Moneksi viikoksi lapsillanne riittäisi vaatetta jos pyykkiä ei pestä?

  • Viestiketjun aloittaja "löpö"
  • Ensimmäinen viesti
jatkoa
[QUOTE="emppu";27229813]OHO! Oikeastiko joillakin on esim. pikkareita ja sukkia kuukaudeksi/kahdeksi? Vai ettekö vaihda päivittäin? Me pärjättäisiin max pari viikkoa tällä vaihtovälillä (eli alusvaatteet vaihdetaan joka päivä)[/QUOTE]

Meilläkin vaihdetaan päivittäin, pikkareita n. 30kpl, sukkiksia vähän enemmän ja sukkia ehkä 20 paria. Alustoppeja 15kpl, t-paitoja n. 20kpl.. Mekkoja ja tunikoita 18kpl, ph-trikoopaitoja 20kpl, legginsejä 15kpl, housuja 18kpl, huppareita, neuleita ja paksumpia päälipaitoja 10kpl.. Fleecetakkeja 5kpl..
2kpl takki-housu yhdistelmiä
4kpl haalareita
2paria lenkkareita 2paria kumisaappaita 2paria ns kauppakenkiä
Hanskoja 5 paria
Kaulureita 1kpl
Pipoja 10kpl.. :D
Villasukkia 5 paria, ruskovillan villahaalari, fleecekerrasto..
Kurahousut+2 paria kurahanskoja

Muuta ei äkkiseltään tule mieleen, sitten on noita seuraavan koon vaatteita odotamassa aika isot laatikot joten sieltäkin saisi hätätapauksessa lisäyksiä.
 
Vaikka pidänkin itseäni friikkinä lastenvaatteiden suhteen, niin ei meillä ole vaatteita viikoiksi tai edes kuukaudeksi. Trikoota kahdeksi viikoksi ja sen jälkeen farkuilla ja hupparilla yksi lisäviikko. T-paitoja jäisi tämän jälkeen yli kun ei ole kesä enää ja shortseja ei käytetä. Ja meillä on tuossa kahta eri vaatekokoa vielä käytössä
 
Kesällä oltiin parikin viikkoa pesemättä lainkaan pyykkiä ja lasten kaapeissa oli vaatetta vaikka kuinka. Varmaan pari viikkoa olisi vielä mennyt. Paitsi sukat ois voineet loppua kesken.

Meillä on siis nähtävästi tosi paljon vaatteita :xmas:
 
"äitee"
Meilläkin vaihdetaan vaatteet päivittäin, mutta uskallan silti väittää että kuukaudessa loppuisi pikkarit, sisävaatteita olisi varmaan pariksikin kuukaudeksi.
Näin siis meilläkin. Kaikilla menee pikkarit ja sukat vaihtoon päivittäin, pienillä käytännössä kokoasu ja montakin päivässä, kun kuivaksi opetellaan. Teinit ei vaihda farkkuja päivittäin, ehkä kerta viikossa.
 
Oho, onpa joillain paljon vaatetta ( verrattuna meihin? ) :D Pojalta loppuis ekana housut... Just joku kasvupyrähdys menossa, ja tällä hetkellä sillä taitaa olla 5 tai 6 sopivat housut.. Että viikoks varmaan riittäs ne.
Tai paidat, ei niitäkään tuolla kaapissa kovin monia sopivia ole. Trikoo/collegepaitoja vissiin kanssa just sen 5-7 sopivaa :)

Eikä kyllä meillä muillakaan mitään kuukausien vaatevarastoja ole. Viikko olis just ehkä maksimi mitä vois jättää pyykit pesemättä. Oikeesti pesen joka pv 1-2 koneellista.
Nyt kun ollaan muuttamassa niin tuli käytyä läpi poikien kaappeja. Esimerkiksi mun 12v pojan kaapista löytyi farkkuja 30kpl, pitkähihaisia trikoopaitoja 50kpl...eli siitä voi vähän päätellä minkä verran mitäkin on. Lähden siitä, että jokaista vaatetta pitää olla vähintään 7kpl. Eli takeista alusvaatteisiin.
 
gvdx
No jaa... ehkä 2 viikkoa sais venytettyä ihan maksimissaan. Ja ekana loppuis pikkuhousut koko talosta. Tosin mulla on kauhea määrä kankaita ja kone että tarvittaessa sitten huristelisin niitä pikkuhousuja yms. lisää =D
 
Housut loppuisivat ekana. SItten paidat. Vanhimmalla voisi ehkä vaatteet riittääkin, se kun ei sotke niin paljon (ja toisaalta, onhan sen huoneen lattialla noin yleensäkin se viikon pyykkivuori...)

Alusvaatteita ja sukkia on reilun viikon tarpeiksi. Pesen alusvaatteet muutenkin kerran viikossa... Mutta farkkuja yms varsinkin pojilla on liian vähän..
 
Sukat ja alushousut vaihdetaan päivittäin tietenkin. Niitä riittäis noin kolmeksi viikoksi.

Vk-ulkovaatteita sis. hanskat ja päähineet, kaikilla noin kahdet ja osalle lapsista ne täytyy pestä joka viikko.

Muita vaatteita riittäs pariks viikoks. Vaatteita joutuu kyllä melkein joka päivä vaihtamaan, sellasia äitin pikku sottapyttyjä, myös tämä neljäs luokkalainen:D
 
"Kifa"
Meillä asustaa parivuotias taapero joka vielä vaipoissa ja vaatetta riittäisi kyllä maksimissaan viikoksi, ehkä vähän yli jos vähän laskettaisiin siisteyskriteerejä eikä pistettäisi vaatetta pyykkiin vielä parista pikkutahrasta. Ekana tulisi varmaan tiukkaa paksummista paidoista ja collegetakeista kun ei niitä ole tällä hetkellä kuin pari kumpiakin, aluspaidat riittäisivät vähän pidempään jos käytettäisiin myös bodyja vaikka poika ei niistä enää oikein tykkää kun ne isoimmatkin ovat jo vähän pieniä. Myös sukat ja sukkahousut loppuisivat reilussa viikossa kun niillä tallustellaan kylppärissä ja kuraisessa tuulikaapissakin.
 

Yhteistyössä