Onko jotain mikä auttaisi 2-vuotiaan yskään?

  • Viestiketjun aloittaja vierasm
  • Ensimmäinen viesti
vieras..
Meillä mies haki jotain yskänlääkettä apteekista, jota sai antaa tuolle nuorimmaisellekin 2v. ei muutoin anneta, mutta yöllä on ihan kiva saada lasten nukuttua ja ainakin tuntui tepsivän tuohon 4 vuotiaaseen, joka sai kuiten 6 tunnin yhtäjaksoisen uni pätkän. Höyryhengitystä ja hunaja vettä voi ja kannattaa kokeilla.
 
"ababab"
Hunajavettä voi kokeilla, samoin hunajaa ihan sellaisenaan teelusikalla. Nenä kannattaa pitää auki jos on flunssainen, Nasolin tai Otrivin. Ja se höyryhengitys ja muut flunssan hoitokonstit.
 
Sh-opisk.
No nää mitä muut on jo sanoneet, mut sit vielä lisäisin et jos yöllä yskii kovin ja on limanen/räkänen, niin sängynpäätyä kannattaa nostaa ylöspäin esim. laittamalla kirjoja/tyynyjä sinne alle. Tai näin ainakin meidän lastenhoitotyön ope kertoi.
 
vierailija..
Meillä neljävuotias opetteli nenäkannun käytön - ja voi millaisia möllyköitä aina välillä tulee lavuaariin. Parivuotiaana käytössä oli yskään hunaja - teelusikan kärjellinen muutamia kertoja päivässä; lasten yskänlääkkeillä ei kuulemma ole todistettua tehoa joten totesin hunajan olevan miellyttävämpi vaihtoehto (toki vain jos lapsi ei ole siitepölyallergikko!)
 
"Ninni"
Meilläpäin annetaan yskänlääkettä ihan vauvoillekin (en tiedä sitte kuinka hyvin noin pienet annokset toimii, mutta aina sitä lääkäri "määrää"). Mut noin muuten tuo sängynpäädyn kohotus ja huoneeseen ilmankostuttaja tai vaikka märkiä pyyhkeitä sängyn lähettyville ja sitte ikkunaa auki ja kunnon tuuletus ja huoneen lämmöt mahd. alas.
 

Yhteistyössä