perhekoti ja raskaus?!

  • Viestiketjun aloittaja vi
  • Ensimmäinen viesti
toki sossu auttaa
Sossu autta kyllä. Jos sun tulot jää alle perusosan kelan tukien jälkeen. Eli sä saat äitiyspäivärahaa, asumistukea, lapsilisät ja kunta maksaa elatusmaksut jos sä väität niille että et tiedä isää eikä kukaan selvitä sitä isyyttä. Eli karkeasti saat rahaa ehkä 1000e kuussa. Siitä maksat sitten laskut, vuokra, vaipat, vaatteet, vakuutukset, ruoka jne.

Sä olet täysikäinen joten sossulla, kelalla tai millään muulla taholla ei ole mitään syytä auttaa sua enempää kuin ketään muuta. Sillä ei ole mitään merkitystä muutatko juuri vasta pois lapsuudenkodista.

Mitään asuntoa ei kukaan sulle valmiiksi homma, sä olet aikuinen joten joudut hoitamaan homman itse. Erikseen voi anoa jotain rahaa vaunuja yms varten, mutta se on harkinnanvaraista joten ehkä saat, ehkä et.

Jos sä et kykene edes asuntoa itsellesi hommaamaan tai mitään muuta "aikuisten" asiaa hoitamaan, suosittelen että annan jonkun aikuisen myös kasvattaa sen sun lapsen tai teet abortit jos vielä voit.
 
Alkuperäinen kirjoittaja toki sossu auttaa:
Jos sä et kykene edes asuntoa itsellesi hommaamaan tai mitään muuta "aikuisten" asiaa hoitamaan, suosittelen että annan jonkun aikuisen myös kasvattaa sen sun lapsen tai teet abortit jos vielä voit.
Allekirjoitan tämän. Jos aiot lapsen pitää ja kasvattaa, niin nyt on itselläsi kiire kasvaa aikuiseksi. Mutta kyllä sä siihen voit pystyä.

Faktaa: Jos et pärjää vanhempiesi kanssa etkä saa heiltä henkistä tukea, olet niin kuutamolla ja yksin että olet ihan varmaan sossun asiakas. Rahaa sieltä saat ehkä himppasen, mutta muuta tukea ja seurantaa vielä enemmän.

Sossu tulee pitämään tarkasti seurannassa lastasi ja sitä että huolehdit hänestä kunnolla: olet nuori ja yksin, muuttamassa odotusaikana omillesi asumaan - ensimmäiseen kotiisi yksin ja ilman pääomaa tai vakituisia kunnon tuloja. En yritä väittää, että olisit tyhmä tai kykenemätön ja haluan vakaasti uskoa että juuri sitä et ole, koska suostun aikaani käyttämään tämänkin näpyttelemiseen. Lapsen syntymä yksinään on jo valtava mullistus, ihan kenelle vaan. Sinulle lapsi on ensimmäinen. Sinä jos kuka olet vanhempana riski lapselle, anteeksi vaan että sanon sen suoraan. Mutta ymmärrä tilasi ja tilanteesi, jotta kestät kaiken sen seurannan ja valvonnan, epäilyt ja kyyläävät naapurit.

Jos vanhempasi ovat tukenasi, olet niin paljon vahvemmilla että et voi ymmärtääkään. Et tajua sitä vielä, mutta äitiä ja isiä voi tulla ikävä.

Apua sinä saat. Ja sinä tarvitset sitä. Rahaa et ehkä niin vain saa.

 
öhm
peesiä tuolle lehmun tekstille, ja lisään vielä: ota sinne sossuun yhteyttä, ja ole tosiaan kiitollinen KAIKESTA avusta mitä saat (ja ota vastaan kaikki apu mitä tarjotaan), koska kaikki se on sinun ja lapsesi parhaaksi!
 

Yhteistyössä