Muuttuuko kissanpennun väritys kun se kasvaa? Vai onko aivan samanlainen kuin vastasyntyneenä?

  • Viestiketjun aloittaja kysyy hän
  • Ensimmäinen viesti
kysyy hän
Vai voiko tulla jotain laikkuja mitä ei vastasyntyneellä vielä ole?

Jos on tumma ja jotain pientä raidoitusta näkyy, voiko olla isompana esim täysin musta tai vaikkapa selvästi raidallinen?
 
"a.p"
enemmän kokemuksia??

Lähinnä mietin, että jos pennulla on pienen pieniä valkoisia spotteja siellä sun täällä niin suureneeko ne kasvaessa vai häviääkö kenties. Ja tummeneeko mustan kissan raidoitus vai häviääkö kokonaan
 
Meillä muuten valkoisilla kissanpennuilla oli syntyessään mustia laikkuja päässä, aikuisena lähes hävinnyt silläki jolla oli isoin laikku. Hieman tummaa taitaa olla näkyvissä, en tiedä varmaksi kun en ole pitkään aikaan nähnyt.
 
Voi muuttua, väristä riippuen aika paljonkin. Väri voi tummua tai vaaleta, kuviot voi tulla esiin paremmin tai vastaavasti muuttua haaleammiksi. Usein tumma muuttuu entistä tummemmaksi (eikä tummasävyisen kissan mahdollisia kuvioita enää erota) ja vaalea vaalenee entisestään.

Kuvailemassasi tapauksessa veikkaan, että kasvaessa väri tummuu, ja todennäköisesti ainakin raidoitus katoaa näkyvistä, mahdollisesti myös pilkut. Jos on sellainen vähän "pölyisenmusta", niin muuttuu varmaan täysin mustaksi (pohjakarva voi olla vaaleampi, kuten Myrna kuvaili). Mutta tämä vain veikkaus.
 
"Mii"
Meillä meni näin :)

[QUOTE="a.p";27723614]Okei :)

Yksi pentu oli ihan musta, mutta kun valoisammassa katsoi niin siinä olikin raidoitusta. Ehkä hänestä tulee sitten ihan kokonaan musta <3[/QUOTE]
 

Yhteistyössä