paras ikkunanpesu ohje

  • Viestiketjun aloittaja myymamma
  • Ensimmäinen viesti
myymamma
hei!
millä aineella pesette ikkunanne?jne..
itselläni on ongelmana kun jäävät usein likaisen näköisiksi ja ne viivat vaikka ikkunaliinalla putsaan kuivaimen jälkeen,isot ikkunat kyseessä.
 
perimätietoa
astianpesuaineella pesu, kuivaus lastalla ja sanomalehdellä!

Vanha perinnetieto, joka toimii eriitäin hyvin, kunhan vain pyyhkäisee karmit samantien rätillä, ettei niihin jää painomustetta!

Siivousiloa.
 
Mulla on "vanhanaikainen" tapa eli kahdet vedet:

- toisessa vaikka astianpesuainetta tms. mietoa yleispuhdistuainetta, ei tarvi paljon. Tähän sankoon oma rätti.

- toisessa, puhtaammassa ns. huuhteluvedessä on etikkaa veden seassa. Ja tietysti oma rätti tähänkin, monesti esim. Viledan ikkunaliina.

- Pesen ensin pesuaineliuoksella, myös karmit pyyhin. Sitten kuivaan lastalla.
- Sitten pyyhin vielä etikkavedellä ja taas kuivaan lastalla.
- Lastaa kuivaan kuivalla pyyhkellä aina vetojen jälkeen, niin ei tule raitoja.

Tämä toimii, ikkunoista tulee puhtaa, eikä jää raitoja.


 
harvenna pesuvälejä
Meillä kyllä ikkunat kerkeävät aina olla niin likaiset pesua odotellessa, että aina näyttää pesun jälkeen niiiiiin puhtailta. Ihan siis perinteinen astianpesuaine pesu ja lastalla kuivaus. Eli älä vain rupee syynään niin tarkkaan, iloitse vain puhtaista ikkunoista! :D :D :D
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 04.05.2007 klo 12:31 harvenna pesuvälejä kirjoitti:
Meillä kyllä ikkunat kerkeävät aina olla niin likaiset pesua odotellessa, että aina näyttää pesun jälkeen niiiiiin puhtailta. Ihan siis perinteinen astianpesuaine pesu ja lastalla kuivaus. Eli älä vain rupee syynään niin tarkkaan, iloitse vain puhtaista ikkunoista! :D :D :D
Mun on "pakko" pestä aina sillä etikkavedelläkin, sillä kun myös pesen harvoin ikkunoita, harmittaa niin vietävästi katsella vuosi sitä samaa likaraitaa, joka on on jäänyt pesussa. Ennemmin sitten kerralla kunnollista... :) Muuten kyllä sinällään hyvä vinkki sinulta - kiitos. Saisi varmaan useampaankin asiaan suhtautua hiukan rennommin.
 
Nyt löyty vieläkin kätevämpi tapa:
Sini-tuotteella on sellannen uutuuspesin, jonka varren toisessa päässä on mikrokuitupesin ja toisessa lasta.

Laitoin pesuveteen hiukkasen pesuainetta ja vähän etikkaa, pyyhin mikrokuituliinapäällä ja lastasin heti sen jälkeen. Lastan pyyhin aina joka vedon jälkeen kuivaksi. Kätevää ja tehokasta, ei jäänyt raitoja.

Varren ansiosta mielestäni nopeaa.
 
Paras tapa riippuu varmaan myös ikkunoiden määrästä ja työn jäljen vaatimustasosta.

Kunnon pesuri ja lasta (sähköinen pesuri vielä parempi) sopii jos on paljon ikkunoita ja tarvitaan urakkatahtia. Lastan kanssa pitää huolehtia ettei jää pesuainejäämiä varsinkaan ulkopintaan tai tahriintuvat äkkiä uudestaan. Auringonpaisteella pestessä jää helposti rantuja ikkunaan. Erillinen huuhteluvesi (etikkaa voi lisätä) auttaa mutta on tietysti hitaampaa ja hankalampaa.

Kuivauksen voi tehdä myös tuolla etikkaa (sitruunaa käytetään myös) ja sanomalehtipaperia käyttämällä. Saa kyllä todella hohtavat ikkunat ilman ylimääräisiä jälkiä. On tietty hidasta, jos on paljon ikkunoita.

Täällä on kootusti ihan hyviä ohjeita:
Ikkunanpesu - Katso ohjeet ja vinkit ikkunanpesuun | Ikkunanpesu.net
 

Yhteistyössä