Paljonko lapsiperheillä mahtaa olla keskimäärin rahaa säästössä / hätävarana?

  • Viestiketjun aloittaja sentin venyyttäjä..
  • Ensimmäinen viesti
vi
Meitä 2+2 ja netto n. 2000. Tuosta maksetaan asuntolaina, autolaina ja molempien opintolainaa. Joulukuusta ollaan säästetty reilu 3000 euroa ja koko ajan säästetään lisää. 50-200 euroa kuussa, joskus jopa yli.
 
Tunnustettava, että ei vielä yhtään. (ellei lasketa sitä et Visalla voi hätätilassa ostaa viidelläsadalla)

Kummasti tuntuu käyvän niin, et kun satasia jää ylimääräiseksi tilille, tulee autoon vika tai jotain muuta ja sinne nekin taas menevät.

 
Lapsiperhe pienoinen
Meillä säästetään noin 10-20% tuloista, jotka ovat kylläkinj reippaasti isommat kuin teillä. Säästäminen helpottuu kummasti tulojen noustessa. Eli meilläkin voisi hyvinkin säästää enemmän, mutta aina niitä rahareikiä myös löytyy. Mutta joskus säästää enemmän ja joskus se jää vain tuohon 10%...
 
r&t operaattori
-about 5000e/kk palkkaa
-ei elättejä
-velaton talo Helsingin keskustasta (arviolta noin 380 000e)
-vene
-eri säästötileillä n. 30ke
-osakkeissa n. 20ke

Hyvin menee, matkustelen paljon. Todennäköisesti muutan pois Suomesta piakkoin jonnekin eksklusiivisempaan maahan.
 
vieras2
Alkuperäinen kirjoittaja sentin venyyttäjä..;16990669:
Perheemme ( 4 henk ) on keskituloinen? = Perheen vuositulot yhteensä noin 55.000e brutto.
Asumiseen kuluu kuukaudessa 850e ( sis, laina, sähkö, vesi ). Autoja on kaksi koska asuinpaikassamme ei ole joukkoliikennettä lainkaan. Bensoihin menee n. 250e kuukaudessa.
Muita lainoja kun asuntolaina ei ole.


Vuodessa olemme saanneet säästöön vain 1500e ja tämäkin työn ja tuskan takana!!!!

Olen usein miettinyt että mahtaako muilla lapsiperheillä talous yhtä tiukilla??

Tietääkö esin joku pankissa töissä oleva paljonko perheillä on keskimäärin säästöjä?
Meillä n. samat tulot, kuukausittainen budjetti on hieman yli 3000e (sisältää siis kaiken; laskut, asuminen, ruoat, vaatteet, auton kulut...). Siitä yli menevän saa säästöön, vaihdellen yleensä 0-500 e/kk, koska tulot vaihtelevat kuukausittain. Säästössä on ihan kivasti rahaa, tosin joutuu välillä niitä käyttämäänkin, mikäli tulee jonain kuukautena monta isompaa laskua.
 
Forss Fagerström
-about 5000e/kk palkkaa
-ei elättejä
-velaton talo Helsingin keskustasta (arviolta noin 380 000e)
-vene
-eri säästötileillä n. 30ke
-osakkeissa n. 20ke

Hyvin menee, matkustelen paljon. Todennäköisesti muutan pois Suomesta piakkoin jonnekin eksklusiivisempaan maahan.
 
meillä
tällä hetkellä on tilanne, että vain toinen vanhempi käy töissä ja toinen opiskelee. Säästötilillä nyt n 2500 euroa ja tuntuu, että aika lailla kädestä suuhun eletään. Velkaa on talosta kohtuullisesti, ei muita lainoja. kaksi leikki-ikäistä lasta.
 
joku muu
ette oo ainoita. Meillä tällähetkellä ei ole säästöjä ollenkaan. Useasti saadaan säästöön n.500-1500e jotka sitten menee aina jonnekin. Nyt mies oli isäkuukaudella, joka söi kaikki säästömme. Palautuksista saadaan sitten taas muutama satanen säästöön, alkukevättä ajatellen. Mun mielestä säästötilillä pitäisi olla aina vähintään 1000-2000 euroa, mielellään se 10000. Ei olla vielä koskaan päästy tähän, eli kaikki menee mitä tulee. Talolaina on ja 1 lapsi. Toiveena saada talous kuntoon kun taas olen töissä (suunnitelmana alan vaihto vielä ennen työelämään pääsyä). Siihen asti kituutellaan tuilla ja yhden ihmisen palkalla.
 
"elli"
meillä kaksi lasta ja me miehen kanssa kumpikin töissä. Tulot yhteensän.90 000€/v. Sijoitusrahastoja kaksi joihin säästetään kumpaankin 50 e/kk. Lisäks tili, johon menee lapsilisät. Nyt ei säästössä ole kuin n.3000€. Mutta teetettiin keittiö ja vessaremppa tänä vuonna joihin meni yhteensä 12 000, johon ei tarvittu velkaa. Meillä velkaa toisesta autosta. Enemmänkin saataisiin säästöön, nimittäin paljon kiertelen kirppareita ja ei matkustella.
 
Meillä on kaksi säästötiliä, toiseen ei kosketa ja siellä on tällä hetkellä n 25000 €, toisella parisen tonnia (tehdään isoa remppaa joten huvennut aika lailla tuo tili siitä mitä oli alunperin). Mies käy töissä, itse olen kotiäitinä. Asuntolainaa ei ole.
 
Säästössä
Säästössä noin 3000€. Muutettiin vastikään ja kaikenkaikkiaan muutto ja siihen liittyvät kulut oli noin 12 000 € luokkaa, näitä menoja varten ei tarvinnut ottaa lainaa. Nyt taas kartutetaan säästöjä, pikkuhiljaa.
 

Yhteistyössä