Onko kellään käynyt näin kummallisesti..

Meidän poika (1v9kk) on laaja alaisesti allerginen maidolle, kananmunalle ja viljoille. Nyt poika on vehnä altistuksella ja huomenna tulee viikko täyteen eikä mitään reatiota ole havaittavissa. Kakka normaalia, posket eivät punoita, nukkuu todella hyvin. Kaurasta ja ohrasta näkyi viime kesällä verikokeissa herkkyyttä.

En voi uskoa tätä. Poika on aina reagoinut tosi nopeasti ja rajusti kaikkiin viljoihin: kaurasta itki vielä viikon lopetuksen jälkeen ja maha oli aivan kuralla. Luulin tietenkin että vehnän täytyy olla tosi pahis.


Leinikki aivan ymmällään...
 
Siis tarkoititko, että on alunperin ollut myös tuolle vehnällekkin allerginen?

Kyllähän tuo mahdollista on, että allergiat väistyvät sitten nopeastikin, kun vain siihen "ryhtyvät".

Meillä poika on nyt 1,5v ja hän saa syödä oikeastaan jo mitä tahansa, paitsi maitotuotteita. Ensimmäinen vuosi meillä elettiin bataatilla, kauralla, aprikoosilla ja sitten loppuviimeksi saatiin nautakin mukaan. Meillä ne väistyivät pikkuhiljaa tuossa vuoden tienoilla ja sen huomattuani aloin heti melkein normisti (mutta varovaisesti) käyttämään kaikkea, ikään kuin siedättääkseni. Kyllä välissä on posket punakat tai hieman ihottumaiset, mutta en ole välittänyt, kun on siihen jäänyt, eikä ole vaivannut. Maidosta lähinnä punoittavat, kun sitä saa puolivahingossa jostain, En ole senkään kanssa nyt enää ollut niin tarkka, kun kakka on pysynyt normaalina.

Toivottavasti teilläkin alkaa jo helpottamaan..!

:hug:
 
Meidän pojalle aloitettiin viime kesänä vehnäaltistus joka jouduttiin heti keskeyttämään kun hälle nousi kova kuume. Eli ei ennen sitä ole saanut vehnää lainkaan koska oletimme että poika olisi sille todella allerginen. Muutenkin ollaan saatu viime aikoina vaan kaikkea ns.turhanpäiväistä sapuskaa listalle mukaan esim, ananas, kurkku. Perunaa kun koitettiin tuli kahden päivän jälkeen kovat oireet masuun vaikka sai sitä vaan kaks tl päivässä.

Muuten listalla on tällä hetkellä vain riisi, kesäkurpitsa, hirvi, lammas(nz), aprikoosi, kurkku ananas, mustaherukka, kylmäpuristettu rypsiöljy, pellavan siemenöljy ja nyt tietenkin se vehnä. Eli jokseenkin sellainen olo että mikä ei kuulu joukkoon :LOL:

Kiva kuulla että teillä on noin hyvin helpottanut allergiat, ehkä meilläkin on jotakin toivoa.

Niin ja mä en kanssa ole mikään turhan herkkä lopettamaan ruokia. Posket saa punotella ym. Vasta sitten vatsa alkaa pahasti oireilemaan sitten lopetan =)
 
Kiitos rakkaat kanssa-ystävät! :D :D

NallePuh82.
Kiva kuulla että joillakin muillakin on tällaisia ihmekokemuksia allergiasta.

Edelleenkään ei vehnästä reaktiota. Ja nyt sitä on mennyt jo yli viikon!! No mä en varmaan usko tähän ihan kokonaan ennen kuin sitä on mennyt ainakin kaks viikkoa, sen verran skeptinen olen asian suhteen. Ja mietin että pitäisköhän seuraavaks kokeilla ruis? Siihen ei ole kanssa ollut mitään havaintoja vasta -aineista missään kokeissa ikinä. Ja poika ei myöskään sitä ole vielä koskaan saanut. Tuntuu tosi kummalta että pojalle ei sopinut aikoinaan edes tattari eikä hirssi, saati sitten Quinoakaan. Ja nyt yhtäkkiä sitten vehnä sopii...
 
Leinikki: me en kokeilisi perään viljaa vaan kokeilisin ensin muita kiinteitä. Antaa vehnän sisäänajon jatkua viljana muiden kokeilujen ohessa. Ei siis viljaa viljan perään =)

Onnittelut vehnästä!

 
Ahmutar. Kiitti vinkistä! Se vois kyllä olla ihan viisasta, en halua kyllä vaarantaa tota vehnää millään. Vielä kun keksisi mitä seuraavaksi kokeiluun laitaisi. En silti aloita mitään kokeilua vielä ainakaan kolmeen viikkoon.
 
Prinsessan aarre
Onnellisia yllätyksiä sattuu :)

Muuten, mun kaverin lapsi on ihan hirmusen allerginen esimerkiksi kauralle, maissille yms. yleensä hyvin siedetyille jutuille, mutta maito ja vehnä lapselle sopii.. Että ei ne aina standardien mukaan mene, todellakaan.
 
Meidän tytölle ei käy mm. vehnä, ohra, ruis, peruna, porkkana, riisi. Mutta maito on sopinut koko ajan, onneksi ;) Ikää nyt 1v 3kk.
odottelen sitä päivää kun joku noista tavan ruuista rupeis käymään...
 

Yhteistyössä