Onko teistä 10 neliön lastenhuone ihan surkea koppi?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"a p"
[QUOTE="mie";26194208]Niin me ihmiset olemme erilaiset ;)
Itselleni omakotitalo tarkoittaa isoa pihaa ja väljyyttä. 22neliön terassi sopii mielestäni rivariin, ei omakotitaloon ;) Jos tota välyyttä ei ole ja piha on postimerkin kokoinen, niin joo, asun mielellään vaikka siinä rivarissa.[/QUOTE]

Rivarin erittäin suuri miinus meille on kiinni olevat naapurit ja se ettei ole autotallia. Ilman autotallia emme olisi (tai mies ei olisi) rakentaneet taloa ollenkaan. Jotkut taas "tyytyy" katokseen kun eivät muuta tarvitse.
 
"mie"
[QUOTE="a p";26194371]Rivarin erittäin suuri miinus meille on kiinni olevat naapurit ja se ettei ole autotallia. Ilman autotallia emme olisi (tai mies ei olisi) rakentaneet taloa ollenkaan. Jotkut taas "tyytyy" katokseen kun eivät muuta tarvitse.[/QUOTE]

Meillä ei ole autotallia. Kokemukseni mukaan ainakin ne pienet yhden auton tallit muuttuvat käytännössä varastoksi (eli siellä on kaikkea muuta paitsi se auto). Joten rakensimme 20-30m2 lämpimän varaston ja kahden auton katoksen. Nyt, kun miehen firman ja jälkikasvun moottoriurheilukiinnostuksen myötä tämä varasto alkaa käydä pieneksi, on suunnitteilla muutta autokatos varastoksi/talliksi.
 
"a p"
[QUOTE="mie";26194445]Meillä ei ole autotallia. Kokemukseni mukaan ainakin ne pienet yhden auton tallit muuttuvat käytännössä varastoksi (eli siellä on kaikkea muuta paitsi se auto). Joten rakensimme 20-30m2 lämpimän varaston ja kahden auton katoksen. Nyt, kun miehen firman ja jälkikasvun moottoriurheilukiinnostuksen myötä tämä varasto alkaa käydä pieneksi, on suunnitteilla muutta autokatos varastoksi/talliksi.[/QUOTE]

Ei meilläkään auto tule käyttöautojen säilytyspaikaksi. Ei kyllä tosin varastoksikaan. "Pieni" talli kuulemme riittää miehen tarpeisiin mainiosti, ei ole harrasteautoja tms. joka veis paljoa tilaa. Lämmin se toki on.
 
"a p"
[QUOTE="a p";26194461]Ei meilläkään auto tule käyttöautojen säilytyspaikaksi. Ei kyllä tosin varastoksikaan. "Pieni" talli kuulemme riittää miehen tarpeisiin mainiosti, ei ole harrasteautoja tms. joka veis paljoa tilaa. Lämmin se toki on.[/QUOTE]

Katos olisi tuonut lisähintaa 4500 euroa eli "ei paljoa mitään" mutta kun tarvetta ei ole niin siitäkään ei haluttu maksaa lisää.
 
"koppis"
Meillä tuon kokoiset riittävät pojille, kun he eivät omissa huoneissaan oikeastaan tee muuta kuin nukkuvat. Leikkivät ja pelaavat olkkarissa ja auloissa (2 kpl) sekä työkkärissä. Isompi tekee läksytkin keittiön pöydän ääressä. Tytöllä on isompi huone, koska hän oikeasti on aika paljon siellä - yksin ja kavereiden kanssa.
 
"noh"
Se riippuu siitä, mitä sinne huoneeseen on tulossa. Mikäli komerot, kirjoituspöytä ja sänky, kuten meillä, niin kyllä se pieneksi käy. Lattialle ei ainakaan paljon leikkitilaa jää. Mutta jos leikkihuone on erikseen... Juuri muutimme uuteen ja makuuhuoneiden koko on yksi asia, joka tehtäsiin toisin. Tai sitten niin, että tehtäisiin niin reilun kokoinen khh, ettei makkareissa vaatekomeroita tarvitsisi lainkaan.
 
Meillä nukkuu 3 lasta varmaankin samankokoisessa kopissa :D Yksi kerrossänky ja yksi lastensänky, pikkutelkka ja dvdsoitin sekä muutama kirja mahtuu huoneeseen vaatekaapin lisäksi, ei muuta.

Tämä siksi, koska huomattiin ettei lapset öbaut ikinä leiki lastenhuoneessa muutenkaan, vaan levittäytyvät tehokkaasti leluineen ympäri huushollia. Ja tähän kopperoon on vielä alkusyksystä syntymässä vauva, joka piti saada sijoitettua meidän kanssa samaan huoneeseen. Rauhoitti muuten mukavasti iltoja kun ei tule kiusausta napata sitä leluautoa tai barbia sänkyyn, vaan "nukkari" on ikäänkuin erikseen.

Toki sitten kunhan tuosta kasvavat ja saadaan se ihan oma koti, tilanne on toinen.
 
"mona"
No on aika koppi jos sinne haluaa kunnon säilytystilatkin (mikä on musta tärkeintä). Meidän lapsilla on n.13neliön huoneet ja sinne mahtuu jo leikkejäkin virittelemään, ei tarvi roudata leluja muualle. Mutta itse kyllä kasvoin onnellisena lapsena 9neliön kopissa, kun vaan oli oma huone. :) Jos pohjaan ei järkevästi mahdu suurempaa niin sit se on sen 10neliötä, aina jostain joutuu tinkiä.
 
"a p"
[QUOTE="mona";26195008]No on aika koppi jos sinne haluaa kunnon säilytystilatkin (mikä on musta tärkeintä). Meidän lapsilla on n.13neliön huoneet ja sinne mahtuu jo leikkejäkin virittelemään, ei tarvi roudata leluja muualle. Mutta itse kyllä kasvoin onnellisena lapsena 9neliön kopissa, kun vaan oli oma huone. :) Jos pohjaan ei järkevästi mahdu suurempaa niin sit se on sen 10neliötä, aina jostain joutuu tinkiä.[/QUOTE]

Tuossa on vaatekaappi, jossa 2 kaappia. Riittää mainiosti kun vaatekaappeja on neljässä huoneessa + khh + vaatehuone ja pieni, lämmin varasto. Nytkin osa kaapeista tyhjillään :)
 
"mona"
[QUOTE="a p";26195081]Tuossa on vaatekaappi, jossa 2 kaappia. Riittää mainiosti kun vaatekaappeja on neljässä huoneessa + khh + vaatehuone ja pieni, lämmin varasto. Nytkin osa kaapeista tyhjillään :)[/QUOTE]

Ok, meillä on lapsilla yksi seinärivistö kaappeja, joissa vaatteet ja lelut. Tilaa on kyllä vielä mutta parempi järjestys säilyy kun on väljää. Moni kyllä varmaan pärjää pienemmällä säilytystilalla kuin me, jotenkin meille vaan sitä tavaraa kertyy vaikkei muka osteta mitään.

Mutta siis tsemppiä rakennusprojektiin, ihanaa saada uusi koti.. :)
 
15-v 9 neliötä
Näin me ajateltiinkin. Mutta on sen verran levoton nukkuja että en tiedä uskaltaako sitä ikinä laittaa parvisänkyyn nukkumaan =) Onneksi ei ole vielä kiire, sänkykin vielä vanhempien makkarissa.
Minä en henkilökohtaisesti tykkää parvisängyistä. Yhdellä lapsista oli sellainen aikoinaan, joten kokemusta on. Meille siis mieluummin tavallinen sänky ja vähempi lattiatilaa. Muutenkaan tälle kyseiselle lapselle ei voisi ajatella parvisängyä, koska liikkuminen on jo muutenkin cp-vamman vuoksi normaalia hankalampaa.
 
"Rakentaja"
Omilla lapsillani on nyt n. 11 m2 huoneet ja tuntuu tosi pieniltä. Koululaisilla käy paljon kavereita ja haluaisin, että lapsilla olisi tilaa viettää kotona aikaa kavereiden kanssa. Olemme rakentamassa uutta ja sinne haluamme lapslle n. 13 m2+vaatehuoneet. Näin lapsilla on kunnolla tilaa touhuta omissa huoneissaan.
Harmittaa lasten puolesta, että nykyään lapsille suunnitellaan pieniä koppeja ja sitten yks master bedroom on isompi ja tarkoitettu vanhemmille. Aikuisethan käy vaan kääntymässä makkarissa öisin ja lasten pitäisi kuitenkin mahtua leikkimään.
Meillä nuo lasten makkarit on vielä typerän muotoisia, ettei sinne ole mahdollista saada parisänkyä ja pinnistä.
 
"a p"
[QUOTE="mona";26195124]

Mutta siis tsemppiä rakennusprojektiin, ihanaa saada uusi koti.. :)[/QUOTE]

Kiitos :) Onhan se ihanaa.

Meillä käy koululaisella paljon kavereita mutta ainakin vielä omat mahtuneet hyvin leikkimään ja yökyläilijöitä tuohon huoneeseen mahtuu parhaimmillaan 3+ oma :) Pihallahan nuo tietty melkein koko ajan ovat.
 
hartiapankki
[QUOTE="a p";26192445]Lisäksi ihmiset tuntuvat unohtavan myös sen että 150 neliön lämmittäminen on aivan eri asia kuin 115 neliön.[/QUOTE]

Ei sen isomman talon lämmityskustannukset ole asumisvaiheessa vältämättä yhtään sen isommat kun pienemmänkin talon. Isompaan taloon yleensä kun kiinnitetään enemmän huomiota siihen lämmitysmuotoon, kenties eristyksiin jne. Toki, ne vaativat isomman investoinnin rakennusvaiheessa, mutta itse käyttökustannukset ovat sitten verrattavissa pieneen sähkölämmitteiseen omakotitaloon (tai jopa pienemmätkin)
 
Khimaira
Minusta tuo 10neliötä on aikamoinen koppero. Varsinkin jos on vähän isompi lapsi ja kavereita käy, niin sitten käy ahtaaksi. Mun lapsella on tuollainen ja kun lattialle laittaa patjan kaverille, niin siinä se lattiatila sitten olikin..Ei isompi lapsi välttämättä enää vietä aikaa yleisissä tiloissa, ainakaan kaverin kanssa.
 
Meillä on kaksi makkaria kooltaan 10m2 ja 11m2. Kummassakin asuu kaksi lasta eivätkä ole valittaneet. Tilaa voisi toki olla enemmänkin, mutta isot ja leveät leikit voi toteuttaa olohuoneessa.

Kerrossängyt käytössä, ja sängyn alus täynnä lelulaatikoita. Ja tavaran määrää karsitaan huolella pari kertaa vuodessa.
 
[QUOTE="a p";26195081]Tuossa on vaatekaappi, jossa 2 kaappia. Riittää mainiosti kun vaatekaappeja on neljässä huoneessa + khh + vaatehuone ja pieni, lämmin varasto. Nytkin osa kaapeista tyhjillään :)[/QUOTE]

Ymmärränkö nyt oikein, että siihen 10m2 huoneeseen tulee vielä kaksi normikokoista vaatekaappiakin lattiatilaa viemään? Eihän sinne jää sitten kuin reilu 8m2, josta "pakolliset" kalusteet (sänky, kirjoituspöytä ja jonkinlainen kirjahylly tms.) lohkaisevat vielä puolet pois.

Meillä ei tosiaan ole yhtään alle 15m2 makkaria ja niiden yhteydessä on kaikissa vielä oma vaatehuone. Jos nyt ajattelee, että noista lohkaistaisiin ensin kolmasosa pois ja sitten tuupattaisiin niihin vielä pari vaatekaappia, niin huh huh...
 
Khimaira
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;26196410:
Ymmärränkö nyt oikein, että siihen 10m2 huoneeseen tulee vielä kaksi normikokoista vaatekaappiakin lattiatilaa viemään? Eihän sinne jää sitten kuin reilu 8m2, josta "pakolliset" kalusteet (sänky, kirjoituspöytä ja jonkinlainen kirjahylly tms.) lohkaisevat vielä puolet pois.

Meillä ei tosiaan ole yhtään alle 15m2 makkaria ja niiden yhteydessä on kaikissa vielä oma vaatehuone. Jos nyt ajattelee, että noista lohkaistaisiin ensin kolmasosa pois ja sitten tuupattaisiin niihin vielä pari vaatekaappia, niin huh huh...
meillä on juuri noin- 10 neliön makkari lapsella, jossa on kiinteä vaatekaappi..Siihen sänky, koulupöytä ja hyllykkö, niin siinäpä se olikin se tila. Tosiaan, patjan kun laittaa lattialle, niin lattiaa ei näy enää sen jälkeen:LOL:
On juu, tosi "tilava" :snotty:
 
"vieras"
Parempi pieni koppi, kuin ettei olisi omaa huonetta ollenkaan. Ystäväni oli aikoinaan iloinen entiseen vaatehuoneeseen tehdystä pienestä omasta sopista. Huone oli 2m leveä ja 2,5m pitkä, korkeutta oli vajaa 3m. Komeroon oli kasattu "parvisänky", seinässä oli putki-tv, sängyn alla työpöytä ja tuoli. Ihmeen hyvin siel komeros mahtui olemaan :)
 
"a p"
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;26196410:
Ymmärränkö nyt oikein, että siihen 10m2 huoneeseen tulee vielä kaksi normikokoista vaatekaappiakin lattiatilaa viemään? Eihän sinne jää sitten kuin reilu 8m2, josta "pakolliset" kalusteet (sänky, kirjoituspöytä ja jonkinlainen kirjahylly tms.) lohkaisevat vielä puolet pois.

Meillä ei tosiaan ole yhtään alle 15m2 makkaria ja niiden yhteydessä on kaikissa vielä oma vaatehuone. Jos nyt ajattelee, että noista lohkaistaisiin ensin kolmasosa pois ja sitten tuupattaisiin niihin vielä pari vaatekaappia, niin huh huh...
Et ymmärrä. Ei tule kahta vaatekaappia vaan pienempään lastenhuoneeseen pieni vaatekaappi, olikohan 160 cm leveä. Sellainen jossa kaksi ovea. Ja siihen mahtuu kyllä vallan mainiosti vaatteet. Nyt on vähän alle 10 neliön huone isommalla ja siellä sänky ja säilytyskalusteet ja isompi vaatekaappi ja kyllä tuossa lattiatilaa on ihan kivasti. Parvisängyn alla on kätevästi levitettävä vuodesohva ja telkkarillekin on paikkansa. Tosin mitään krääsän kerääjiä ei kyllä edes olla :) Jos meillä olisi monta vaatehuonetta niin ne olisi tyhjillään kun nytkin osa kaapeista on tyhjillään :D Ei tosiaan olla shoppailijoita :D
 
"Josa"
Meillä oli edellisessä kodissa n. 10 neliön huoneet lapsilla ja kyllä ne pienet oli. Nyt lasten huoneet hiukan vajaa 20 neliötä ja ovat jo tosi hyvän kokoiset.
Oma makkari 30 neliötä:)
 
Meillä molemmilla lapsilla omat huoneet, toinen 11m2, toinen 10,5m2. Hyvin riittää.
Niitä huonekaluja ei tarvii olla miljoonaa, ja lelutkin voi pitää järjestyksessä, tai niille voi ainakin keksiä hyviä säilytysratkaisuja.
Taatusti mahtuvat olemaan, ja teineinä kanssa.
Ja luulisin että kiitämme itseämme sinä päivänä kun lapset lentävät pesästä, eipähän ole sitä älytöntä neliömäärää siivottavana :)
 
Faa
Etsin netistä vanhempien suosituksia lastenhuoneen sisustamiseen - sellainen keskimääräisin lastenhuoneen koko tuntui olevan noin 8-14 neliötä.

Aika paljon sitten riippuu huoneen sisustusratkaisuista, miten viihtyisän huoneesta saa. Kokosin näitä vanhempien lastenhuone-suosituksia yhteen :

Paras lastenhuoneen sisustus kehittyy lapsen mukana



Tuolta voi halutessaan lukea lisää - jotain aika kekseliäitä tilaratkaisuja sattui siellä myös silmiin.
 

Yhteistyössä