Onko pääsiäislauantai muka sellainen päivä, josta maksetaan pyhäpalkka?

  • Viestiketjun aloittaja eihän vai miten?
  • Ensimmäinen viesti
vierass
Äly hoi, pääsiäislauantai ei ole normaali lauantai. Esim. jos lauantai yleensä lasketaan työpäiväksi joillakin aloilla lomien suhteen, pääsiäisviikolla lauantai ei kuluta lomaa. Se on pyhäpäivä, ja tietysti maksetaankin sen mukaan.
 
Riippuu tosiaan alasta eli Sel (= suomen elintarviketyöläisten liitto) mukaan saa aattolisän, 100% koska on pääsiäisen aatto, myös juhannusta edeltävä perjantai on vastaava. Monille sekin perjantai on siis normiperjantai.
 
"Mie"
Jos olet hoitaja niin saat pyhäkorvauksen päivästä joka sijoittuukahden kirkollispyhän väliin. Tämä täyttyy kun pitkäperjantain jälkeen tulee aivan tavallinen lauantai ja sunnuntaina on 1. pääsisäispäivä. Kerran vuodessa on siis näin, lukee työehtosopimuksessa. En tiedä muiden sopimuksista mutta hoitajilla on tällainen.
 
vierailija
Pääsiäislauantai ei ole virallinen pyhäpäivä, mutta se on niitä erikoistapauksia, joiden kohdalla voi olla sovittuna jotain työehtosopimuksessa. Esim. omalla alallani se on vapaapäivä, vaikka meillä vuorotyössä tehdäänkin myös lauantaisin säännöllisesti työtä, ja siitä saa siksi pyhälisän eli tuplapalkan.

Nuorille ja kaikille muillekin sanoisin, että 1.) lukekaa se alanne työehtosopimus kun duuniin menette, 2.) kerratkaa sitä aika ajoin ja 3.) liittykää liittoon ja kysykää luottamusmieheltä kun on jotain epäselvää.
 

Yhteistyössä