Miten vieroititte lapsenne pullosta, tutista ja rinnasta? Minkä ikäisenä?

  • Viestiketjun aloittaja Tämmönen kysely
  • Ensimmäinen viesti
Tämmönen kysely
Rinnasta vieroitin 4kk ikäisenä, vähentämällä imetyskertoja ja korvaamalla ne pullolla. Helposti vieroittui. Tutin leikkasin rikki kun tyttö oli 2,5v. Viikon verran meni itkeskellessä ja tuttia kysellessä. Pullosta vieroittaminen olisi vielä eessä, eikä se varmasti tule olemaan helppoa. Miehellä alkaa ensi viikolla loma ja päätettiin, että sitten pullo saa viimeinkin luvan lähteä. Tyttö nyt 2v9kk.
 
Kaikki neljä lastani ovat luopuneet tutista 8kk iässä. Tuolloin on jokaisen lapsen kohdalla käynyt niin, että tutti ei ole enää ollut niin tarpeellinen, kuin mitä ennen. Lapsi on siis esim. nukahtanut ilman tuttia, vaikka yleensä tuttia nukahtamiseen käyttääkin. Tällöin olen napannut kaikki tutit pois...eikä lapset juuri tuttien perään ole kyselleet.

Rinnasta en voi sanoa vieroittaneeni, sillä en ole varsinaisesti koskaan edes imettänyt.
Pullosta ollaan lopetettu maidon hörppiminen 1v ikään mennessä. Poikkeuksena tuo toinen lapsi, sillä ikäeroa kolmanteen tuli vain 1v1kk...tällöin koin, että pullosta vieroittaminen saattaisi olla vähän turhan hankalaa, sillä vauva kuitenkin söisi pullosta, jolloin isompi siis näkisi pulloja jatkuvasti. Vauvan syntymä oli mielestäni aivan riittävä muutos, eli kahta isoa asiaa en mielelläni päällekäin lapselle laita, mikäli ei ole pakko.

Kakkonen luopui pullosta muistaakseni 1v3kk iässä.

Perheeme nuorin on nyt 10kk ja harjoittelee kovasti mukista juomista aina päivisin. Mutta aamu-, ja iltamaito otetaan vielä pullosta. Ja jos juominen on ollut päivän mittaan mukista vähän niukahkoa, saattaa hän juoda pullosta päivälläkin. Mutta vain kerran ja johtuen lähinnä sitä, että näillä helteillä se neste on elintärkeää.

Ollaan tekemässä lomareissu kohtapuolin, joten en nyt tähän hätään lähde pullolle enempää rajoitteita tekemään. Se kun kuitenkin on asia, joka tuo vauvalle turvaa (lämmin maito ja imeminen tiiviisti sylissä ollen). Mutta reissun jälkeen tiputetaan tuo päiväpullo kokonaan pois ja seuraavana tartutaan aamupulloon. Ja lopulta sitten se iltamaito. Viimeistään 12kk iässä.
 
Viimeksi muokattu:
täällä
Rinnasta 4 kk, lopetin kerrasta, oli tosin osittaisimetyksellä
Pullosta 10-11 kk (yömaito)
Tutista 2 v, käytti sitä 1 v iästä vain iltaisin nukkumaanmennessä, vietiin yhdessä ulos oravavauoille eräänä iltana keskustelun jälkeen ja sinne jäi.
 
rinnasta tyttö luopui itse noin 6-7kk (raivareita ym. inhottavaa oli molemminpuolin, niin luovutin ja vaihdoin pulloon) saikin pulloa sitten aina nukkumaanmennessä (päivä ja yöunille) sitten kun 1v tuli lasiin, ni pullo lähti kertaheitolla, vein vaan päikkäreille ilman pulloa. hämmentyneenä jäi makaamaan, mutta nukahti 5minuutissa :D että mitä pienempänä luovuttiin ni parempi. tuttioperaatio meneillään, nyt vajaa viikko oltu ilman, tyttö huomenna 1v10kk lasissa.
 
vierasss
Rinnasta 5kk, alkoi itse suosia pulloa, osittaisimetetty kun oli. Ei juuri kaivannut rintaa, tutti riitti hänelle. Tuttipullo jätettiin pois noin 1v, kun rupesi juomaan nokkamukista kunnolla. Tai no iltamaitoa taisi saada tuttipullosta vielä jonkin aikaa, mutta pian sekin jäi pois. Tutti otettiin pois n. 1v. 7kk. Leikkasin poikki ja näytin hänelle, että "rikki meni". Yhden illan itkeskeli, pari iltaa kyseli tuttia, sen jälkeen alkoi itse sanoa että "rikki". Ei ole sen koommin kaivannut, mitä nyt joskus muistelee kapistusta kun niitä joillain muilla näkee. :)
 
"zxc"
- vauva jätti rinnan 5 kk:n ikäisenä
- tuttipullo jätettiin 1 v 5 kk (meillä käyettiin jonkin verran pillejä sen jälkeen)
- tutti jäi voi noin 2 vuotiaana, vietiin yhdessä oravanpojille puunoksalle (nyt jättäisin tutin pois jo vuotta aikaisemmin, koska vasta vuoden jälkeen siitä tuli kovin tärkeä)
 
viers
Tutista ja pullosta ei oo tarvinnut vieroittaa kun eivät ole kelvannut kummallekaan lapselle. Imetys väheni kahteen kertaan päivässä kun maitotuotteet aloitettiin 1v iässä.

Esikoisen vieroitin kertarysäyksellä 1,5veenä koska sain lääkekuurin, jonka aikana imetys ei ollut mahdollinen. Muutaman päivän itkeskeli rinnan perään ja oli vaikeuksia nukahtaa (imetys liittynyt usein nukkumaanmenoon), mutta tottui sitten nopeasti kuvioon.

Kuopus on nyt tuon 1,5v ja vielä imetän 0-2krt/vrk (yleensä iltapuuron päälle ennen yöunia). Silloin tällöin lapsi ei ole itse muistanut iltamaitoa "pyytää" jolloin en ole sitten rintaa erikseen tarjonnutkaan. Todennäköisesti siis imetys jää lähikuukausien aikana kokonaan lapsen omasta "aloitteesta". Jos ei, niin varmaan viimeistään kun 2v tulee täyteen niin jätetään pois.
 
"muu"
Rinnasta 1v 3kk ikäisenä, imetyskrrtoja vähennettiin alk 10kk korvaamalla ensim piimällä ja sitten tavismaidolla. Jäi luonnollisesti pois. Tutin leikkasin ja lapsi laittoi roskiin kun rikki meni 1.5v, ei mitään itkuja. Tutti ei ollut ikinä tärkeä kun imetin pitkään. Pulloa ei koskaan syönyt. 6kk harjoitteli juomaan nokkamukista ja varmaan vähän reilu 1v siirtyi lasiin.
 
Esikoinen rinnasta kolmen viikon iässä, pullosta kymmenenkuisena ja tuttia ei oikeastaan koskaan edes syönyt. Nokkamuki tuli pullon tilalle.

Tää toinen melkeinpä kokonaan pullolla alusta lähtien (ikää vasta 2 kk) ja tutti kelpaa vaihtelevasti.
 
Viimeksi muokattu:
viera.s
Tuttipulloa ei käytetty kuin muutamana ensimmäisenä päivänä lisämaidon antamiseen, joten siitä ei tarvinnut vieroittaa. Ei myöskään tutista, sitä vauva ei huolinut alkujaankaan. Imetys loppui lapsen ollessa 2 v 3 kk, mutta ei siinäkään juuri vieroittamista ollut. Imetyskerrat väheni pikkuhiljaa itsekseen ja jossain vaiheessa kun oli jo usein päivien taukoja, päätin, että eiköhän se ollut siinä. Sen jälkeen pari kertaa piti kieltää tissi lapselta, mutta itkuitta selvittiin.
 
....
Pullosta n. 1,5v. Vaihdettiin nokkamukiin, lapsi ei pulloa edes kysellyt. Tutista 1v9kk luovuttiin, kun tuttia ei illalla löytynyt mistään. Lapsi itkeskeli 10min ja nukahti, seuraavana iltana ei enää muistanut koko tuttia. :D
 
Kysymys
Alkuperäinen kirjoittaja Eemin & Nooan äiti;30114930:
7v vierottu ite tissist reilu 6-vuotiaana. Myös 2-vuotiast on tarkotus imettää, niin kauan ku poika ite haluu. Tuttii ja pulloo ei oo kumpikaan tarvinu.
Miksi imetit noin pitkään? En kysy pahalla, vaan ihan uteliaisuuttani.
 
vieras...
Tuttia kumpikaan ei ole (epätoivon hetken yrityksistä huolimatta) oppineet koskaan syömään.

Pullo jäi itsekseen molemmilta pois 2-3kk iässä kun lisämaidon tarve loppui (eli samalla kun lisämaitokertoja putoili pois niin pullosyöttökerrat putoili pois). Sitten 6kk+ vesi on juotu mukista (kuopukselle yritän nyt 7-kuisena tarjota nokkamukia toistaiseksi huonolla menestyksellä).

Esikoinen vieroittui rinnasta itsekseen 2-vuotiaana kun olin raskaana eikä tainnut enää juurikaan maitoa tulla (mulla on herumisvammaiset tissit :D). 1v+ äidintahdistin tarpeen mukaan ja 1,5v yövieroitin. Yövieroituksen jälkeen imetyskerrat harveni päivästäkin "itsekseen", lapsi ei siis pyytänyt enää kuin 2-3krt päivässä, josta ne kerrat sitten karsiintui nollaan itsekseen seuraavan puolen vuoden aikana. Imetyksen aloituksiin kyllä vaikutin öö jossain vaiheessa (esim. ei saanut juuri ennen ruokaa ja iltaimetys siirrettiin ennen iltasatua jne.).
 

Yhteistyössä