Päätäit ja imetys!!!

  • Viestiketjun aloittaja !!!!!!!
  • Ensimmäinen viesti
Eikö siihen ole ihan vaan joku täishampoo olemassa?

muoks:
Näin hoidat päätäitä

Täit eivät häviä ihmisen päästä itsestään, vaan vaativat aina hoitoa. Muutoin ne lähtevät lisääntymään. Täiden hoitona käytetään täishampoita ja täiden ja saivareiden poistoa kampaamalla. Jos täitä havaitaan yhdellä perheen jäsenellä, on hyvä käsitellä myös koko muu perhe täishampoolla samalla kertaa. Mahdollinen uusintahoito tehdään kuitenkin vain niille keltä alun perinkin löytyi täitä.

Kouluun ja tarhaan voi mennä seuraavana päivänä hoidon aloittamisen jälkeen. Jos omalla lapsella todetaan täitä, tulee siitä kuitenkin ilmoittaa kouluun tai päiväkotiin, jotta toiset lapset voidaan tutkia.

Täishampoon käytön lisäksi vuodevaatteet ja pyyhkeet pestään 60 °C:ssa. Myös pipot ja kammat on pestävä. Kammat ja harjat voi käsitellä täishampoolla.

Hoitotoimenpiteiden jälkeen tartunnan saaneen päänahkaa tulisi tarkkailla kampaamalla ainakin viikon ajan. Hoidon jälkeen saattaa hiuksista kampaamisesta huolimatta löytyä kuolleita saivareita muutaman päivän ajan. Jos päästä löytyy useita eläviä täitä ja niiden tai saivareiden määrä lisääntyy, on hoito luultavasti epäonnistunut tai kyseessä on uusinta tartunta.
 
Viimeksi muokattu:
kokemusta on
Meillä oli keväällä täitä. Hirveä työ! Ainakin täällä (asumme ulkomailla) myynnissä olevissa shampoissa oli merkintä ettei sovellu alta 2 vuotiaille eikä imettäville/raskaana oleville. En osaa sanoa Suomen shamppoista. Mutta, minun kokemukseni on että shamppoolla ei näyttänyt olevan kummosta vaikutusta, teimme käsittelyn kahdesti ohjeiden mukaan ja toisenkin käsittelyn jälkeen eläviä täitä vielä löytyi. Se millä sain täit kolmesta (minä ja 2 lasta) päästä pois oli se että
1) Kampasin täikammalla lavuaarin päällä elävät täit pois päästä ja tapoin (näkyvät hyvin valkoista posliinia vasten)
2) kävin joka aamu ja ilta tukan läpi ja nyppäsin pois jokaisen hiuksen jossa oli valkoinen/tumma muna. Ja jos näin eläviä täitä otin ne pois. Noin viikon jälkeen ei eläviä eikä saivareita enää löytynyt. Minun tukan nyppi mieheni. Kamala vaiva mutta ei ollut vaihtoehtoa. Munia (saivareita) on vaikea nähdä, joten paras oli tehdä homma päivänvalossa ja niin että pään asentoa vaihteli, valo heijastui munista jolloin ne huomasi paremmin.

Vaihdoin tyynyliinat päivittäin ja lasten pehmolelut pidin suljetuissa muovipusseissa viikon (täit kuolevat hapenpuutteeseen). Jostain luin että päästä pudonnut täi ei elä kuin max. vourokauden, joten vaihtelin sitten tyynyliinoja vuoropäivinä niin ei tarvinnut koko aikaa pestä.

Paras tieto löytyi minusta oli minusta Tartuntatautiliitolta:
Tartuntatautiliitto - päätäi

Tsemppiä!! Ei todella käy kateeksi!
 

Yhteistyössä