Paras perunamuusin ohje? Maitoa vai ihan oikeaa kermaa?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 28.08.2009.

  1. vieras

    vieras Vieras

    Kumpaa laitatte?
     
    #1
  2. Lilii lisänimetön

    Lilii lisänimetön Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.05.2008
    Viestejä:
    30 976
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rasvatonta maitoa (jota muutenkin käytetään) ja voita.
     
    #2
  3. Vieras

    Vieras Vieras

    Punaista maitoa.
     
    #3
  4. mie

    mie Vieras

    kevyt maitoa, sipulijauhetta ja oikiaa voita
     
    #4
  5. vieras

    vieras Vieras

    Rasvatonta maitoa ja kasvisrasvaa.
     
    #5
  6. Ammattilainen

    Ammattilainen Vieras

    Kevytmaitoa ja oikeaa voita. Kermasta tulee liian "tunkkaisen" makuista.
     
    #6
  7. Rollolainen

    Rollolainen Vieras

    mä teen muussin keitinliemeen
     
    #7
  8. tuplien äiti

    tuplien äiti Vieras

    Kermaa ja voita. Kermaa ei tartte kovin paljoa, mutta voita pitää olla!
     
    #8
  9. ap

    ap Vieras

    Täytyypä sitten ostaa vaikka tuota kevytmaitoa. Yleensä olen tehnyt siis rasvattomaan maitoon ja margariiniin, mutta ajattelin tällä kerralla tehdä vähän "parempaa" muusia. :)
     
    #9
  10. Pinki

    Pinki Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.08.2004
    Viestejä:
    25 036
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voita, punaista/kevytmaitoa ja suolaa. Kyl tulee hyvää :p
     
    #10
  11. vieras

    vieras Vieras

    Perunoiden sekaan sipulia kiehumaan,rasvatonta maitoa ja kunnon nokare voita ja suolaa tietty maun mukaan :p
     
    #11
  12. mä

    Vieras

    laitan ykkösmaitoa
     
    #12
  13. W

    W Vieras

    sinistä maitoa ja se voi on ehdoton
     
    #13
  14. äiti 40plusplus

    äiti 40plusplus Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    28.05.2005
    Viestejä:
    10 819
    Saadut tykkäykset:
    0
    perunamuusin voi tehdä veteenkin (ainakin meillä on pakko eikä se pahaa ole). Eli kaadan keitinvettä sopivasti pois, muussaan survimellä (en halua vatkata ilmaa sekaan) ja sekaan nokare margariinia ja ripaus valkosipulisuolaa. kerran valkosipulisuola oli loppu ja laitoin tavallista ja tenavat ihmetteli muusin outoa makua.
     
    #14
  15. Namitus

    Namitus Vieras

    Joku kertoi laittavansa sipulijauhetta... mittee se on? *koskaan kuullutkaan*
     
    #15
  16. Senni Tonnika

    Senni Tonnika Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    16 114
    Saadut tykkäykset:
    0
    maitoa, voita suolaa ja yksi muna.
     
    #16
  17. Daisy De La Hoya

    Daisy De La Hoya Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.04.2007
    Viestejä:
    5 236
    Saadut tykkäykset:
    0
    :eek: kato kaupan maustehyllystä.
     
    #17
  18. "Muusi"

    "Muusi" Vieras

    Vanha ketju ja uusi lukija... Mutta...
    Siis ei h...tti jos puhutaan HYVÄSTÄ perunamuusista, kyllä siihen kuuluu punaista maitoa, paksua (kuohu) kermaa... melko paljon suolaa ja kenties jopa hieman kananmunaa.
    Jos halutaan tehdä terveellistä ruokaa, on kyseenalaista käyttää lainkaan perunaa... mutta kaikki pelkkään keitonveteen tehdyt muusit... tukkivat kyllä vain vessanpytyn.
    Kyllä oikeassa ja kunnollisessa perunamuusissa on maitoa, kermaa ja suolaa... reilusti.
    (maustaahan sitä voi tietysti esim. porkkanalla, tomaatilla, mangolla, päärynällä jne.jne.jne.)
     
    #18
  19. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Samoin ja hyvää on. Lisäksi voita ja suolaa. En ole huomannut et maito parantais makua.
     
    #19
  20. narikka83

    narikka83 Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    17.12.2008
    Viestejä:
    5 799
    Saadut tykkäykset:
    0
    kermaa, keitin lientä ja voita. pikkusen suolaa. puikoista tehen muusin ku ei pyöreät potut oikhein mene tässä talossa
     
    #20
  21. "vieras"

    "vieras" Vieras

    Kevytmaitoa ja voita tai oivariinia.

    Rasvattomasta maidosta ja margariinista tuli aika vetisen makuista muusia.
     
    #21
  22. se on parasta

    se on parasta Vieras

    punasta maitoa ja suolaa ja voita reilusti.
     
    #22
  23. ilonai

    ilonai Vieras

    Normaalisti perunat keitetään, toisessa kattilassa keitän/lämmitän maitoa, voita ja sipulia pilkottuna. Keitinvesi pois, ja siivilän läpi tuo seos sinne, vatkaimella vatkataan ja suolaa ja aromisuolaa sekaan ! Nam, aito ja oikea ;)
     
    #23
  24. kebab

    kebab Vieras

    :O
     
    #24

Jaa tämä sivu