paljon tein 1,8vt puhuu? lauseita jo?

  • Viestiketjun aloittaja <3
  • Ensimmäinen viesti
kukalie
Tyttö nyt 1v10kk ja juurikin 1v8kk alkoi lauseita tulemaan. Sanoja ei ole enään ikiaikoihin pystynyt lakemaan,niin paljon on,laaja sanavarasto, Pitkiäkin sanoja sanoo ihan hienosti esim. tammenterho,ärrä vaan vähän sorahtaa.
 
mulla
Meillä just ton ikäinen poika. Puhuu kahden sanan yhdistemiä, esim. tonne menee, äiti tulee, isi ajaa jne. Jonkunverran yhdyssanoja, esim. poliisiauto tai paloauto yhdistettynä toiseen sanaan (poliisiauto ajaa). Kovasti selittää :)
 
nn
1v 7kk ja muutama sana tulee toisinaan. Käyttää enempi käsiään ja ilmeitä itsensä ilmaisemiseen ja aikalailla ymmärrettäväksi tekee itsensä noinkin tuntemattomillekin. Siks ei varmaan niin nuo sanat ja oikea puhe tunnu hälle tärkeiltä.
 
Meilä tyttö jo 2v mutta vasta 2kk sitten alkanut reilusti oppimaan sanoja, sitä ennen ehkä viisi sanaa silloin tällöin käytössä. Sitten niitä alkoi vaan yhtäkkiä tulemaan ja nyt jo 50-100 sanaa helposti ja joitain lauseitakin :)
 
ei niin tarkkaa täällä
Alkuperäinen kirjoittaja höh:
Ei 1,8vt tarkoita yhtä vuotta ja kahdeksaa kuukautta! Se olisi vuosi, 9 kuukautta ja noin 18 päivää. (Matematiikka on ihan kova sana kaiken ikäisille, vinkvink!)
joo mut täällä se tarkoittaa 1v ja 8kk. 1,5 sit voi tarkoittaa 1v 6kk..
 
vieras
Sanavarasto on laajentunut kesän aikana huimasti, lauseita tullut nyt parin-kolmen kuukauden ajan. Viime viikkoina alkanut kertomaan pieniä juttuja, siis monta lausetta peräkkäin ja kertoo niillä jonkun erittäin hyvin ymmärrettävän jutun vaikka kauppareissulta tms. :) Äänteet ei tietenkään tule vielä kaikki oikein..

Hassua kun jotkut ei vielä puhu ollenkaan..ei pahalla siis. Mutta musta tämän meidänkin pienen puhe tulee muka myöhään, kun isosiskonsa puhui lauseita jo 1v3kk iässä.
 

Yhteistyössä