Miten vielä valmistuis (sähkäkatkokseen)

  • Viestiketjun aloittaja asiak
  • Ensimmäinen viesti
asiak
tai mahdolliseen sellaiseen.. ensimäinen piha puu nurin ja valot räpsyy..

-kuumaa vettä + kahvia termarissa
- kylmää vettä sankossa + 3litran kannussa jääkaapissa ja vauvan punkassa pesuhuneessa (jos tarvii esim pyllyä pestä, ku meil vauvan pemppu ei kestä pesupyyhkeitä).
- taskulamppu etittynä
- kuiviapuita puuhuoneessa
 
df
Kannattaa pohtia, mitä ruokaa pakasteista saisi aikaan. :) Että pitääkö käydä kaupassa ostamassa jotain lisuketta pakasteille.

Jääkaappituotteille voi raivata tilan esim. kylmäeteisestä.
 
asiak
kauppaan ei päästä.. koska sinne 30km matka ja tie poikki (puita kaatunu tielle)... mies lähti juuri raivaamaan.

Purkkilihaa on ainaki, samote joulukinkkua on vielä. Taidan keittää mehusoppaa. Meil on kelloradio ja siinä patterit (mut tarkistanpa heti että ne toimii).

Vanhallapuolella on puuhella et siellä saamme tarvittaessa keitettyä lämpimän ruuan tai lisää kuumaa vettä keitin vain jo valmiiksi et saa nuorimman ruuan/maidon tarvittaessa lämmitettyä (ku ei suostu kylmänä niitä syömään). Isomille on vaikka Muksu purkkipuuroja jos kovin pitkä katko tulee ja leivinuunia voi lämmittää tarvittaessa..

Hedelmä varasto on kyl aika lopussa, mut pikakaura puuroa nyt ainaki löytyy et sitä saa tehtyä jos vain saa kuumaa vettä.
 
"Kumikameli"
Kynttilöitä ja tulitikkuja, ruokaa mitä voi syödä kylmänä, villapaitoja yms jos alkaa lämpö alkaa laskemaan.

Vettä vessaa varten.

Puhelin ladattu täyteen. Ilmoitus kavereille/sukulaisille että laittavat tietoa tekstarilla puhelimeen, ei kannata soitella ettei akku lopu.
 
[QUOTE="vieras";25307003]Siis onko nyt jossain päin kovakin myrsky?[/QUOTE]

Kankaanpäässä myrskyää taas...tänään oli jo sähkökatkoa...eilen oli yhtäjaksoisesti 12h.Varmasti tänäänkin vielä sähköt menee taas myöhemmin.Eilen olimme aggregaatin varassa.Onneksi vettä tuli ja wc toimi:D
 
asiak
[QUOTE="vieras";25307003]Siis onko nyt jossain päin kovakin myrsky?[/QUOTE]

en tiedä onko tämä nyt kova myrsky.. mut tuulee ja tuivertaa lunta vaakasuorassa (Oulun seudulla)
 
"hei"
Hyvinhän oot varautunu :) Mä en oo mitenkää, oulun seudulla asutaan myös ja melkonen on myräkkä. Täällä ei kyl ole puita kaatunu tms. Yks linja-auto kuulema tuulen voimasta suistunu ojaan.

No onneks meil on lunta ja joki jos vettä ei tuu. Myös leivinuuni ja puuhella löytyy joten eiköhän täs selviä jos sähköt meniski.
 
"Jep"
[QUOTE="vieras";25307003]Siis onko nyt jossain päin kovakin myrsky?[/QUOTE]

No entä sitten? Vaikka juuri nyt ei myrskyäisi, kuvitteletko että enää koskaan ei myrskyäisi.
Sitä kutsutaan etukäteisvalmistautumiseksi.
 
Täällä kuulemma klo 14-20 kestää pahimmat tuulet. Osasta maakuntaa sähköt poikki. Tämän ketjun innoittamana aloitin valmistautumisen: yksi sanko kylmää vettä, kahvia pulloissa ja kuumaa vettä(vaikken nyt ihan heti keksikään mihin sitä tarvitsen), taskulamput etsittyinä ja kynttilöitäkin varalta. :D Meillä on öljylämmitys, eikä mitään takan tapaistakaan, joten jäädytään sitten jos sattuisi kovin pitkä sähkökatko tulemaan.
 

Yhteistyössä