Nopeita kasvisohjeita arkeen?


Olisiko vinkata nopeita vegeohjeita arjen pikakokkauksiin?

Tässä omani:

Pinaatti-pinjansiemenpasta ja uuniruusukaalit

300g hienonnettua pinaattia (jos käytät pakastepinaattia, sulata pinaatit huoneenlämmössä)
100g kevätsipulia silputtuna
75g pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 iso tai 2 pientä ruukkua tuoretta basilikaa
mustapippuria rouhittuna
merisuolaa
1 rkl kasvisfondia

Lisäksi:
tuorepastaa tai tavallista kuivapastaa
parmesaania ripoteltavaksi annoksille


1. kuumenna öljy teflonkattilassa, lisää pinaatit ja hauduta noin 10min käännellen
2. lisää kevätsipulit, suola ja pippuri, hauduta kannen alla noin 15min
3. lisää basilika ja fondi, hauduta noin 5min ja tarjoa pastan kanssa, päälle kannattaa ripotella parmesaania


Uuniruusukaalit

1 rasiallinen tuoretta ruusukaalia
1/2 rkl mustapippuria rouhittuna
1/2 tl merisuolaa
1,5 rkl oliiviöljyä
3 rkl parmesaania
1/2 dl vettä

1. lämmitä uuni 200 asteeseen
2. puhdista ruusukaalit, poista kannat ja uloimmat lehdet jos ovat kovin reikäisiä tai tummuneita
3. laita kaalit pieneen uunivuokaan, lisää öljy ja mausteet ja sekoita
4. kaada varovasti reunaa myöten vesi pohjalle
5. peitä foliolla ja hauduta uunissa 30 minuuttia




======================================
Kasvis- ja muita herkkuja, ruokapolitikointia ja leivontaa:
http://safkaseireeni.blogspot.com/
 
KUVA KEITOSTA JA PALJON MUITA HERKKUJA: http://safkaseireeni.blogspot.com

___________________________

Tulisuuden voi säätää haluamakseen vähentämällä maustemääriä (erityisesti chili ja mustapippuri), seuraamalla ohjetta tarkkaan tulee melkoisen tujua tavaraa. Nachot kuuluu heittää soppalautaselle ja antaa niiden pehmentyä ja sekoittua keittoon. On tärkeää, ettei liemi jä laihaksi, sen kuuluu olla tummanpunaista ja sakeanaan mausteita.

Meksikolainen keitto ja nachoja

1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl paprikajauhetta
(1 paprika)
1/2 tl cayennepippuria
1 tl jauhettua chiliä
4 voimakasta pientä kuivattua chiliä siemenineen (tai ilman)
2 rkl öljyä
2 prk tomaattimurskaa
2 kesäkurpitsaa kuutioituna
2 pientä pussia pakastemaissia
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl kanafondia
1 lihaliemikuutio
1 rkl yrttimausteseosta
1 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa


Tarjoiluun: limettimehua, nachoja


1. Kuullota sipulit, mahdollinen paprika ja mausteet - lukuun ottamatta yrttejä - öljyssä; varo etteivät mausteet pala vaan juuttuvat kunnolla sipuliin
2. Lisää tomaattimurska, kesäkurpitsa ja maissi sekä kasvismausteseos ja liemikuutio, sokeri sekä fondi
3. Keitä kohtuureippaalla lämmöllä kunnes kesäkurpitsa on muuttunut täysin punertavan läpikuultavaksi ja liemi on sakeaa
4. Tarjoa nachojen ja limettimehun kanssa (limettimehua voi kukin pirskotella annokseensa haluamansa määrän)
 
"noola"
http://herkkujakoukku.blogspot.fi/2012/06/puolalainen-aivan-mahtava-kurkkukeitto.html

Herkku ja Koukku -blogin Puolalainen kurkkukeitto on aivan mahtavaa!

Puolalainen kurkkukeitto

1 litra kasvislientä
250g uusia perunoita
1 porkkana
1 palsternakka
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 maustekurkkua
1 dl kermaa
suolaa, pippuria, kurkumaa
tuoretta tilliä

Raasta porkkana ja palsternakka isolla terällä. Kiehauta kasvisliemi ja lisää siihen 1 tl kurkumaa. Lisää pestyt, puolitetut uudet perunat sekä porkkana- ja palsternakkaraaste liemeen ja keitä 15 minuuttia.

Sillä aikaa sulata nokare voita paistinpannulla. Kuullota siinä silputtu sipuli sekä valkosipuli. Kuutioi maustekurkut ja lisää pannulle. Paista kunnes nesteet ovat hävinneet ja lisää kurkku-sipuli-seos kattilaan. Ota muutama desi lientä eri kippoon ja sekoita kerma siihen. Tämä kuulemma estää kerman saostumisen. Lisää kermaseos keittoon, anna kiehahtaa ja leikkaa reilusti tuoretta tilliä päälle. Maista ja lisää suolaa ja pippuria jos tarve. Valmis!
 

Yhteistyössä