Oletko sitä mieltä että pk:ssa on riittävästi henkilökuntaa

  • Viestiketjun aloittaja "hoitaja"
  • Ensimmäinen viesti
"hoitaja"
Alle 3 -vuotiaita saa olla neljä kpl yhdellä hoitajalla ja yli 3 -vuotiaita saa olla peräti 7. Kun tuo on asetuksella lievennetty siten, että tilapäisesti ryhmäkoko voidaan ylittää, tulee usein tilanteita, että koko ryhmää kohti on vain kaksi hoitajaa. Ryhmäkoko on vähintään 12 "pientä" tai 21 "isoa".

Usein sairastapauksissa kun ei saada sijaista, toisen ryhmän hoitaja käy auttamassa pahimmassa vaiheessa, mutta muuten tehdään vajaalla. Huonoista vaihtoehdoista etsitään kompromissein se vähiten huono. Joudutaan jatkuvasti suunnittelemaan, kuka juoksee mihinkin ja energiaa kuluu paljon. Ulkona on usein vain kaksi hoitajaa ryhmää kohden. Työajat ja monet pakolliset velvoitteet (kattaminen, vuoteiden laitto, vaatehuolto, suunnittelu, keskustelut) aiheuttavat tuon. Ei ole enää henkilökuntaa, joka hoitaisi tehtävät, joihin hoitajat ja opet ei ole koulutettu.
 
"Nana"
Pojan ryhmässä on 23 lasta ja kolme kiertävää hoitajaa yhteensä,yleensä aamulla ja illalla on joku yksinään kun lapsia on vähemmän ja päivällä 2 samaan aikaan.Lapset ovat 3-5 vuotiaita ja tämä hoitajamäärä on mielestäni liian vähän.
 
Meidän lapset pienten puolella. Yhteensä 14 lasta, nämä jaettu vielä pienryhmiin. 3 vuotiaita on 7, yksi omahoitaja, 1-2 vuotiaita myös 7 ja kaksi omahoitajaa. Lapsista ainakin yksi tai kaksi on osa-aikaisella sopimuksella. Omieni lisäksi ainakin yksi lapsista pitää säännöllisesti (viikottain) vapaapäiviä. Eli mielestäni on riittävästi hoitajia vaikka kaikki olisivat paikalla samaan aikaan. Toki sairastumisille ja sellaisille ei voi mitään, sama se on joka paikassa.
 
"vieras"
Ei ole riittävästi henkilökuntaa. Mä olen ollut kesätöissä pk:ssa ja oli pienten ryhmässä välillä hankalaa, kun esimerkiksi yksi vauva piti nukuttaa vaunuissa ja kun se heräsi, yhden hoitajan oli pakko mennä hänen kanssaan jonnekin muualle leikkimään, etteivät päiväunilla olevat lapset herää. Päiväuniaikaan piti myös siivota (kesällä ei ollut siivoojaa), siis pestä vessat ja lattiat jne. ja kun suurin osa lapsista oli herännyt, piti mennä hakemaan välipalaa ja kattaa pöytiä. Ja jonkun piti olla aina tietysti niiden nukkumassa olevien luona.

Välillä oli tosi hankalaa saada kaikkea hoidetuksi. Olisi ollut edes se siivooja. Mulla ei ollut edes mitään lastehoitajan koulutusta, joten en olisi saanut jäädä yksin lasten kanssa, hoidin paljon siivousta ja ruokien hakemista jne. Kun mun työ loppui, ei tullut kesätyöläistä vaan sama porukka jatkoi ilman ylimääräistä työntekijää. Töitä joutui tekemään ihan koko ajan, kahvitaukoja ei millään meinannut ehtiä pitää.
 
"a p"
[QUOTE="Nana";24565348]Pojan ryhmässä on 23 lasta ja kolme kiertävää hoitajaa yhteensä,yleensä aamulla ja illalla on joku yksinään kun lapsia on vähemmän ja päivällä 2 samaan aikaan.Lapset ovat 3-5 vuotiaita ja tämä hoitajamäärä on mielestäni liian vähän.[/QUOTE]

On todellakin vähän. Se merkitsee käytännössä sitä, että lasten olisi pärjättävä keskenään erittäin hyvin. Eli kaikkien pitäisi olla pärjääviä, omatoimisia ja rauhallisia.
 
"vieras"
itse olen pienten ryhmässä töissä ja lapsia on meillä 15, hoitajia 3. Paikkakertoimilla ryhmänkoko on n.22 eli käytänössä 2 hoitajalla on tuo määrä. Me kaikki kolme hoitajaa olemme paikalla n.klo 9-10 alkaen ja aamu lähtee kotiin 12-14.40 riippuen onko lyhennyksiä saatu otettua tms. Lisäksi meistä saattaa olla joku sairaana ja sijaisia ei palkata yhden päivän poissaoloihin. Välistä käy kehnosti ja meitä onkin kaksi sairaan samaan aikaan. Koskaan kukaan vanhempi ei ole ollut huolissaan meillä onko meitä hoitajia riittvästi lapsimäärään nähden. On vain alue sellainen ettei vois vähempää kiinnostaa..
 
"Nana"
[QUOTE="a p";24565960]On todellakin vähän. Se merkitsee käytännössä sitä, että lasten olisi pärjättävä keskenään erittäin hyvin. Eli kaikkien pitäisi olla pärjääviä, omatoimisia ja rauhallisia.[/QUO

Ymmärrän kyllä että lapsia on paljon ja hoitajilla kiire mutta tuntuu todella ikävältä kun kukaan ei tule aamulla varsinaisesti ottamaan lasta vastaan tai ehdi kertoa päivän sujumisesta,samoin harva se päivä lapsellani on kengät väärissä jaloissa,vaatteet miten päin sattuu ja säähän sopimaton ulkoiluvarustus,pukee kuulemma aina itse.Myöskään uuteen päivähoitoon sopeutuminen ei ole sujunut ollenkaan mukavasti kun poika on hiljainen ja aika vetäytyvä,aamuisin usein itkeskelee ja tuntuu pahalta jättää poika yksinään seisoskelemaan kun hoitajat eivät reagoi mitenkään.Poikani on 3,5 vuotias.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ZäDäM;24566359:
Täytyy taas kerran kiittää että poika on päässyt intergroituun pk-ryhmään. 13 lasta, yksi elto, yksi lto ja lastenhoitaja. Päivällä kaikki kolme paikalla, aamulla yksi ja ip:llä 2.

meidän poitsun ryhmässä 12 lasta ja 5 aikuista :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ZäDäM;24566448:
kahtena vuonna oli 13 lasta ja 4 "tätiä", mutta tämä yksi ylim. täti siksi koska ysi lapsista olidown-lapsi.

Mutta ihan oikeasti olen sitä mieltä että normi pk-ryhmät ovat aivan ylibuukattuja ja hoitajia ihan liian vähän.

samaa mieltä, tyttö aloittaa nyt samassa tarhassa normaali ryhmässä niin 3 aikuista ja 21 lasta :O
 
"vieras"
Maksammeko liian vähän veroja? Pitäisikö hoitjia olla vähintään yksi/lapsi Jos subjeltiivinen oikeus päivähoitoon lopetettaisiin, riittäisikö henkilökuntaa riittävästi joka paikkan ja ajaksi. Pitäisikö vanhempien hoitaa aina lapsensa kotona vai ei, jotta hoitajien määrä ollisi oike lapsilukuun verrattuna. Pitäisikö kahdeksanlapsisen perheen saada aina yhteiskunnan maksama hoitaja kotiin jakamaan äidin taakkaa. Kysymyksiä riittäisi loputtomiin, Samoin tyytymättömiä vanhempia.
 
hoitaja myös
Mielestäni seitsemän yli 3-vuotiasta yhtä aikuista kohden ja 4 alle 3-vuotiasta yhtä aikuista kohden on hyvä määrä. Ongelmallisia ovat tilanteet, joissa ryhmässä lähes kaikki 21 ovat 3-vuotiaita tai pienten ryhmä kasvaa suureksi muutaman täyttäessä 3-vuotta, kun lapsia otetaan lisää ryhmään. Tai jos pienten ryhmäss kaikki 12 ovat noin vuoden vanhoja.

Harmillista vain, että tuo tilanne, että kaikki kolme hoitajaa ovat paikalla on vain päivällä. Nykyisessä työpaikassani jää yksi aikuinen iltapäivällä vastuuseen koko ryhmästä. Se on aika hurjaa, kun usein kaikki lapsetkin ovat vielä paikalla. Samoin se, että sijaisia ei helpostii saada ja vaikka saisikin täysin vieraan ihmisen perehdyttäminen työhön vie aikaa.
 
toistaiseksi yhden äiti
Meidän poika on 15 lapsen ryhmässä ja hoitajia on kolme. Ikää ryhmäläisillä on 2-4v.
Viime vuoden oli vielä pienten ryhmässä 1-3v , jossa virallisesti oli 12 lasta, mutta oikeasti 14. Toki osa silloinkin oli osa-aikaisia. Tuolloin hoitajia oli 3 paitsi sitten tuli yksi ylimääräinen hetkeksi aikaa kun lasten lukumäärä nousi tuohon 14sta.
Seuraava ryhmä 3-5v onkin sitten 21 lapsen kokoinen ja en tiedä montako hoitajaa siellä on, todennäköisesti se 3.
 
p.
Meidän lapsen tarhassa on 1lto ja 3lastenhoitajaa+ joku päiväkotiapulainen tms (en tiedä tarkkaa nimikettä, vanhempi nainen jollain tukisysteemillä vuoden) Lapsia on 16 iät 1-5v. Mun mielestä tuolla on asiat hyvin, jokaiselle lapselle näyttää riittävän aikaa ja huomiota. Ruuat tulee muualta ja myös siivoja käy muualta. Tämä päiväkotiapulainen asettaa ruuat tarjolle ja korjaa pois.
 
ei
Ei ole riittävästi, siksi en lapsiani päiväkotiin laitakaan. Alle 3-vuotiaiden ryhmäkoko max 12 lasta ja 3 aikuista menettelee, mutta alle 3-vuotiaat ovat liian pieniä päiväkotiin. Yli 3-vuotiaina lapset alkavat olla jo siinä iässä, että saisivat päiväkodista hyödyn ja ilon irti, jos ryhmäkoko olisi edelleen tuo 12 lasta ja 3 aikuista, mutta nämä "isojen" ryhmät taas ovat niin valtavan suuria ja hoitajia liian vähän, että päiväkodin hyöty hukkuu päivästä saadun stressin ja metelin alle, joten ei kiitos.
 

Yhteistyössä