Neuvola 2v

Alkuperäinen kirjoittaja MAIJA MEIKÄLÄINEN:
Meillä edessä kohta ja jännittää kamalasti yksi vuotis neuvola meni penkin alle :'(
Miten 1v. neuvola voi mennä penkin alle? Eihän siellä tartte ostata mitään, ei ainakaan meillä.

2v. neuvolassa poikaa pyydettiin potkaisemaan pallo, mutta eihän poika sitä sisällä tohtinut potkaista ja terkkari kyllä uskoi kun sanoin pojan potkineen jo vuoden ajan palloa heti, kun oppi 10 kuisena kävelemään. Palikoista piti tornia rakentaa ja joku palapeli tehdä ja ne onnistu kyllä muistaakseni. Tuota just tässä muistelin, kun 1v2kk pikkuveikka sai neljä palikkaa päällekkäin ja ikää tosiaan vasta rapiat 1v. eikä olla edes harjoiteltu, ihan lonkalta alko pistämään, kun ensin yhden kerran näytin. =)





 
Pojan ei tarvinnut tehdä mitään 2v neuvolassa. Leikki vaan lattialla omia leikkejään ja NV täti kyseli minulta mitä poika osaa tehdä: juosta, potkaista palloa, rakentaa palikoilla...
Pituus, paino ja päänympärys mitattiin. Tuota pituuden mittaamista kannattaa harjoitella kotona: lapsi seinää vasten seisomaan ja kirja pään päälle =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja MAIJA MEIKÄLÄINEN:
Meidän muru ei antanut ottaa paino,ei pituutta,Huusi koko ajan pois pois.Tämän takia
tuntui.että neuvola meni pöydän alle.palapelin onneksi teki.Kirjasta olisi pitänyt tunnistaa jotakin.
Puhutaankohan me nyt samasta asiasta, koska ei 1v. kyllä vielä useinkaan osaa tehdä helppoakaan palapeliä tai näyttää kirjasta kuvia??

Meillä poika on vielä 3v. neuvolassakin mitattiin makuullaan, koska seisoen otetu mitta on yleensä lyhyempi kuin makuullaan otettu. No nyt 4v. neuvolassa varmaan mitataan seisaaltaan ja sitä ollaan tehty myös kotona.

 
meillä kans potkittiin palloa ja heiteltiin, kasattiin palikoita,kerättiin sormilla nonparelleja ja laitettiin niitä siihen korkkiin, piirrettiin (myös vaaka-ja pystyviivoja), katsottiin kirjasta kuvia että tunnistiko mitä eläimiä (oli siis eläinkirja) ja osasiko kertoa mikä oli mikin, kelloa kilisitty - kokeili et kuulee/ymmärtää et mistä suunnasta ääni tulee.. noita ainaki tehtiin...
 
Meillä ainaki vasta sitten mitataan seisaalleen lapset neuvolassa kun ovat niin pitkiä etteivät siihen makuulleen olemaan mittaan mahdu... Taispa olla eka kerran 4v. neuvolassa. Tätin mukaan tulee luotettavampi lukema niin.

Meillä ei ainakaan 1vee neuvolassa oo tarvinnu osata mitään erikoista... enempi vanhemmalta kysellään osaako jotain....
 
taitaa nuo tehtävät olla neuvolakohtaisia..meillä vasta 3-vuotiaalle on noita piirrustushommia.
poika oli juuri 1v6kk neuvolassa ja kun palikoita piti kasata niin hän heitteli ne ympäri huonetta , samoin lensi myös nuppipalapeli :LOL:
 

Yhteistyössä