Mitkä on teidän taaperon mieluisimmat lelut ja leikit?

kao
Meidän neiti on 1.4v. ja mietin, että jotain uusia leluja tai virikkeitä voisi keksiä, millä teidän lapset tykkää hirmuisesti leikkiä?

Meillä on palikoita, legoja, on mopo ja auto, kirjoja luetaan.
neiti tykkää leikkiä nukeilla jne.
 
Neiti nyt 1v 2kk ja mieluisin ehdottomasti plaston mopo, jolla kävelee/taluttaa/työntää heti herättyään ja viimeiseksi mennessään nukkumaan ja monta krt siinä välissä. Nyt on ruvennut keräilemään äidin tavaroista itselleen "aarteita", joita kuljettaa pitkiäkin aikoja mukana (esim. avaamaton karkkiaski, kello, kaulakoru, ripsiväri...). Leluista toinen mieluinen on Brion pelle, jossa siis tikkuun laitetaan puurinkuloita. Muuten leikkii lähinnä äidin kännykällä, aikakausilehdillä, lajittelee omia vaatteita/kestovaippojaan edestakaisin sata kertaa jne. Leluja olisi, mutta ei ne oikein kiinnosta
 
Alkuperäinen kirjoittaja Virtanen:
JÄÄKAAPPIMAGNEETIT on myös ihan POP!

Just tätä meinasin ehdottaa :D

Niitä magneetteja löytyy sitten arkkupakastimesta, astianpesukoneesta ja uunin alalevystä, tykätty on kovin!! (saa ihan prismasta/cittarista esim. kirjaimia)
 
Alkuperäinen kirjoittaja kao:
Kaikki mitä me on katsottu niin kielletty alle 3 v. joten uskaltaakohan niitä antaa???

Sehän riippuu kovasti lapsesta. Meillä ei ainakaan poika pistä kaikkea suuhunsa, joten ostettiin niitä isoja kirjaimia ja "nappimagneetteja". Ainut ikävä niissä on se, ettei niitä kannata jättää illalla lattialle lojumaan.. Yöllä/aamuhämärillä on "ihanaa" astua niiden päälle ;)

Meillä poika 1v3kk, ja tällä hetkellä suuri hitti on pehmolelut (tällä hetkellä koira- ja kissalelu) jotka eivät ole aiemmin kelvanneet, nimenomaan halimis- ja silittelymielessä. Samoin muoviset eläimet, kun poika näköjään pitää koirista ja linnuista kovasti. Appiukko osti muoviset "rakennusvarusteet" eli ruuvimeisseliä, muovista porakonetta, isoja peukalon paksuisia muoviruuveja jne. joista pitää todella paljon.
 
Miulla kans 1v3kk tyttö ja hän kans pitää magneeteista :) mummolassa varsinkin niitä laittelee jääkaappin.. on siis tavallisia jääkaappi magneetteja :D Sit tykkää laittaa palikoita reikälaatikkoon ja rinkuloita keppiin :) Eläin kirjoista pitää myöskin. sit keksii kaikkee omaa leikkiä, esim. koittaa laittaa äitin hiuslenksukkaa jalkaansa vaikka kuinka kauvan :D eikä oikeen onnistu :D Tykkää myös nukeista mille voi laittaa vaatteita päälle, mut sehän menee niin, että äiti laittaa, kun ei tyttö vielä osaa.. heh

Sit tykkää ku laitetaan hattu päähän ja käy kattomassa peilistä tai esittelemässä jollekkin ja sit ottaa pois ja tulee uudestaan, et laitetaan takas :D

Kaikkee ne keksii kyllä, pitäis itekki ostaa jotain kivaa tytölle taas :D
 
Meillä 1v4kk poitsu ja myös magneetit on in =) Mut kaikkein mieluiten leikkii kattiloilla ja kauhoilla,tyhjillä maitopurkeilla jne...pallot on kans pop.

Leluleluista on palikkalaatikko ja pinottavat kupit nyt olleet mieluisia,autot toimii aina =)
 
1-2 -vuotiaana ihan ykkönen oli varmaan mopo, jossa ääniä ja valoja. Ajelee sillä välillä vieläkin, sillon ku ei o takavarikossa... :whistle: Ei siis välillä malta nätisti ajella, joten otetaan sit mopo jäähylle. Kirjoista on myös aina tykänny kovasti ja duploista, kaikki koneet ja autot on myös tosi mieleisiä.

Nyt 2-vuotiaana on kiinnostunu astioista ja nukestakin vähän... Pojalla on vauvakuume. :D Nyt ollaan opeteltu palapelejä (ei nupillisia enää vaan ihan tavallisia, joissa pieni määrä paloja) ja muistipeliä (siinäkin vaan muutama pari kerrallaan käytössä ). Vaatteiden pukemista on tykänny harjotella niin kauan ku vähänki on siihen kyennyt. Kännykkä on myös tosi mieleinen... Onneks on niitä palikkaversioitakin ja lelukännyköitä, niin ei aina tarvi soitella omaan puhelimeen löytääkseen sen.

Viimosilla Liberon pupumerkeillä tilattu pehmopupu on ollu tosi rakas siitä asti ku sai sen... Ei mee nukkuun ilman sitä. Raahaa sitä päivisinkin mukanaan, onneks sentään ulkoiluihin ei tarvi ottaa mukaan ja antaa pestä välillä.
 
Hommasin meidän tytölle tällaisen muutama kk sitten, taisi tyttö olla just tuon 1v 4kk.

http://www.br-lelut.fi/product/play2learn-keijujen-sinikellosaapas/

Tällä on leikitty tosi ahkerasti ja yhä joka päivä käytössä. On kehittänyt hienomotoriikkaa ja kärsivällisyyttä.
 
Hauska huomata miten samat asiat kiinnostaa, meillä 1,5 vee poika tykkää ajella veturillaan, mallailla hattuja ja vaatteita, helliä pehmoleluja (silmät on hauskoja..) kirjat tosi mieluisia ja jos vaan luvan saa niin kännykkä ja kannettava tietokone on parasta maailmassa. Autoleikit on alkaneet ihan just, ja kaikissa pitäis olla aukeavat ovet ja konepellit yms tai hirveä kiljuminen alkaa.

Niin ja tussit ja kuulakärkikynät! Ei kelpaa mitkään vähemmän vahinkoa tekevät, se tussin korkki on niin kiehtova ja kuulakärkikynä tarttuu niin näppärästi ihoon :LOL:
 
Tyttö 1v8kk rakastaa
- nuppipalapelejä
- Duploja
- Jukka -palikkalaatikkoa
- kirjoja
- laululeikkejä: Piiri pieni pyörii, Ihhahhaa, Hämä-hämä-häkki, Viisi pientä ankkaa...
- piiloleikkejä
- pallottelua
- kirjoja
- sängyssä riehumista
- vesileikkejä
- keinuheppaa
- nukenvaunuja
- muovielukoita

Aiemmin tykkäsi kovasti jääkaappimagneeteista, palikkatornien kasaamisesta ja Brion pellestä sekä perässävedettävästä koirasta. Potkumopo ja vanha vastaava hevonen ovat myös mieluisia, mutta eivät ihan hittijuttuja. Kovasti tyttö tykkää myös avustaa kodintöissä: "imuroi", pyyhkii pölyjä ja ojentelee ripustettavia pyykkejä. :D
 
Meillä ns. oikeat lelut ei inspaa läheskään niin paljoa kun esim kattilat, muut keittiövälineet, vanha kamera, vanha kännykkä etc. :) Ja kovasti autetaan äitiä siivoamisessa, ripustetaan pyykkejä, imuroidaan, pyyhitään pölyjä, kerätään leluja (ja kaikkea muuta leluiksi laskettavaa) lelukoppaan. Kirjat on myös kova hitti, vähiten leluista kiinnostaa nuket. Pehmoeläimet ovat myös suosittuja, mummilassa kun on kisuja niin kissat ihan ykkössuosikkeja...:)

Ai, ja ne magneetit... Mummilassa mennään heti leikkimään niillä.:)
 

Yhteistyössä