Nukuttamis ongelmia=/ neuvoja?

Elikkäs meillä on nyt vähän reilu 3kk tyttö ja nukuttamisesta on tullu ongelma. Viimoset 2vk on ollu aika hankalaa, ennen nukahti kuin unelma. Aijemmin ei nukkunut kuin 20-30 min päikkäreitä, mutta nyt nukkuu jopa 2h. Eli päikkärit parantuneet mutta yöunille meno on hankalaa :/

Tyttö käy noin 20:30-21:00 yöunille, Mutta nukutus kestää nykyään jopa 2h |O !! Eilen illalla oli jo klo.21 ihan väsy ja torkkui sylissä. Rupesin sitten nukuttamaan tyttöä mutta oikeesti nukahti vasta klo.23 :headwall:

Eli neiti on ruennu jostain kumman syystä käymään kokoajan myöhempään nukkumaan, vaikka oltiin päästy siihen rytmiin, että klo.20:30 nukahetaan nätisti sylkkyyn ja siitä jäädään yöunille sänkyyn. Tiiän ettei kunnon rytmii vieläkään voi olla tuon ikäsellä, mutta apuja tarviinkii siihen et miten tytön sais paremmin nukkumaan.

Eli nukutaan perhepedissä. Muutettiin vasta 2vk sitte uuteen asuntoon ja tytöllä on oma huone jossa se ei vielä nuku. Imetän öisin, enkä jaksa juosta toiselle puolell kämppää tytön luo koko yötä. Tyttö nukahtaa syliin iltaisin. Torkkuu siinä ja silmät ovat jopa ihan kiinni, KUNNES vien tytön sänkyyn ja salamana avaa silmät ja rupee touhuumaa sängyssä. Heittää tuttia pois, syö nyrkkiä, kiljuu ja pyörii ja juttelee. Ei nukahda itekseen, kokeiltu on :/ lopulta rupee huutamaan vaan. Ei nukaha vaikka olen vieressä ja rauhoittelen uneen. En siis juttele tytölle, olen vaan viekussa antamassa tuttia jne.

Tyttö on ihan rätti väsyny, mutta aina kun koitan laittaa sen sänkyyn alkaa kauhee touhuuminen :headwall: Tissille joskus nukahtaa, mutta vasta kun on jo koitettu nukuttaa 1-1,5h :snotty: Ollaanki laskettu tyttö sänkyy ja jos rupee touhuuma ni uudestaan sylii ja siihe rauhottuu kunnes taas sänkyyn siirto hetkellä valvantuu. Eilen 20min sylittelin ja torkkui sylissä ( eli siis unessa oli ) kunnes laskin säkyyn ja TSADAA silmät auki ja tohina alkoi samoin tie.

Päikkäreille nukahtaa syliin vaivattomasti ja voi laittaa sänkyyn vaikka ei olisi täysin unessakaan, nukahtaa siihen itekseen, mutta illalla ei niin mitenkään!

Aijemmin tyttö siis nukahti oikein vaivattomasti yöunille, mutta nyt ei niin ei. Tai sit jos saasn tytön nukkuu yöunille se herää ½h kuluttuu kukkumaan--> pyörii ja meuhkaa tunnin-->rauhottuu sissillä mutta siiheki menee ½-1h. Yön nukkuu hyvin, syö 2-3krt ja tuttia välillä pitää antaa.

Eli osaako kukaan auttaa mitä voisin tehä, että tytön saisi vaivattomammin nukkumaan. Mieskin yrittää nukuttaa, eikä senkään kaa onnistu yhtään sen paremmin. Ongelamana on juuri toi että kun syliin nukahtaa ni valvaantuu sänkyyn siirrosta. ja sänkyyn ei nukaha alunperinkää.
 
siinäpä se oikeastaan tuli jo kysymyksessä: Nukahtaa ja nukkuu sylissä!
Vauva on aivan selvästi tykästynyt sylissä nukkumiseen ja kaipaa sitä.

Ehkä päikkärit onnistuu sängyssä sen takia että on ääniä? valoa? mutta yöllä on pimeää ja hiljaista? olisko näin.

Auttaisiko kapalointi? joku huriseva laite? yövalo?

 
Banda päivisin on ääntä ( telkkari päällä, puhetta ja muuta elämisen ääniä ) Yövalo meillä on ollu ihan alusta asti. Illalla pannaan valoja pois päältä, rauhotutaan ja iritetään vähän luoda tunnelmaa että on yö, päivin on valoja ja ääntä jotta lapsi pikkuhiljaa rupeisi tajuamaan yön ja päivän eron. Illalla vaihetaan yövaippa yms. muita pikku rutiineja ollu jo alusta asti.

kapaloida en ole yrittäny koskaan, en edes taida osata :| mutta kyllähän sen voisi opetella.
 
Kapalointi ei vaikeaa ole, eikä varmaan kukaan tule katsomaan teetkö sen oikeaoppisesti, meillä ainakaan ei :D Mutta vaatii sen että kääritään vilttiin illalla, muuten ei nukahtamisesta tahdo tulla mitään
 
Chamorphis
tyty netistä saa tilattua valmiita kapaloja missä tarrakiinnitys. Tosi näppärä ja helppokäyttöinen... Googleta kiddopotamus nimellä niin löydät. =) Meillä oli pojalla käytössä ja huomattavasti levollisempaa unta. Ja meillä kans aina nukahtanu joko tissille tai syliin ei nukahda sänkyyn itsestään... Meillä tosin erona et vaikka nukahtaa syliin niin jää silti sänkyyn... Välillä yöllä saattaa herätä viiden minuutin päästä kun on laittanu syötön jälkeen takas sänkyyn, mutta nukahtaa pian uudestaan.
 
En tiedä onko apua, mutta meillä myös vauva 3kk ja jo lähes vastasyntyneestä asti oli ongelma, että hän heräsi aina kun siirrettiin sylistä/tissiltä sänkyyn ja meillä tämä ongelma ratkesi kun aloin imettää makuultaan meidän sänkyyn eli perhepedissä nukutaan ja näin ollen ei tule mittään nosteluja enää sen jälkeen kun on nukahtanut.
Tosin viimeaikoina on saanut imettää muutamaan otteeseen ennenkuin vaipuu syvempään uneen....
 
Tänään kokeiltu päiväunilla kapalointi ( löysin siis ohjeet netistä ) ja tyttö ei nukkunu olleskaa :/ sit ku otin poijes kapalosta ni johan tuli uni.
Henriikka mie imetänkii aina makuultaan pedissä, kun en osaa istualtaan :ashamed: tänään tyttö nukahti heti sylkkyyn yöunille, sänkyyn siirtoon ei heränny mutta 5min ni oli jo hereillä, sit tissittelin ja viimoselta nukahti ½h kuluttua.
 
Kokeilepas aikaistaa nukkumaanmenoa esim. puolella tunnilla. Yllättävän usein vauva nukahtaa helpommin, kun ei ole liian väsynyt. Vähän joutuu säätämään, ennen kuin löytää sen ajan, jolloin on tarpeeksi muttei liian väsynyt. Lisäksi joka ilta samanlaisina toistuvat iltarutiinit, jolloin vauva oppii, että esim. pyjaman pukemisen, tuutulaulun ja imetyksen jälkeen mennään nukkumaan. Meillä oppi tälleen nukahtamaan itsekseen 4kk tienoilla, sitä ennen nukutin tissillä ja vaikeaa oli saada nukkumaan. Niin ja ota tissi pois suusta ja siirrä sinne sänkyyn silleen, että nuokkuu ja on melkein nukahtanut, muttei aivan. Pikkuhiljaa oppii nukahtamaan sitten itsekseen. Joka tapauksessa nukahtaminen on vauvalle usein vaikeaa tietyissä kehitysvaiheissa, meilläkin piti kuukauden verran silitellä uneen, kun oppi konttaamaan/seisomaan, mutta nyt taas nukahtaa itsekseen, kun seisomaan noususta tuli tuttu juttu.

Muoks* niin sinähän et tissillä nukutakaan, mutta sylistä sänkyyn nukkumaan, kun nuokkuu, muttei vielä aivan nuku, sitten vaikka silittelet selkää uneen, sitten vähentelet pikku hiljaa silitystä niin, että vihdoin nukahtaa itsekseen. Meillä siis toimi tälleen, kun 4 kk oltiin kokeiltu vaikka mitä ja vain tissille nukahti.
 
Meillä on hieman vajaat 2kk tyttö, jolla myös on viimeiset pari viikkoa ollut vaikeuksia nukahtaa yöunille. Sitä ennen nukahtaminen oli ongelmatonta.

Neidilla alkaa tällä hetkellä olemaan aika säännöllinen rytmi. Aamulla heräämmä 8.30-9 Päikkärit ulkona 12.00- jolloin nukkuu 3-4tuntia. Iltasella on lyhkäsempiä unian.2krt. Iltatouhut aloitellaan 19.00 ja sänkyyn mennään yleensä 20-21. Meillä on ollut ilta- ja aamurutiinit koko ajan samat. Makuuhuoneessa meillä on himmeä yövalo. Ja omaa laiskuuttamme nukumme perhepedissä. Tyttö herää yöllä 1-2krt syömään. Imetän ja en jaksa yöllä alkaa nostelemaan tyttöe edes takas sängyssä, joten nukumme kaikki samassa sängyssä. Olen ajateluut, että keretään kyllä opettaa omaan sänkyyn siinä vaiheessa, kun yösyötöt jää pois. Pysympä itsekkin virkeämpänä, kun ei tarvitse pomppia ylös alas, vaikka pinnasänky onkin sängyn vieressä.

Tosiaankin nyt iltaunille meno on muuttunut uuvutustaisteluksi. Mielestäni tyttö on liian väsynyt ja siksi haraa unta vastaan. (ollaan koitettu myös aikasemmin unille menoa ja myöhemmin menoa). Saattaa itkeä ja meuhata tunnin, toista. Emme nukuta syliin, laitamme suoraan sängylle ja olemme itse vieressä. Tassuttelemme ja silittelemme. Välillä neiti on pakko ottaa syliin, kun itku menee "yli". Sylissä yleensä rauhoittuu heti. Tissille nukuttamista en halua opettaa ja tuttia meillä ei huolita ollenkaan. Kun neiti loppujen lopuksi nukahtaa, hän kyllä nukkuu (ainakin vielä) yön tosi hyvin. Imetän vain välillä.
 
Minäkin suosittelen aikaistamaan yöunia ja paijauskoulua sängyssä että nukahtaisi itse! Meillä toimii myös musiikki univälineenä. Itse pitää välillä myös poistua huoneesta että lapsi saa olla rauhassa. Ein toki tarkoita huudattamista yksin, vaan ientä vikinää minä kuuntelen sivulla, sitten vasta kun itkee kunnolla niin menen laittamaan makuuasentoon (välillä hetkeksi syliin) vaikkapa sen 15 kertaa. Mutta, tiedän ettei toimi kaikilla, mutta uskon että kärsivällisyys auttaa, meilläkin joskus 45 minuuttia paijailtiin vielä 1,5 vuotiasta esikoista!
 
Mulle tuli mieleen, että oisko kyse siitä, että lapsi ei halua nukkua siellä omassa huoneessa erillä äidistään? Kun ihan pienihän nukkuu missä vaan ja milloin vain, sitten niille alkaa tulla näitä erilaisia kausia. Nyt en muista tarkkoja aikoja (joo, sori tosi epäselvä selitys...) ja "nimiä", mutta pieni vauvahan luulee olevansa äidin kanssa yhtä ja ei halua nukkua siksi, ettei äiti häviäisi (ei ymmärrä vielä sitä, että vaikka äitiä ei näykään, on hän silti olemassa). Eli nukkuisiko paremmin sinun vieressäsi tai edes sinun sängylläsi?
Meillä on nukuttu/nukutettu välillä omassa ja välillä ns. perhepedissä, välillä rattaissakin aina sen mukaan missä mitenkin on parhaiten uni tullut. Ei ainakaan meidän lapsilla nukkumistottumukset ja -tavat näytä olevan kuukaudesta ja vuodesta toiseen samanlaisia...
 
viuvauvou meillä siis nukutaan perhepedissä =) on nukuttu iha alusta saakka. En oo jaksanu nukuttaa omaan huoneeseen, kun öisin imetän.

Joo nyt on mutamina päivinä aikaistettu tuota nukkumaan menoa ja ZADAA :D on toiminu! Eli ei olla annettu enää ottaa illan viimoisia pikku päikäreitä jotka myös myöhästytti yöunia, vaan eilenki tyttö jakso valvoo 3 ½ h ( eli ei tossa välissä enää ottanu niitä päikkäreitä mitä normisti. Pidettiin valveilla 2h ja sit annettiin "lupa" käydä aijemmin nukkumaan. Tyttö tosin jakso viel valvoo sen 1½h päälle ja nukahti 20:30).

Ennen tyttö nukahti niille pikku päikkäreille 19:15 mutta nyt pidetään hieman pitempään jalkeilla ja vaihetaan yövaippa ja iltapesut, eli sinne 19:30 saakka yritetään pitää hereillä--> sit ruetaan nukuttelee ( sylitellää, valoja pois jne. ) sit tyttö alkaa väsymään ja on helppo nukuttaa syliin ja saada sänkyy nukkumaan.

Eilen kyl heräs ku oli ½h nukkunu, söi tissiä ja nukahti uudelleen. Eli meillä ehkä syynä ollukkii se et tyttö ois halunnu jo aijemmii yöunille mutta ei olla tajuttu sitä :/ toivotaan et tää jatkuis näin hyvin ja tyttö nukahtais vastekkin näin hyvin ku nyt muutamina päivinä.

Kiitos vinkeistä =)
 
Viuvauvou, anteeksi, mutta nyt mua rupesi naurattamaan tuo omassa huoneessa nukkuminen :LOL: Kun siellä mun pinossa kanssa het luulit, että ollaan suljettu vauva yksin omaan huoneeseen. :LOL: Juu, sori, oon itsekin hiukan väsynyt ja siksi varmaan naurattaa kaikenlainen :D Ihan yhtä "huonosti" luen itsekin näitä aloituksia, niin että nauratti vähän omatkin lukutaitoni tässä samalla :LOL: Viittaan tuohon omaan kirjoitukseeni ylempänä ;)
 
:headwall: :headwall: Joo eilen nukutettiin tyttöä 2½h |O voi elämä! Kävi "yöunille" 19:30 ja hereille 20:00--> eli tyttö olevinaan otti ne pikku päikkärit vieläkin myöhempään ja nukahettiin vasta 22:30 koko aika touhuttiin sängyssä..hohoijaa!
 
minä en keksi oikein muuta kuin että millainen päivärytmi teillä on? selkeä rytmi päivässä auttaa vauvaa jäsentää päivän ja yön eroa ja muutenkin luomaan ennakoitavuutta päivään. Yleensä se, että valvottaa illalla pitkään että nukkuisi yöllä paremmin ei oikein toimi..vauvat on kyl tosin niin erilaisia. meillä esim valvoo max 2 h kerralla, ja sitten tarvii jo unet, ja vaikka heräisi vikoilta päikyiltä vasta lähemmäs seitsemää, menee kyllä kiltisti sänkyyn jo 19.30 ja nukahtaa klo 20 teinoilla viimeistään. Eli on tosi tarkka kello hänellä tuossa yöunille menossa. Ja päivällä tarvii yhteensä unta vähintään 4-5 h jotta on tyytyväinen eikä yliväsynyt.

olen kuullut usealta, että osteopatia voi auttaa univaikeuksiin eri kehitysvaiheissa. me ollaan kerran käyty ja yöheräämiset on vähentynyt, sekä nukahtaa tosi nopeesti iltaisin nykyään. ennen pyöri n. puolituntia tosin melko tyytyväisenä sängyssä ennen kuin nukahti mutta nyt sammuu melkein heti. ja on paljon levollisempi muutenkin.
 
Labebe meillä ei oo päivällä siis mitään tiettyy rytmii, vaan mennään tytön mukaan. Aamulla herätään siinä 7:30-9:00 ja syyää..sitte aamupesut, kuiva vaippa ja puetaan. Leikitään ja sit nukkumaan 1-2h kuluttua. Sit nukutaan päikkäreitä jotka 30min-2h pituudeltaan pitkin päivää..ja ku herätää ni syyä, leikitää ja kuiva vaippa..tollee menee koko päivä.

Tytöllä ei oo selkeetä sytmii et millo nukkuu minkäki aikaa ja kui pitkää on hereillä..on joko 1h tai jopa yli 3h hereillä putkee.

Tänään taas nukahettii ongelmitta =) näköjään vaihtelee paljon nää nukkuma jutut..
 
Alkuperäinen kirjoittaja tyty86:
Elikkäs meillä on nyt vähän reilu 3kk tyttö ja nukuttamisesta on tullu ongelma. Viimoset 2vk on ollu aika hankalaa, ennen nukahti kuin unelma. Aijemmin ei nukkunut kuin 20-30 min päikkäreitä, mutta nyt nukkuu jopa 2h. Eli päikkärit parantuneet mutta yöunille meno on hankalaa :/

Tyttö käy noin 20:30-21:00 yöunille, Mutta nukutus kestää nykyään jopa 2h |O !! Eilen illalla oli jo klo.21 ihan väsy ja torkkui sylissä. Rupesin sitten nukuttamaan tyttöä mutta oikeesti nukahti vasta klo.23 :headwall:

Eli neiti on ruennu jostain kumman syystä käymään kokoajan myöhempään nukkumaan, vaikka oltiin päästy siihen rytmiin, että klo.20:30 nukahetaan nätisti sylkkyyn ja siitä jäädään yöunille sänkyyn. Tiiän ettei kunnon rytmii vieläkään voi olla tuon ikäsellä, mutta apuja tarviinkii siihen et miten tytön sais paremmin nukkumaan.

Eli nukutaan perhepedissä. Muutettiin vasta 2vk sitte uuteen asuntoon ja tytöllä on oma huone jossa se ei vielä nuku. Imetän öisin, enkä jaksa juosta toiselle puolell kämppää tytön luo koko yötä. Tyttö nukahtaa syliin iltaisin. Torkkuu siinä ja silmät ovat jopa ihan kiinni, KUNNES vien tytön sänkyyn ja salamana avaa silmät ja rupee touhuumaa sängyssä. Heittää tuttia pois, syö nyrkkiä, kiljuu ja pyörii ja juttelee. Ei nukahda itekseen, kokeiltu on :/ lopulta rupee huutamaan vaan. Ei nukaha vaikka olen vieressä ja rauhoittelen uneen. En siis juttele tytölle, olen vaan viekussa antamassa tuttia jne.

Tyttö on ihan rätti väsyny, mutta aina kun koitan laittaa sen sänkyyn alkaa kauhee touhuuminen :headwall: Tissille joskus nukahtaa, mutta vasta kun on jo koitettu nukuttaa 1-1,5h :snotty: Ollaanki laskettu tyttö sänkyy ja jos rupee touhuuma ni uudestaan sylii ja siihe rauhottuu kunnes taas sänkyyn siirto hetkellä valvantuu. Eilen 20min sylittelin ja torkkui sylissä ( eli siis unessa oli ) kunnes laskin säkyyn ja TSADAA silmät auki ja tohina alkoi samoin tie.

Päikkäreille nukahtaa syliin vaivattomasti ja voi laittaa sänkyyn vaikka ei olisi täysin unessakaan, nukahtaa siihen itekseen, mutta illalla ei niin mitenkään!

Aijemmin tyttö siis nukahti oikein vaivattomasti yöunille, mutta nyt ei niin ei. Tai sit jos saasn tytön nukkuu yöunille se herää ½h kuluttuu kukkumaan--> pyörii ja meuhkaa tunnin-->rauhottuu sissillä mutta siiheki menee ½-1h. Yön nukkuu hyvin, syö 2-3krt ja tuttia välillä pitää antaa.

Eli osaako kukaan auttaa mitä voisin tehä, että tytön saisi vaivattomammin nukkumaan. Mieskin yrittää nukuttaa, eikä senkään kaa onnistu yhtään sen paremmin. Ongelamana on juuri toi että kun syliin nukahtaa ni valvaantuu sänkyyn siirrosta. ja sänkyyn ei nukaha alunperinkää.

hei,
meillä vähän sama juttu oli. meidän poika nyt 2,5kk.
ensin nukuttiin perhepedissä, ensin nukkui hyvin, mutta sitten alkoi nukahtaminen olemaan hankalaa sekä heräili paljon.
aloin laittaan pinnasänkyyn nukkumaan mutta meillä oli tota samaa että ei suostunutku syliin nukahtaan ja kun laittoi sänkyyn niin heräsi.
sitten aloin rauhottaan (valot pois ja makuuhuoneessa sylissä vauvaa ja laitoin hänelle kainaloon sellasen unirätin josta piti käsillään kiinni, ja laitoin hänet sen kanssa sänkyyn kun oli vielä hereillä mutta väsynyt ja peitto päälle.. jos alkoi itkemään otin uudelleen syliin ja rauhoitin ja heti taas sänkyyn. äkkiä kyl nukahtaa sillain ja nukkuu paljon paremmin. muutaman kerran on isi vienyt vauvan sänkyyn eikä ole muistanut sitä pupurättiä antaa niin johan alkaa huuto. nyt tosin muistaa senkin. ja meillä myös tutti annetaan. kun on nukahtanut..odotan yleensä 10-15 minuuttia ja käyn ottamassa tutin pois suusta ja rätin laitan viereen.
jospa tästä olis apua.
 
Alkuperäinen kirjoittaja tyty86:
Miranda toi siun unirätti juttu oli hyvä idis, tosin sen keksin pari pv itte ihan ;) nykyään nukutus on helpompaa ku tuikkaa nalle rätin kainaloo ja rupee nukuttaa..

Kiva juttu että teilläkin auttanut. kai siitä saa lohtua ja turvaa kun ei kokoajan saa äitin kainalossa olla kiinni :)
 

Yhteistyössä