Nykynuoret ovat velliperseitä (liikunta ja laihdutus)

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieras"
Tarkoitan siis jopa alle 35 vuotiaita.

Miksi ihmeessä ollaan sitä mieltä, että laihdutus ja painonhallinta on sellaista että pitää löytää oma dietti jossa voi syödä tyytyväisenä? Ja liikunta voi olla kevyttä kun se on oikein valittua?
Oikeesti, nälän tunnetta pitää kestää ja liikunta pitää olla useasti viikossa aika kovaa rääkkiä jotta sitä tulosta tulee.

Esim. rasvansyönti ei ole dietti eikä kävely ole mitään liikuntaa.
 
....
[QUOTE="Vieras";28352070]

Esim. rasvansyönti ei ole dietti eikä kävely ole mitään liikuntaa.[/QUOTE]

Häiritseekö sinua että jotkut oikeasti on laihtunut pelkällä karppaamisella ja kävelyllä?

Koska ei laihduttajan tarvitse kokea kamalaa nälkää ja rääkätä itseään hengiltä, kyllä laihtua voi ihan pienilläkin teoilla.
 
  • Tykkää
Reactions: Myy-80 ja Miripe
"vieras"
Asiat voi tehdä monella tavalla.

Ilman nälkää ja rääkkiä voi laihtua. Uskallan jopa olettaa, että fiksusti syömällä (=ei nälkää, ei kitumista, vaan monipuolista terveellistä ruokaa) ja oman mukavan liikuntalajin löytämällä tulokset ovat paljon pysyvämpiä kuin itsensä rääkkäämisellä.
 
[QUOTE="Vieras";28352070]Esim. rasvansyönti ei ole dietti eikä kävely ole mitään liikuntaa.[/QUOTE]

:LOL:

Viittaat ilmeisesti karppaamiseen. Sehän ei ole pelkkää rasvan syöntiä vaan kasvispainotteinen ruokavalio, johon kuuluu runsaasti proteiinia ja kohtuudella hyviä rasvoja.

Kyllä se kävely liikuntaa on. Siinähän pistetään tossua toisen eteen eli liikutetaan itseä. :D Hidas löntystely ei kaloreita kuluta eikä kuntoa kohota, mutta reipas lenkki hengästyttää, tuo hien pintaan ja kohottaa kuntoakin tehokkaasti.

Se mikä sopii sinulle ei sovi kaikille. Toiset laihtuu jättämällä kaiken rasvan minimiin (musta se ei ole kovin terveellistä) ja toiset vähähiilihydraattisella dieetillä. Mulle ja mun kropalle sopii jälkimmäinen.
 
Viimeksi muokattu:
wut
[QUOTE="Vieras";28352070]Esim. rasvansyönti ei ole dietti eikä kävely ole mitään liikuntaa.[/QUOTE]

Tekstistä päätellen olet yli 35-vuotias ja silti suollat tuollaista paskaa. Nykyinen vanhempi sukupolvi on niin kalkkeutunut ettei mitään rajaa.
 
"Vieras"
Itse olen sitä mieltä että elämän joka osa-alueella jos haluaa saada muutosta aikaan parempaan päin, täytyy pakostakin poistua välillä omalta mukavuusalueelta.

-Jos haluaa laihduttaa, täytyy ne herkut vaan jättää vähemmälle vaikka mieli tekisi.
-Jos haluaa kehittyä treeneissä, ei kaikki treeni vaan voi olla hymy naamalla tehtyä ja sohvan pohjalta on välillä noustava vaikka ei huvitakaan.
-Jos haluaa parantaa parisuhdettaan, ei auta kuin nostaa kissa pöydälle ja jutella toisen kanssa asiat halki, vaikka ei olisikaan kivaa.
 
Kävely on liikkumista, mutta ei liikuntaa. Vaikka joku läski saattaakin saada hien pintaan pelkällä kävelyllä, kyse on vain hänen huonosta/olemattomasta fyysisestä kunnostaan, ei siitä, että kävely olisi liikuntaa normaalikuntoiselle ja -painoiselle ihmiselle.
Kyllä sitä normaalikuntoinen ja -painoinenkin saa hien pintaan kun rämmitään monta tuntia metsässä koirien kanssa.
 
"Vieras"
Juuri näin. Seksikin on liikuntaa sekä kaikki normaali työskentely jos on oikein huonokuntoinen.
Mutta sydäntä ja elimistöä muutenkaan ne eivät kehitä.

Kuntoa kohottava liikunta aiheuttaa voimakasta hengästymistä 3 krt viikossa. Mutta sehän ei käy hikoilua inhoaville velliperseille. On helpompaa istua abtronicci mahalla siinä sohvalla ja kuvitella että pelkkä painonhallinta olisi terveellistä.

Te ette kai edes tajua, että joku urheileva BMI25-28 on paljon terveempi ja muodokkaampi ihminen kuin se syömistään kontrolloiva BMI19 kukkakeppi?

Kävely on liikkumista, mutta ei liikuntaa. Vaikka joku läski saattaakin saada hien pintaan pelkällä kävelyllä, kyse on vain hänen huonosta/olemattomasta fyysisestä kunnostaan, ei siitä, että kävely olisi liikuntaa normaalikuntoiselle ja -painoiselle ihmiselle.
 
Paljonko täytyy kävellä, että laihtuu? | Terve.fi

jostain sen ylipainoisen, laiskan velliperseenkin on hyvä aloittaa liikkumisensa.
Kävely on ilmaista, sillä on sekin suotuisa vaikutus, että sillä saa liikutettua itsensä paikasta toiseen = hyötyliikuntaa. Toki varmaan joku rankka rasvanpolttojumppa/ treeniohjelma salilla kuluttaa enemmän. Mutta kyllä kävelykin kuluttaa, ja yksi sen suotuisista vaikutuksista on se, että siinä samalla tulee ulkoiltua.
 
"Veera"
Vanhempani kovasti ihmettelevät, kuinka viitsin mieheni kanssa maksaa kalliita jäsenmaksuja kuntokeskukseen ja miksi ihmeessä pitää salilla ja jumpissa ravata monbta kertaa viikossa. Kun he ovat harraastaneet koko ikänsä pelkkää kävelyä, niin kävelylenkkejä kuin metsässä liikkumista. Ja kuinka kovassa kunnossa he ovat... Noh, totuus on se, että kumpikaan ei jaksa tehdä varmaan yhden yhtäkään punnerrusta, vatsalihasrutistusta, ei leuanvetoa...tuskin kovin montaa askelkyykkyä tms, jossa jonkinlaista lihaskuntoakin tarvitaan. Juoksua 100m, niin varmaan tuupertuisivat... Kyllä se niin nyt vaan on, että se pelkkä kävely ei ole riittävää liikuntaa pitämään yllä esim. lihasvoimaa. Onhan se tietysti parempi kuin sohvalla makoilu, mutta mutta...
 
"vierailija"
Niin. On kävelyä ja kävelyä. Hyvin saa hien pintaan, kun oikein reipasta tahtia pistelee menemään ja useamman kilometrin tietenkin. Ja sauvojen kanssa tai sitten niin, että kaksi lasta istuu rattaissa kyydissä. :)
 
"Vieras"
Kerrotko miten ajan myötä ihmisen fysiologia on muuttunut? Eikö enää tarvita ponnisteluita kohti tuloksia?

Vain velliperseet uskovat tulosten tulevan mukavuusalueelta.

[QUOTE="vieras";28352927]Ap on vain tullut vanhaksi. Ainahan se on ollut niin, että ikääntyneiden mielestä nuoret ovat velliperseitä, saamattomia jne.[/QUOTE]
 
"vieras"
[QUOTE="Vieras";28353111]Kerrotko miten ajan myötä ihmisen fysiologia on muuttunut? Eikö enää tarvita ponnisteluita kohti tuloksia?

Vain velliperseet uskovat tulosten tulevan mukavuusalueelta.[/QUOTE]

Tiesitkö että ajan myötä tekemisen tavat usein ja toivottavasti muuttuvat? Tuskin sunkaan synnytyksesi tapahtui 1900-luvun alun tyylillä?

Kävely on erinomaista liikuntaa. Varsinkin reipas kävely ja pitkät kävelylenkit.
 
"Vieras"
Kävely ei ole kroppaa kehittävää liikuntaa, se korkeintaan ennaltaehkäisee ennenaikaisen kuoleman ja rapistumisen kiihtymisen.

[QUOTE="vieras";28353228]Tiesitkö että ajan myötä tekemisen tavat usein ja toivottavasti muuttuvat? Tuskin sunkaan synnytyksesi tapahtui 1900-luvun alun tyylillä?

Kävely on erinomaista liikuntaa. Varsinkin reipas kävely ja pitkät kävelylenkit.[/QUOTE]
 
"jeps"
Kävely on liikkumista, mutta ei liikuntaa. Vaikka joku läski saattaakin saada hien pintaan pelkällä kävelyllä, kyse on vain hänen huonosta/olemattomasta fyysisestä kunnostaan, ei siitä, että kävely olisi liikuntaa normaalikuntoiselle ja -painoiselle ihmiselle.
Ekös tässä puhuttu laihduttamisesta. Silloinhan ei ole yleensä normaalipainoisista. Mulle kävely on ollut erittäin hyvä liikuntamuoto. Sauvakävelen 6kilsaa päivässä, 6päivää viikossa. Paino on pudonnut tammikuusta 14kiloa ja vyötärö on kaventunut 15senttiä. Aivan sama millaisena velliperseenä mua pidät.
 

Yhteistyössä