Ontelosyylät

  • Viestiketjun aloittaja Annan äiti
  • Ensimmäinen viesti
Annan äiti
Miten olette hoitaneet ontelosyyliä lapsilla?? Lääkäri ehdotti meille niiden poistamista.. Mietin tässä, että onkohan se täysin vaaratonta? Voiko jäädä arpia??
 
ei arpia
Ei jäänyt arpia meillä. Ihotautilääkäri "pisti syylän tyhjäksi" ja syylät loppuivat siihen. Varmaan alle kymmenen syylää tuli, lääkärissä käytiin muistaakseni 2-3 kertaa ja loppuivat siihen.
 
syksy-70
En minäkään niitä poistaisi. Häviävät aivan itsekseen n. vuodessa. Meillä kolmella lapsella ollut ja se on aina tuo vuosi ollut, kun ovat itsestään hävinneet.
 
Eivät aina lähde itestään. Joskus niitä voi lapsella olla satojakin. Joten ehdottomasti kannattaa poistaa. Ei jää mitään arpia. Meille ihotautilääkäri opetti miten ne otetaan pois, antoi neulatkin. Emlaa haettiin apteekista. Pian oli kaikki otettu ite pois. Eikä tullut uudestaan. Todella helppoa. Kun teki rauhallisesti ja puudutti etukäteen ei lapsikaan siita ollut harmissaan. Mutta jos veren näkeminen lapselle tai vanhemmille on hankalaa sitten ei käy.
Osterivinokkaan teho on yksilöllistä ja lapselle antaminen aina riski (allergiset reaktiot).
 
syksy-70
Meille kyllä terveydenhoitaja sanoi, että lähes aina häviävät noin vuodessa ja niin meillä on kyllä lähteneetkin kaikilla kolmella lapsella! =) Suurempi tulehdusvaara on mielestäni siinä, jos niitä nyppimään lähtee!
 
itseltäni on pienenä poistettu ontelosyylät ihotauti lääkärillä kun niitä oli paljon ja jokapaikassa......
enkä ole niiden takia yhtään arpea saanut ja niitä oli kasvoissakin silmien alueella paljon.... eli jos kiusaksi asti niin kannattaa poistaa koska sitten tartuttavat toisillekkin niitä syyliä.... lääkäri puhkaisee syylän ja desinfioi.... mulle tehtiin toi ihan yliopistollisessa sairaalassa johon paikallinen tk meidät lähetti
 
Miten on, kun pojalla on näitä kaulan ja niskan alueella.. on herkkää ihoaluetta eli kannattaako emlan ja pienimmän steriilin injektioneulan kanssa kaulalta poistaa vai sattuuko joka tapauksessa? Olen huomannut, että näitä ei ole enää tullut lisää. On pieniä ja noin 40 kpl.
 
Harmillisiahan nuo ovat ja ikävän näköisiä. Meidän tytöllä oli nivuset niitä täynnä vaippaiässä, mutta myöskin hävisivät itsellään. Meille lekuri sanoi, että niitä poistettaessa saattaa käydä desinfektio-aineista huolimatta niin, että virusta (mitä siis syylän sisällä olevan neste on) saattaa jäädä johonkin alueelle ja ongelma ei siis siltikään poistu. Tietysti jos häiritsevät normaalia elämää kovasti niin pakkohan sitä on kokeilla ja toivoa parasta.
 
AAPEELLE
Ei poistamisesta haittaa ole. Jos lääkäri suostuu tekemään, niin aina vaan parempi. Ehtii tarttumaan muille moneen kertaan jos vuodenkin antaa olla... Häviävät nopeammin jos poistaa!
 
ei hoitoa
Tyttärelläni oli ontelosyyliä ainakin vuoden ajan. Niitä oli muutama kymmentä. Hankalimmat paikat olivat pyllyn vaossa. Itsekseen lähtivät, ihme kyllä eikä jälkiä jäänyt. Neuvoisin olemaan puuttumatta.
 
meillä kanssa pojalla oli niitä silmän ympärillä 6 ja yksi nenässä ja yksi selässä.
enä on kaksi silmän alla ja nenässä yksi muuta on alkaneet pikku hiljaa punottaa ja turvota ja sit olen jonku pumpulin kanssa painanut ne ulos kun ovat niin pahan näkösiä olleet jo..verta tulee mut parani nätisti.
selässä olevan puhkaisn neulalla ja pusersin pois ilman puudutetta.
nyt odotteleen että nuo viimiset lähtis punotaan että saatas nekin pois!!
 
Meidän tyttö on atoopikko, joka sai ontelosyylät jalkoihin riesakseen syksyllä ja ne levis jaloissa tosi nopeesti. Käytiin sitten lääkärissä näyttämässä niitä ja se sano et atoopikko saa ne herkemmin kuin muut lapset ja ne on kivuliaita poistaa. Meidän tytön tapauksessa ei alettu edes miettimään niiden poistamista kun jaloissa oli niin paljon niitä. Lääkäri sanoi että ne häviää itsestään viimeistään 2 vuoden päästä. Tyttö oli ihan murtunut lääkärin jälkeen, koska jalat oli tosi pahan näköiset ja toinen ajatteli vielä et ne kestää kaksi vuotta :'( Minä löysinkin talvella avun luontaistuotteesta semmoseta kuin osterivinokasjauheesta. Nyt ontelosyyliä on enää ihan vähän jäljellä ja jauheen annon aikana ne ei enää edes lisääntyneet ollenkaan eli voin suositella jauhetta kaikille lämpimästi.
 

Yhteistyössä