Paras lohisoppa

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja NaRikka, 18.07.2007.

  1. NaRikka

    NaRikka Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.05.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi kaverin kanssa tehdä ruokaa vähän isommalle porukalle ja soppa olisi hyvä ja helppo, leipää lisukkeeksi tai sämpylää voisi leipoa. Onko niistä pakastelohikuutioista mihinkään? Kuinka isoon keittoon yksi pussi mahtaa riittää?

    Laittakaas jotain maitoliemiohjetta kehiin..?
     
    #1
  2. evph-äiti

    evph-äiti Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    23.05.2007
    Viestejä:
    865
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mie en tee maitoon ku veteen ja sit loppuvaiheessa heitän ihan sikanaa sulatejuustoa sekaan. Eli ei tuu kuitenkaan kirkas soppa! Ja ikinä ei jää kattilaan mitään, on niiiiiiiiiiiin hyvää!!! :D
     
    #2
  3. zizilisko

    zizilisko Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    27.07.2006
    Viestejä:
    4 096
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä laitan isoon kattilalliseen keittoa paketin koskenlaskijaa. Tulee sellanen hyvä vähän paksumpi liemi :p Ja sit tietty ihan tavalliset peruna, sipuli ja paljon tilliä.
    Pakastelohta en oo kokeillu, mut viimeksi tein pirkan lohisuikaleista ja niistä tuli ihan ok. Mutta parempaa on tuorelohi.
     
    #3
  4. vieraana

    vieraana Vieras

    8 annosta:

    12 isoa perunaa
    4-5 porkkanaa
    2-3 sipulia
    16 dl vettä
    pippureita
    2-3 laakerinlehteä
    2 ps. pakastelohikuutioita
    4 dl kermaa
    1-2 dl tilliä

     
    #4
  5. NaRikka

    NaRikka Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.05.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkiko vaan isken kattilaan samaan aikaan, vai onko sillä väliä missä järjestyksessä ne sinne pataan tunkee..? :ashamed: :whistle: *kokki kolmonen*
     
    #5
  6. vieraana

    vieraana Vieras

    Kasvikset keitetään lähes kypsiksi, sitten jäiset lohet sekaan ja keitellään 5 min. Sen jälkeen kerma ja tilli ja haudutellaan 10 min.
     
    #6
  7. kangasajuruoho

    kangasajuruoho Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    28.02.2007
    Viestejä:
    17 902
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunnon merilohesta tulee hyvä soppa, osta fileenä, ellet halua perata, silloin pitää nyppiä vain keskeltä ne ruodot veks.

    Mä laitan liemeen suolaa, ripauksen sokeria, tirauksen sitruunamehua, tilliä, kermaa, ripauksen cayennepippuria ja puristan pari valkosipulinkynttä.

    Ja pottujen ja porkkanoiden ja lohen lisäksi kumoan sekaan vielä pussillisen katkarapuja.
     
    #7
  8. NaRikka

    NaRikka Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    01.05.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, kiitokset. Täytyy vähän soveltaa tota vieraan ohjetta sulatejuusto-ohjeisiin, vaihtaa kerma kokonaan tai osittain sulatejuustoon ja toivoa parasta.. :D
     
    #8

Jaa tämä sivu