Osaako teidän melkein 5v lapset uida ja ajaa pyörällä (ilman apupyöriä )

  • Viestiketjun aloittaja Gluteus maximus
  • Ensimmäinen viesti
vieras vielä
Just alta 5v oppi ajamaan ilman apupyöriä. Silti välillä tykkäsi turvautua apupyöriin. Uimaan oppi vasta 5v. Kyllä ne oppii ja into on hyvästä :) Toisaalta tuossa iässä taitaa ekaa kertaa tulla tutuksi se, ettei kaikki olekaan niin hellpoa vaan pitää opetella. Meillä ainakin surtiin sitä. Pitääkö opetella luistelemaan, hiihtämään, potkulautailemaan...eikö se ikinä lopu?
 
seitsikon äiti
Meillä osa lapsista on osannut ajaa pyörällä, osa oppinut vähän viiden vuoden jälkeen. Kukaan ei ole osannut uida vielä tuonikäisenä, kuusivuotiaana on ensimmäinen oppinut uimaan.
 
Meillä täyttää poika pian 6 eikä hallitse kumpaakaan, tosin viime kesä meni reissatessa ja muuttaessa, ei juuri ehditty pyöräilemään. Tänä kesänä sekä 6v poika että syksyllä 5v täyttävä tyttö opettelevat ajamaan ilman apupyöriä ja syksyllä alkaa uimakoulu jossa ois tarkoitus oppia uinnin alkeet.
 
Huom
Ui kellukkeilla aika hyvin, mutta ilman ei uskalla kokeilla.
Ja apparit on sovittu otettavaksi pois ensi kesänä. Katsotaan sitten uskaltaako kokeilla ilman.
Täyttää toukokuun lopussa 5 v.
 
tunnustan
Minua nolotti keväällä kun lapsi olis haunnu mennä kerhoon pyörällä ja ajoi apupyörillä :(kaikki muut ajoi ilman joten en antanut lapsen lähteä pyörällä kerhoon ennekuin osasi ajaa ilman
Pakotin lapsen opettelemaan ajamaan ilman apupyöriä sillä hän oli ainut kerhossa joka niitä käytti
ja syksyllä kun kerhot alkoi niin osasi lapseni ajaa :)
Lapseni siis neljän vanha
 
Borkku
En mä huolestuis.


Toinen oppii toisen taidon ennen ja toisen taas vähän myöhemmin.

Tytär osas uida. Toki sihen vaikutti se että viihtyi vedessä ja vauvauinnista me siirryttiin perheuintiin ja sieltä sit neiti jatko suoraan kuutteihin, kun sukellusseurassa jo oltiin.

Pyöräilykin kiinnosti ja apupyörillä hommasta ei tullu mitään kun kuoppia oli aivan liikaa, joten se kesä kun neiti oli täyttäny just 4v. harjoteltiin hyvinki tiiviisti tota pyöräilyä siten et mä autoin ja kirmasin sen pyörän perässä.

Luistelu taas ei vielä tuolloin kiinnostanut yhtään, joten se taito opittiin paljon myöhemmin ja nyt halilla ja jäällä viihdytäänkin useita tunteja viikossa ja saattaapi olla että ensitalvena on ensimmäiset kisatki taitoluistelijalla edessä.
 
vieras
Poika nyt jo 5, mutta oppi uimaan neljä vuotiaana ja ilman appareita ajamaan ennen kuin täytti neljä
Tyttö oli/on paljon varovaisempi, oppi uimaan just ennen 5v synttäreitä (syntynyt syyskuussa) ja ilman appareita suostui eka kerran kokeilemaan juuri ennen 6v synttäreitä (eskarissa oli pyöräilyä ja kaverit polki ilman siksi kokeili ja silloin sujuikin sit heti)

En olisi huolissaan tytön luokalla (on kakkosella) on lapsia jotka ei vielä osaa kunnolla uida
 
No enpä huolestuisi yhtään.
Pyörää poika oppi 5 veenä ajamaan, vähän siinä lahjottiin juu.. :saint:
Uimakouluun meni 6-vuotiaana, koitettiin houkutella jatkouimkseenkin mutta ei halunnut. Ui siis nykyään jonkin matkaa.
 
Huom
Alkuperäinen kirjoittaja tunnustan:
Minua nolotti keväällä kun lapsi olis haunnu mennä kerhoon pyörällä ja ajoi apupyörillä :(kaikki muut ajoi ilman joten en antanut lapsen lähteä pyörällä kerhoon ennekuin osasi ajaa ilman
Pakotin lapsen opettelemaan ajamaan ilman apupyöriä sillä hän oli ainut kerhossa joka niitä käytti
ja syksyllä kun kerhot alkoi niin osasi lapseni ajaa :)
Lapseni siis neljän vanha
Minä en kyllä tajua sinua ollenkaan. Nolottaa, jos nelivuotias käyttää appareita...?
 
Kolmonen täyttää kesällä 5v ja oppi jo viime kesänä ennen 4v synttäreitään ajamaan ilman apupyöriä. Kakkonen oli 4-5v ja esikoinen 6v ennenkuin oppi. Uida ei osaa vielä kukaan, meillä kun hankaloittaa opettelua nuo kiitokset mitä uimahallista aina tulee putkilapsille.
 
vieras
pyörällä ajamisen oppi 4v4kk ja uimisen 5v1kk vanhana... en olis huolissaan kuitenkaan, vaikkei apn lapsi vielä osaa, ainakin 5v neuvolassa täti ihmetteli, että osaa jo polkea...
 
kinuski
Meillä täyttää ens kuussa 5v, eikä vielä osaa kunnolla ajaa ilman appareita. Kesällä kokeiltiin, ja menikin jo jonkin matkaa ilman, mutta halusi kuitenkin apparit takaisin. Ehkä ens kesänä sitten... Uida ei osaa.
 

Yhteistyössä