Onko OMILLA lapsillanne nimiä, jotka ovat herättäneet päivittelyä?

V.ieras
No ei nyt päivittelyä, mutta anoppi ei alkuun pitänyt tyttäremme nimestä. Puhui tytöstä toisella nimellään tai sitten vain vauvana.
Nykyään on kyllä jo tykästynyt nimeen ja sanoo, ettei tytölle parempaa voisi olla. Ja anteeksikin on pyytänyt käytöstään :)

Niin ja siis tytön nimi on Pinja =)
 
potkulauta apina
Anoppi on jokaisen lapsen nimestä vetässy kauhusta henkeä sen ensimmäisen kerran kuultua. Muuten ei kyllä pahemmin ole nimistä tullut kun positiivisia kommentteja.
 
vierass
Anoppi alkuun ei muka osannut sanoa tytön nimeä, mies sitten hermostui ja sanoi että älä viitti esittää ethän sä sano että sä pistät kenkät jalkaan, ettei se ngeen lausuminen sen kummempaa ole. Sen jälkeen tuli sitten ngee siihen mihin pitääkin.
 
HippuTAR
Yhden lapsen nimestä ei oo tullu mitään sanomista. Kolmen muun nimistä sitten onkin.

Ja meidän kaikilla lapsilla on ihan tavalliset suomalaiset nimet. Oikeestaan aika neutraalitkin vielä.
 
paukama
Meidän tytön nimestä kysytään aina, mistä se tulee. Kun tarina on kerrottu niin kuuntelijan ilme on aina :-o . Kukaan isovanhemmistakaan ei ymmärtänyt vaikka selitettiin. Meidän sisarukset/kaverit kyllä hiffasivat heti, mutta muut ei. Ehkä ollaan huonoja tarinan kertojia tmv.... :D

Nimi on suomalainen nimi väliviivalla jonka oikeinkirjoitusta joutuu joskus hieman oikomaan. Ja ainoa sen niminen on, joten en viitsi kertoa.
 
Appiukko tokaisi esikoisen nimestä, että se on niitä miniän kotkotuksia. :D Oma äitini sanoi siskoni lapsesta, että onko se nimi ollenkaan! Ja kysymys on kuitenkin ihan almanakasta löytyvistä nimistä... :)
 
Pin
Joo esikoisesta sanottiin kerran, että häntä aletaan varmaan kiusaamaan nimen takia. Nimi on Andreas ja minusta kaunis pojan nimi, kaunein minkä keksimme ja edelleen rakastan sitä nimeä. Vastaan vieläkin innolla kun joku kysyy lasteni nimeä, niin paljon niistä tykkään.
En oikein tajunnut, kun minun korvaani nimi on tavallinen ruotsinkielisen lapsen nimi, se on tosi ajaton, ei erikoinen eikä mikään muotinimikään. Nämä kun tuntuvat monia ärsyttävän. Se kyllä tuntui pahalta, mutta onneksi kaikki muut sitten ihastelivat ja anoppikin oli selvästi HYVIN tyytyväinen kun tuli suomenruotsalaiseen sukuun ruotsivivahteinen nimi. :D
 
Onko teille väliä sillä "merkitseekö" lapsen nimi jollain lailla jotain vai oletteko valinneet vain foneetisesti korviinne sopivan?
On ollut tärkeitä merkitykset nimen takana. Esimerkiksi minun nimeeni liittyvä tarina on sellainen, että tyttärenikin liitettiin siihen. Eli minun nimeni tarkoittaa mehiläistä ja tyttäreni nimi hunajaa. Itse tarinaa en jaksa ryhtyä kirjoittamaan.
 
potkulauta apina
Kiitos.
Tiiti tulee Tiitiäisen kehtolaulusta, Roosa siitö, että lapsi on katolisen kummisedän mukaan syntynyt Ruusunkukan päivänä ja Mimosa on lapsen isoisotädin nmi.
Ompas kaunis nimi ja merkitys. Tykkään tuosta Tähti nimestä kans. Mikä sen tarina on?

Meillä nimillä on taustalla muutakin merkistystä, mutten avaa sitä tässä.
Nimet on osittain suvusta perintönä kulkevia. Etunimen piti "sopia" lapselle täydellisesti ja siinä on mielestäni taidettu onnistua hyvin. Myöhemmin tajuttiin että nimet on vielä menneet samalla kaavalla kaikille lapsille ihan huomaamatta, mutta tämä kaava ei aukea muille ihmisille, koska nimet on niin erilaiset kuultuna.
 

Yhteistyössä