olipas järkevää ostaa vedenkeitin

aa
Keitä itelles iltatee sitä hyödyntäen. Tai säilytä pakkauksessa ja anna seuraavaks lahjaks jollekki.

Pussipuuron tekoon kätevä, jos sellasta harrastaa:). Tai kaakaon. Säästyy huomattavasti sähköö:)
 
vieras
Oi, oikein kaksi päivää jo ;)

On se kuule kätevä peli, etenkin jos perheessä on teenjuojia. Lisäksi mä kiehautan siinä aina veden kun teen ruskeaa kastiketta, muuten en varmaan jaksaisikaan kiehutella.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Oi, oikein kaksi päivää jo ;)

On se kuule kätevä peli, etenkin jos perheessä on teenjuojia. Lisäksi mä kiehautan siinä aina veden kun teen ruskeaa kastiketta, muuten en varmaan jaksaisikaan kiehutella.
miks tarvii lämmittää vesi jos tekee ruskean kastikkeen?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rouva Räpylä:
Lämmitä sillä pottujen keitto vesi (en osaa yhdyssanoja) niin säästät energiaa. Tai siis sähköö. Vai onkohan ne sama asia?
energiaa menee varmasti saman verran kattilalal keittäessä, kun litran keitintä saa aika usein lämmittää että tulee oikea määrä. keitän yleensä ison kattilallisen, johon mahtuu noin 2 kiloa pottuja kerralla
 
v
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Oi, oikein kaksi päivää jo ;)

On se kuule kätevä peli, etenkin jos perheessä on teenjuojia. Lisäksi mä kiehautan siinä aina veden kun teen ruskeaa kastiketta, muuten en varmaan jaksaisikaan kiehutella.
En oo koskaan kuullutkaan että kuumennettais vesi ruskeaakastiketta varten...
 
Alkuperäinen kirjoittaja HERNETÄTI:
Alkuperäinen kirjoittaja Rouva Räpylä:
Lämmitä sillä pottujen keitto vesi (en osaa yhdyssanoja) niin säästät energiaa. Tai siis sähköö. Vai onkohan ne sama asia?
energiaa menee varmasti saman verran kattilalal keittäessä, kun litran keitintä saa aika usein lämmittää että tulee oikea määrä. keitän yleensä ison kattilallisen, johon mahtuu noin 2 kiloa pottuja kerralla
Oon vaan jostain sähkön säästö vinkeistä ton lukenu. En itsekään noin tee että en tiedä onko siinä perää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja aa:
Keitä itelles iltatee sitä hyödyntäen. Tai säilytä pakkauksessa ja anna seuraavaks lahjaks jollekki.

Pussipuuron tekoon kätevä, jos sellasta harrastaa:). Tai kaakaon. Säästyy huomattavasti sähköö:)
pakkaus on hävitetty jo.
Pussipuuroja meilä ei syädä lainkaan, mutta kyllä kaurapuuroa usein joten sen veden lämmitykseen varman kätevä
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja HERNETÄTI:
Alkuperäinen kirjoittaja Rouva Räpylä:
Lämmitä sillä pottujen keitto vesi (en osaa yhdyssanoja) niin säästät energiaa. Tai siis sähköö. Vai onkohan ne sama asia?
energiaa menee varmasti saman verran kattilalal keittäessä, kun litran keitintä saa aika usein lämmittää että tulee oikea määrä. keitän yleensä ison kattilallisen, johon mahtuu noin 2 kiloa pottuja kerralla
Tulee halvemmaksi, tosi pihit ystäväni keittävät kaikki ruokaan tarvittavat vetensä keittimessä. Liedessä ensin lämpenee levy, sit kattilanpohja ja sit vasta vesi
 
vieras
Jos ajattelee energian käyttöä vuodessa, keittämällä veden kiehuvaksi vedenkeittimellä kattilan sijasta, kun tekee pastaa, keittää perunoita jne, säästyy aika lailla sähköä. Siitäkin huolimatta, että joutuisi keittämään monta pannullista. Tiesithän muuten Hernetäti, että perunoissa ei pitäisi olla keitinvettä kuin vain sen verran, että peittyvät?
 
Ulli
Alkuperäinen kirjoittaja v:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Oi, oikein kaksi päivää jo ;)

On se kuule kätevä peli, etenkin jos perheessä on teenjuojia. Lisäksi mä kiehautan siinä aina veden kun teen ruskeaa kastiketta, muuten en varmaan jaksaisikaan kiehutella.
En oo koskaan kuullutkaan että kuumennettais vesi ruskeaakastiketta varten...
Jos on ongelmana kastikkeen paakkuuntuminen, ni kuuma vesi ehkäsee tätä. Mut kyl ihan makd.kuuma kraanavesiki toimii.

Kannattaa hyödyntää ruuanlaittovesiin. säästää oikeesti melkosesti, vaikka enemmän tarttiski vettä.

Mukavia teehetkiä:)

 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Jos ajattelee energian käyttöä vuodessa, keittämällä veden kiehuvaksi vedenkeittimellä kattilan sijasta, kun tekee pastaa, keittää perunoita jne, säästyy aika lailla sähköä. Siitäkin huolimatta, että joutuisi keittämään monta pannullista. Tiesithän muuten Hernetäti, että perunoissa ei pitäisi olla keitinvettä kuin vain sen verran, että peittyvät?
joo tiesin mutta 5litran kattilaan mahtuu just tuo 2 kiloo pottuja
 
mie ku keitän riisit niin lämmitän veen kiehuvaks vedenkeittimellä ja sit laitan siihen huuhdotut riisit ja levylle, joutuu nopsaan ja paremmat tulloo. :whistle:
 
Käytän monta kertaa päivässä, eikä meillä ole edes teenjuojia. Kaikki pastan, perunan ym. keitinvedet keitän keittimellä. Lisäksi nuudeleihin ja couscousiin vesi tulee myös näppärästi keittimellä - niitähän sei tarvitse kattilassa kummemmin keitellä. Vauva juo korvikejauheeta tehtyä maitoa, enkä todellakaan keittele niitä vesiä kattilassa. Tosi näppärä laite!
 
Vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Ulli:
Alkuperäinen kirjoittaja v:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Oi, oikein kaksi päivää jo ;)

On se kuule kätevä peli, etenkin jos perheessä on teenjuojia. Lisäksi mä kiehautan siinä aina veden kun teen ruskeaa kastiketta, muuten en varmaan jaksaisikaan kiehutella.
En oo koskaan kuullutkaan että kuumennettais vesi ruskeaakastiketta varten...
Jos on ongelmana kastikkeen paakkuuntuminen, ni kuuma vesi ehkäsee tätä. Mut kyl ihan makd.kuuma kraanavesiki toimii.

Kannattaa hyödyntää ruuanlaittovesiin. säästää oikeesti melkosesti, vaikka enemmän tarttiski vettä.

Mukavia teehetkiä:)
Mutta kraanakuumaa vettä ei saisi käyttää! Kuumaan veteen liukenee putkistosta jotain haitallisia aineita. Juomiseenkin pitäis aina ottaa kylmä vesi.

Ja, mä kuumennan myös kastikkeeseen veden keittimellä, siloin saa paakutonta soosia!
 
Ulli
Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Ulli:
Alkuperäinen kirjoittaja v:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Oi, oikein kaksi päivää jo ;)

On se kuule kätevä peli, etenkin jos perheessä on teenjuojia. Lisäksi mä kiehautan siinä aina veden kun teen ruskeaa kastiketta, muuten en varmaan jaksaisikaan kiehutella.
En oo koskaan kuullutkaan että kuumennettais vesi ruskeaakastiketta varten...
Jos on ongelmana kastikkeen paakkuuntuminen, ni kuuma vesi ehkäsee tätä. Mut kyl ihan makd.kuuma kraanavesiki toimii.

Kannattaa hyödyntää ruuanlaittovesiin. säästää oikeesti melkosesti, vaikka enemmän tarttiski vettä.

Mukavia teehetkiä:)
Mutta kraanakuumaa vettä ei saisi käyttää! Kuumaan veteen liukenee putkistosta jotain haitallisia aineita. Juomiseenkin pitäis aina ottaa kylmä vesi.

Ja, mä kuumennan myös kastikkeeseen veden keittimellä, siloin saa paakutonta soosia!
Niimpä. Eli vedenkeittoon siis:)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Ulli:
Alkuperäinen kirjoittaja v:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Oi, oikein kaksi päivää jo ;)

On se kuule kätevä peli, etenkin jos perheessä on teenjuojia. Lisäksi mä kiehautan siinä aina veden kun teen ruskeaa kastiketta, muuten en varmaan jaksaisikaan kiehutella.
En oo koskaan kuullutkaan että kuumennettais vesi ruskeaakastiketta varten...
Jos on ongelmana kastikkeen paakkuuntuminen, ni kuuma vesi ehkäsee tätä. Mut kyl ihan makd.kuuma kraanavesiki toimii.

Kannattaa hyödyntää ruuanlaittovesiin. säästää oikeesti melkosesti, vaikka enemmän tarttiski vettä.

Mukavia teehetkiä:)
Mutta kraanakuumaa vettä ei saisi käyttää! Kuumaan veteen liukenee putkistosta jotain haitallisia aineita. Juomiseenkin pitäis aina ottaa kylmä vesi.

Ja, mä kuumennan myös kastikkeeseen veden keittimellä, siloin saa paakutonta soosia!

jhelpompi tapa o tehsä niin että laittaa veden sekaan sitä ruskeaa suurustetta ( se ei paakkuunnu ) ja sekoitat, saa tsopivan paksua. maustat vain mielesi mukaan.

Tätä käytetään paljon isoissa keittiöisä, on tervelisempää ja helpompaa. makueroa ei todellakaan huomaa, jos ei tiedä
 

Yhteistyössä