Olisko jollain jotain hyvää ohjetta mihin tulis rahkaa 500g?

  • Viestiketjun aloittaja safiiri
  • Ensimmäinen viesti
Ananas-rahkapiirakka

uunipannullinen

Pohja
200 g Valio voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
4 prk (à 227/137 g) ananasmurskaa
2 prk (à 250 g) Valio maitorahkaa
2 dl Valio maitoa TAI kevytkermaa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vanilliinisokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle. Valuta ananasmurska ja levitä taikinapohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja levitä päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Cheese cake ja vadelmakastike

10-12 annosta

Pohja
100 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
500 g Valio maitorahkaa
2 prk (à 200 g) Hovi maustamatonta
1 tl raastettua limetin- tai sitruunankuorta
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n ja korkeudeltaan 7 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Valmista täyte. Yhdistä kulhossa maitorahka, Hovi, limetin- tai sitruunankuoriraaste ja mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, siivilän läpi sihdattu perunajauho ja keltuaiset. Sekoita seos tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuais-sokerivaahto parissa erässä täytteen joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hieman ja irrota vuoasta. Sihtaa kakulle halutessasi tomusokeria. Tarjoa esim. marjakastikkeen kanssa.
VINKKI Marjakastike: soseuta noin 1 l marjoja. Puserra sose siivilän läpi. Makeuta kastike sokerilla.

Rahka-omenakakku

n. 8 annosta

Pohja
100 g Valio voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 prk (à 250 g) Valio maitorahkaa
2 dl Valio kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 ½ dl sokeria
puolen sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria

Päälle
3 omenaa
sokeria, kanelia

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja kardemumma. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada vuokaan. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja lado täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta. Tarjoa Valio vaniljakastikkeen kanssa. Kakkua ei suositella pakastettavaksi, koska täyte voi löystyä.


Pähkinäkranssi

10 annosta
1 prk (250 g) Valio maitorahkaa tai Valio HYLA maitorahkaa
2 dl vettä
50 g hiivaa
1/2 dl siirappia
2 dl (120 g) kokonaisia pähkinöitä esim. maa- tai hasselpähkinöitä
1/2 dl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
75 g Valio voita sulatettuna

Pinnalle
1/2 dl Valio maitoa
1/2 dl pähkinärouhetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitorahka-vesiseokseen. Lisää siirappi, pähkinät ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta n. 40 cm pitkä tanko. Kiepauta tanko rinkiläksi ja kohota. Voitele kohonnut rinkilä maidolla ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Leikkaa rinkilän ulkoreunaan viiltoja saksilla tai veitsellä tasavälein. Kypsennä 175 asteessa noin 30 min.

 

Yhteistyössä