Ostatko halvinta kuraa vai ns. alkuperäisiä tuotteita?

  • Viestiketjun aloittaja Vie ras
  • Ensimmäinen viesti
kjhlk.,
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30594847:
Esim. jotkut teet ovat Pirkka-tuotteina reilua kauppaa, kalliimpina merkkeinä ei. Ostan mieluummin halvemman reilun kaupan teen kuin kalliimman epäreilun kaupan teen.

Joskus oli muuten juttua noista kaupun omista merkeistä, että esim. riisit saattavat olla samaa kuin kalliimmissa merkeissä. En sitten tiedä, pitääkö paikkansa vielä.
Monessa on sama valmistaja, pannaan vaan eri pakettiin. Raaka-aineet ja ainesosat voi toki varmaan vaihdella. Kuraa en osta milloinkaan, sitä saa ilmaiseksi pihalta.
 
vieras..
ei muuten päde lääkkeissäkään tuo että kun on samanlaiset ainesosat niin vaikutuskin on sama...sen pitäisi olla mutta ainakin migreenilääkkeissä se aito ja alkuperäinen on yleensä 100 x parempi kuin halpikset, sitä ei kuitenkaan raaski ostaa kun se maksaa niin paljon enemmän :( toisekseen me ostetaan varsin paljon rainbow:ta, tykkään mm. leivinpaperista (jonka joku parjas), astianpesuaineesta ja tölkkipersikoista.
 
[QUOTE="Nuuh";30595614]Mä olen eräässä elintarviketehtaassa töissä ja valmistetaan omia ja halpis tuotteita. Ja samaa tavaraa ne on pakkausmateriaalit vain vaihtuu.[/QUOTE]

Esim.rainbowin ja taffelin mauissa on eroja. Taffelin juustosnacks on pajon parempaa kuin rainbowin.
 
wwierass
Alkuperäinen kirjoittaja minä:
Ei tuo kovin vaarallinen ole :)
Eviran mobiilipalvelut - Haku
E407 Karrageeni
Lisäaineryhmä: Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Alkuperä ja käyttö: Valmistetaan useista Rhodophyceae-ryhmän punalevälajeista. Stabilointi-, sakeuttamis- ja hyytelöimisaine.
Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita.
Siis tuon perusteella päättelet, ettei ole haitallista :(
Muuta tietoa ei sitten tarvitsekaan etsiä :(
 
Nyt kun oli puhetta ketsupeista, niin niissä muuten ostan Pirkkaa. Nimittäin Pirkan Mexican -ketsuppi on paljon parempaa kuin Heinzin vastaava. Joskus ostin Heinzia, kun ei ollut K-kauppaa lähistöllä, ja se oli aivan liian makean, sokerisen makuista. En myöskään tykännyt Heinzin purkista, joka struuttasi ison kasan kerralla. Ja tavallisesta ketsupista en tykkää - jälleen liian sokerisen makuista...
 
Viimeksi muokattu:
"A p"
Alkuperäinen kirjoittaja minä:
Ei tuo kovin vaarallinen ole :)
Eviran mobiilipalvelut - Haku
E407 Karrageeni
Lisäaineryhmä: Emulgointi, stabilointi- ja sakeuttamisaineet

Alkuperä ja käyttö: Valmistetaan useista Rhodophyceae-ryhmän punalevälajeista. Stabilointi-, sakeuttamis- ja hyytelöimisaine.
Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita.
Eräässä julkaisussa osattiin kertoa tuosta alkuperästä. On toki luonnollinen mutta päätyäksiin tuohon kuohukermaan se käy aikamoisen prosessin läpi. Punalevä kokee sellaisen prosessoinnin, ettei lopputulosta voi enää luonnollisena pitää. Se, että jokin aine on nyt hyväksyttyjen listalla ei tarkoita sitä, että kun asiaa tutkitaan lisää niin ei voitaisi todeta haitalliseksi. Onhan näitä, tupakka, asbesti...
 
Spencer Hastings
Niin, ei ne kaikki lisätyt aineet ole erityisen vaarallisia tai instat syöpää aiheuttavia, mutta jos vaihtoehtona on kerma vai kerma+jotain muuta, niin miksi ottaisin sen jossa on ylimääräistä. Kaikkea ylimääräistä ei voi täysin vältellä, mutta kun joidenkin tuotteiden kohdalla se on näinkin yksinkertaista, niin välttelen.
 
Kumpaa ostat, kauppaketjujen omia tuotemerkkejä jotka maksavat hiukan vähemmän kuin "alkuperäiset" vai niitä alkuperäisiä. Esimerkiksi Kotimaista tuotesarjan kuohukerma joka sisältää kermaa ja E407 (joka todettu rottakokeissa syöpää aiheuttavaksi) vai valion joka sisältää pelkkää kermaa. Kotimaista tuotesarjan vehnäjauhoja jotka sisältävät vehnää ja E300 (joka ihan turha). Vai Sunnuntai joka sisältää pelkkää vehnää?
Kerma*, stabilointiaine karrageeni kertoo Valion tuotesivut. Joka taas on googlen mukaan sitä E407:ää.
 
"Liisi"
Pyrin aina välttämään tuotteet Rainbow, X-tra, Eldorado jne. ihan vain surkean maun ja laadun takia, en niinkään tuoteselosteiden takia. Pirkka-tuotteita joskus ostan, mutta mieluummin muita, laadukkaita merkkejä.
 
........
Aina halvinta, jos vaan maku on kohdallaan. Erilaiset halpamerkit ovat havaintojeni mukaan olleet ihan hyviä. En ymmärrä miksi joku on valmis maksamaan merkin takia kymmeniä tai jopa satoja prosentteja enemmän suunnilleen samasta tuotteesta.
 
Töistä tieto
Jauhojen E300 on askorbiinihappoa eli c-vitamiini. Toimii jauhonparanteena. Olen siis töissä myllyssä jossa jalostetaan viljaa. Samoin esim Pirkkaa pakataan meillä ihan yhtä kovilla laatukriteereillä kuin niitä kalliimpiakin merkkejä.
 
"Pimpula"
Sekä että, tuoteseloste ratkaisee. Itsekin työskentelen elintarviketehtaassa, jossa valmistetaan myös Pirkalle ja Rainbowlle tuotteita, ja ne tuotteet ovat täysin samoja kuin oman merkin. Tuotannossa niitä valmistetaan vielä putkeen, vain etiketti vaihdetaan.
 
HippuTAR
Ostan edullisinta suomalaista. Siis jos suomalainen vaihtoehto on tarjolla.
Muuten ostan laadukkaan oloista. Esim. rainbown tonnikala on syömäkelvotonta :x mutta abban tonnikala on hyvää. Mun mielestä muissakin ulkomaisissa tuotteissa on usein halvin vaihtoehto myös huonoin, suomalaisissa kuilu ei ole yhtä iso tai sitä ei ole ollenkaan.
Ja ylläoleva koskee siis vain elintarvikkeita.
 
luomua
Ostan terveellisintä ja useimmiten luomua (erityisesti maitotuotteet, munat), merkistä riippumatta. Esimerkiksi Pirkan luomumunat ovat parhaimpia ja hinta on halvin. Harvassa ostamassani tuotteessa on edes E-koodeja. Joskus yritin säästää pelkillä halpamerkeillä mutta silloin ruokavalion laatu ja maku kärsi selvästi.
 
[QUOTE="Pimpula";30596287]Sekä että, tuoteseloste ratkaisee. Itsekin työskentelen elintarviketehtaassa, jossa valmistetaan myös Pirkalle ja Rainbowlle tuotteita, ja ne tuotteet ovat täysin samoja kuin oman merkin. Tuotannossa niitä valmistetaan vielä putkeen, vain etiketti vaihdetaan.[/QUOTE]

Vissiin sitten se etiketti ratkasee maun ja käyttökelpoisuuden. Vaikka kaksi erinimistä ois sama tuote.
 

Yhteistyössä