Monetko kengät ja millaiset hommaatte lapsille syksyksi?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Ei noi riitä, vähintään neljät kengät olisi hyvä olla, viideskään pari ei olisi pahitteeksi.
Jos rahasta on ongelmaa, niin myy pieneksi jääneet torissa tai huutiksessa veks niin saat rahaa uusiin jos siitä on hankinta kiinni.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28696810]Ei noi riitä, vähintään neljät kengät olisi hyvä olla, viideskään pari ei olisi pahitteeksi.
Jos rahasta on ongelmaa, niin myy pieneksi jääneet torissa tai huutiksessa veks niin saat rahaa uusiin jos siitä on hankinta kiinni.[/QUOTE]

Syksyksi noin monet?
 
halipupu harmaana
[QUOTE="vieras";28696812]kävelykengät
lenkkarit
hienostelukengät
kumpparit
sandaalit
juhlakengät
kangaskengät

Nuo nyt ainakin.[/QUOTE]

Taitaa olla tyttöjen kenkiä ja ovatko edes Suomen olosuhteisiin? Sandaalit ja kangaskengät syksyksi? Mitä järkeä?

Meillä lapsille riittää lenkkarit, saappaat 1 pari koululaiselle ja päiväkoti-ikäiselle 2 paria ja välikausilenkkarit.
 
Saappaat ja 1-2 gorelenkkarit. On pärjätty tähän asti. Alkusyksyn kuivemmilla keleillä käy vielä kesäkengät ja talvilenkkarit otetaan käyttöön kun siltä tuntuu.

(Käytännönsyistä noita saappaita on yleensä vähintään ne kahdet parit)
 
Tyttö tuollainen
Meillä on 4.5vuotiaalle pojalle: lenkkarit, kahdet kumpparit ja vedenpitävät talvisaappaat ostolistalla. Lisäksi hänellä on olemassa kahdet tennarit "hienosteluun". Jos jotkut goretex-kengät löytyy käytettynä niin saatan hommata, muuten en oikein liputa niiden puolesta.

Kaksivuotiaalle tytölle on jo olemassa kumpparit ja lenkkarit, vielä toiset kumpparit hankin ja ne talvikengät. Yhdet isoveikan vanhat kengät on tytölle odottamassa, niihin on täysin käyttämättömät huopapohjalliset tyttöä varten.

Molemmille katson myös yhdet vara-talvikengät kirpparilta, vaikka viime talvikin meni melkeimpä niillä yksillä kengillä :)
 
kahvikirahvi
Mun 2-vuotiaalla on sandaalit, kahdet lenkkarit ja kahdet kumisaappaat. Kahdet saappaat koska ensimmäisenä ostetut olivat vielä ihan liian isot, niin piti saada sopivampaa kokoa.
 
2,5v menee 1 parilla kumppareita ja 1 parilla lenkkareita myös syksyn. Kesällä on noiden lisäksi sandaalit. Juhlakengätkin löytyy jo ennestään. Mitään en siis joudu syksyksi ostamaan kun nuo kaikki on jo keväällä hankittu. Talveksi hankin kuomat sitten kun sen aika tulee. Koko vuosi menee siis viidellä kenkäparilla (tai kuudella jos hommaa vielä kangaskengät kesäksi, me ei hommattu tänä vuonna kun ei ole koettu tarvetta)
 
"vieras"
meillä lapsille vikingin tms. kengät ja kumpparit, tytölle ehkä vielä jotkut hienommat kengät mekon kans pidettäväks. meillä lapset juoksee kotonaoloajan yleensä kumppareissa pihalla...
 
"elma"
Kyllä kahdet lenkkarit kannattaa hankkia. Toiset mielellään varrelliset niin ei tarvitse talvikenkiä laittaa, jos syyskuussa alkavat hallayöt.
Lisäksi sitten ne kumisaappaat.
 
"vieras"
5v tytölle ja 1v pojalla on molemmilla varrettomat goret, varrelliset goret, ja tietty kumpparit. Isommalla lisäksi tavan lenkkarit ja pienemmällä ns ensialkelkengät.
Kyllä yhdet lenkkarit on minusta liian vähän, koska jos kastuu tai likaantuu niin kiva pelkissä kumppareissa tallustaa...
 
Mitä ovat hienostelukengät? Ilmeisesti yleisesti tunnettu termi, kun monella sellaiset tuntuu olevan. Miten ne eroavat juhlakengistä?

Aiempien vuosien perusteella syyskausi on tosi lyhyt, joten aika vähillä kengillä pärjätään. Viime vuonna lapsella oli lenkkarit (samat jotka oli käytössä kesällä), välikausikengät ja kumisaappaat.

Mitään juhlakenkiä en osta, koska hyvin todennäköisesti syyskaudelle ei osu sellaisia juhlia, joissa pitäisi pitää juhlakenkiä - kavereiden synttäreillä ja päiväkodin juhlissa ollaan sukkasillaan tai sisätossuilla.
 
"vieras"
Syksyksi lapselle on varattuna goretex-lenkkarit,nahkaiset three starit,parit kumpparit ja talvi- crocsit.Talvella ajateltiin mennä uggeilla,loska- talvikengillä ja Reiman talvihuopakengillä.
 

Yhteistyössä