Onko 1v 3kk liian pieni päiväkotiin?

  • Viestiketjun aloittaja tre
  • Ensimmäinen viesti
tre
Jos lähtisin töihin? Tyttö on nyt vasta 10 kk, mutta silloin alkaisi mielenkiintoinen projekti johon mielisin mukaan... Hoitopäiviä tulisi alle 10/kk ja isosisko 3v menisi myös hoitoon...
 
Meillä meni poika just ton ikäsenä hoitoon ja meillä se onnistu tosi hyvin. Tosin mun vuorotyön takia ei ekana vuonna ikinä tarvinnu olla joka arkipäivä hoidossa ja päivätkin oli melkein poikkeuksetta alle 8 tuntia.
 
no.ite en kans ehkä laittais.mut toisaalta jos hoitopäiviä tulee noin vähän niin ehkä voisinkin, kuitenkin se raha varmaan houkuttais sen verran..ääh, kyl mä laittaisin jos tietäis et hoitopäiviä ei tulis kun muutama kuukaudessa.
 
-
Huom: se on tietty hyvä asia jos hoitopäiviä on vähän mutta se voi hidastaa sopeutumista, näin ainakin meillä. Jos on vaikka ti-ke-to hoidossa ja pe-la-su-ma kotona, niin tauon jälkeen on aina nihkeetä palata hoitoon.
 
Huom
Lapsi on pieni ja sopeutuu tuossa iässä suht nopeasti mutta se EI TARKOITA että hoidon aloittaminen olisi lapselle helppoa! Se ei ole koskaan lapselle helppoa. Tai no ehkä jollekin 5 vuotiaalle joka osaa jo OIKEASTI kaivata ikäistään seuraa ja kavereita. Mutta reilu vuoden ikäinen ei kaipaa mitään muuta kuin omaa äitiään tai muuta tuttua ja läheistä hoitamaan.

Päiväkoti jossa on 12 saman ikäistä ja 3-4 hoitajaa ei ole oikeasti hyvä paikka pienelle lapselle vaikka kuinka sitä joku koettaisi puolustella. Ei syliä, ei yksityistä huomioimista jne. Minusta se että lapsi ei itke ja muutu negatiiviseen suuntaan päivähoidon aloittamisen jälkeen ei tarkoita sitä että lapsi sopeutuu hyvin.
 
koppis
Alkuperäinen kirjoittaja meikä aattelee just näin...:
kaikki alle 3-vuotiaat on liian pieniä hoitoon,mihinkään muotoon.
Ei pidä paikkaansa. Tosin riippuu hoitopaikastakin. Meillä on aivan ihana perhepäivähoitaja, kuin lapsen mummo olisi. Meillä on hoidosta ylivoimaisesti paras kokemus sen lapsemme kanssa, joka aloitti 1-vuotiaana hoidon. Kolmivuotiailla ja sitä vanhemmilla alku oli hankalaa.
 

Yhteistyössä