munuaisaltaan korjaava leikkaus???

kokemuksia kaipailisin jos täällä kenenkään muksulle(tai ihan aikusellekin)tätä operaatiota tehty?

meillä näyttäs olevan edessä ja suhteellisen piankin.vielä isotooppikuvaus ja sen jälkeen päätetään tulevasta ja tietenkin,pelottaahan tuo ja paljon...kuulemma leikkauksessa pitkä toipumisaika vaikka ite leikkaus onkin rutiinileikkaus.

ja siis kohtalotovereita kaipailisin muutenkin tästä vaivasta kärsivien lasten vanhemmista.meillä siis toinen munuaisallas laajentunut,löyty ihan sattumalta parin kuukauden iässä.nyt takana parit ultrat,yks isotooppikuvaus ja varjoainekuvaus sekä vuoden trimopan antibioottikuuri.(jälkimmäinen tehnyt tosi hyvää vastustuskyvylle :( )
 
kmh
Meillä tyttö oli 3v kun tuli virtsatientulehdus joka pääsi munuaisiin asti. Tästä johtuen jouduimme tutkimuksiin jossa selvisi, että oikeanpuoleisessa munuaisessa on kaksoisrakenne. Eli on kaksi poolia ja kaksi virtsanjohdinta oikeassa munuaisessa. Vasen on ok. Myös oikea munuainen oli laajentunut ja toinen virtsanjohdin. Asiaa seurailtiin ja viimevuonna kun tyttö oli 4,5v päädyttiin virtsaputken kavennusleikkaukseen vaikkei tuon ensimmäisen tulehduksen jälkeen ollut tullut uusia tulehduksia. Leikkaus sujui ihan hyvin. Häpyluun kohdilta kun tuli ulos 3 letkua ja lisäksi katetri. Tästä johtuen joutui makaamaan sairaalassa viikon paikallaan. Pysyi ihmekyllä hyvin aloillaan eikä valitellut kipujaan. Leikkaus haava meni suurinpiirtein kyljestä kylkeen ja on vielä joskus kutissu. Päiväkotiin pääsimme n.kuukauden kuluttua leikkauksesta ja kaiken kaikkiin meni puolivuotta ennenkuin korjattu virtsaputki parani ja pissa vahinkoja ei enään tullut. Estolääkitys meillä oli puolivuotta tulehduksen jälkeen ja samoin puolivuotta leikkauksen jälkeen. En halua pelotella sinua kertomalla tämän, mutta näin meillä ja kyllä lapsi oli silloin huomattavasti reippaampi kuin äiti.
Ps.Joskus olen kyllä miettinyt oliko kyseinen leikkaus tarpeellinen. :hug: Jaksamisia kovasti perheelle.
 

Yhteistyössä