Päiväunien lopetus

Pienen kyselyn ajattelin teillä teetättää. :whistle: :D

Eli...
Minkä ikäisenä lapsenne on jättänyt päiväunet pois?
Miten se tapahtui?
Oliko hyvä asia, vai olisiko ollut parempi jatkaa päiväunia?


Meillä tilanne 4v8kk pojalla, että päivällä nukahtaa todella helposti, mutta illalla nukahtaminen aika vaikeaa. Illasta riippuen nukahtamiseen vierähtää aikaa 1-2 tuntia. :/ Pojan kohdalla on kyllä aina ollut todellinen operaati tuo nukahtaminen.
 
Meillä lopetti reilu 2 vuotiaana poika päiväunet. Toki nukahtaa autoon jos päivällä johonkin mennään. Ja jos herää aamulla vähän aikaisemmin kuin tavallisesti saattaa hetkeksi torkahtaa sohvalle. Mutta sänkyyn nukkumaan oikein päiväunia sitä ei saa villit hevosetkaan.
Ihan muhun on tullut siinä asiassa. Itse lopetin päiväunet 1v10kk ikäisenä. Hyvin tuntuu pärjäävän ilman unia ja menee tyytyväisenä aina illalla nukkumaan.
 
Päiväunet lopetti tänä kesä kesälomalla kesäkuussa. Ikää 2 v 9 kk.
Toki kesähoidon ajan nukkui vielä päikyt kun oli uusi ja outo paikka ja herääminen ennen klo 6.00.
Nyt heinäkuussa toisella lomaosiolla ne loppuivat lopullisesti. Ei enää hoidossa nuku eikä kotona.
Kyllä se vähän rankalta tuntuu, kun on lapsen kanssa yksin nyt lomalla ja mies on työmatkalla.
Ei saa hengäsdystaukoa. Tosin menee kyllä illalla jo ennen klo 20.00 nukkumaan. B)
 
Esikoinen lopetti päiväunien nukkumisen joskus vajaa 4 vuotiaana, mutta siitä on jo vuosia aikaa ja poika edelleen kaipaa lepoa ja rauhaa iltapäivästä, ja menee illalla aikasemmin nukkumaan (viimeistään seitsemältä) kuin pikkusiskonsa (3v), joka nukkuu päiväunet.
 
Lopetin pakottamisen unille kun vauva syntyi tytön ollessa reilun 3 vuotta. Pistän joka päivä levolle 45 min omaan huoneeseen lounaan jälkeen hetken leikittyään. Tyttö lukee, juttelee itsekseen ja joskus (noin 2 krt viikossa) nukahtaa. Se on minun ja vauvan oma hetki, joten en alun jälkeen ole lukenut tytölle päivälevolla, vasta yöunilla.
 

Yhteistyössä