perhepäivähoito aamupuuro ei laske.

  • Viestiketjun aloittaja "hops"
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja viisikymppinen isoäiti;30281799:
yleinen sääntö lienee, että sitä puuroo tai mitä hyvänsä pitää maistaa ainakin sen verran kuin on ikävuosia, eli jos on 3 niin, 3 luskikkaa ja sitten saa leipää
Kyllä miuta tympis jo jos pitäs 36 lusikallista "maistaa". En siis yksinkertaisesti käsitä puuron ihannointia. Halpaahan se on ja oletettavasti terveellista, mutta en todellakaan itsekään söisi sitä joka arkiaamu. Oma tarhassa olija kyllä syö,mutta se kyseinen yksilö nyt syö kaikkea mitä tarjotaan.
 
"lastenhoitaja"
Valitettavasti ainoa vaihtoehto taitaa olla syöttää lapsi sitten kotona. Yksilöllistä hoitoa ei nykyään tunneta ja puuroa syötetään tasan siksi että se on halpaa.

Itse en ymmärrä myöskään sellaista painostavaa maistamispakkoa: maista niin saat leipää tai jokainen maistaa oman ikävuoden mukaan. Ihan järjetöntä ja vanhanaikaista natsimeininkiä. Itse kannustan lapsia maistamaan, mutta en tee asiasta mitään valtataistelua ja isoa numeroa. Olen niin paljon nähnyt noita tilanteita jossa hoitaja vahtaa vieressä silmä kovana että nyt näytät tädille että maistat lusikallisen/ kaks lusikkaa/ kolme lusikkaa niin sit saat näkkärin. Ziisus, mitäköhän tuollainen edistää? Ei ainakaan positiivista mielleyhtymää ruokailuun ja uuden maistamiseen.
 
[QUOTE="åpoi";30281854]Tehkääpä kärpäsestä härkänen lasten kuulen.
Meil on joka aamu puuro.
Vaihdelle mitä milloinkin.
Puuro kypsytetää kunnolla ja käytössä on toki ripaus suolaa että voita.
Marjoja laitan jokaiselle sen mukaan mitä syö. Mitä enemmän sen parempi.

Moni äiti toittottaa ettei lapsi syö puuroa eikä myöskää sitä eikä tätä
Näille vanhemmille tekisi mieli läpästä kuvitteelisesti kalloon jotta hiljaa lapsen kuullen.
Asioista voi kertoa viestillä, säpostilla sekä aloituskeskustelu kaavakkeella. Mutta silti on turha odottaa, että lapselle tehdään omaa ruokaa eli eriä mitä listoissa.

Kukaan lapsi hoidossani ei jätä puuroa syömättä. Aluksi toki varautuneimmat nyrpistelevät mutta kun ruokailu tilanteesta pidetään poissa : Pakko maistaa , pysyy tunnelma rentona . Kappas vaan lapsi syökin aamupalansa ja ylpeänä äidille saattaa mainita. Toki urpoimmat äidit toteaa : Ethän sä tykkäö puurosta.....

Lapsi syö kun on nälkä, pakko ei ole maistaa mutta kannattaa kun kaverikin syö innolla, kiristys pois ruokailu tilanteesta, rentoutta ja äidit pois hoitopäivää ohjailemasta.

Lapset on fiksuja ja tietäisittekin miten toimivat reippaasti hoidossa. Kun vanhemnat saapuu on aika lyödä kaikki läskiksi ja pompottaa heitä minkä ehtii...[/QUOTE]

Niimpä. Ja moni pompottaja yrittää samaa hoidossakin. Vaan alkavat syödä ennemmin tai myöhemmin kun emme lähde mukaan siihen. Kotona lapsi sanelee kun vanhemmat eivät jaksa kuunnella ritinää ja katella ronklaamista. Sitten ihmetellään kun ei se syö sitä ja tätä ja tota ja se haluu vaan maitoa ja se haluu vaan leipää ja se haluu vaan...
Emme pakota ketään syömään, mutta tietyt säännöt on ryhmässä asioiden suhteen. Kahdelle puuro on alkanu mennä vaikkei hoitoon tullessa ollenkaan syöneet sitä, yksi on aloittanut syömään ylipäätään ruokaa kun mahaa ei saakaan täyteen juotavaa jne...Myös se ryhmä on tehokas opettaja kun kaverit pistelee nenän edessä.
 
"pph"
Ja on noita, jotka söisivät aamupalalla vain leipää, lounaalla vain leipää ja välipalalla vain leipää. Pitäiskö tähän suostua vain siksi, koska lapsi ei tykkää puurosta, ei perunasta ei kastikkeesta jne. Eli sama linja sitten kaikille. Kaikille puuroa, kaikille perunaa ja jauhelihakastiketta ja kaikille välipalaksi hedelmäsalaattia. Eihän siitä mitään tulisi, että kaikki saisivat valita mitä syövät milloinkin.
 
  • Tykkää
Reactions: leijona76
[QUOTE="lastenhoitaja";30282231]Valitettavasti ainoa vaihtoehto taitaa olla syöttää lapsi sitten kotona. Yksilöllistä hoitoa ei nykyään tunneta ja puuroa syötetään tasan siksi että se on halpaa.

Itse en ymmärrä myöskään sellaista painostavaa maistamispakkoa: maista niin saat leipää tai jokainen maistaa oman ikävuoden mukaan. Ihan järjetöntä ja vanhanaikaista natsimeininkiä. Itse kannustan lapsia maistamaan, mutta en tee asiasta mitään valtataistelua ja isoa numeroa. Olen niin paljon nähnyt noita tilanteita jossa hoitaja vahtaa vieressä silmä kovana että nyt näytät tädille että maistat lusikallisen/ kaks lusikkaa/ kolme lusikkaa niin sit saat näkkärin. Ziisus, mitäköhän tuollainen edistää? Ei ainakaan positiivista mielleyhtymää ruokailuun ja uuden maistamiseen.[/QUOTE]

Se että kukin ei saa haluamaansa syötävää, ei tarkoita yksilöllisen hoidon puuttumista. Eihän sitä voi tehdä niin että jokaisella on omat systeeminsä. Pakko olla tietyt kaavat joiden sisällä huomoidaan lasten yksilöllisyyskin. Hoidossa ollaan ryhmässä,koulussa tullaan olemaan ryhmässä ja jos ei osaa toimia sen mukaan, tulee hankalaa koulussa kun ei saakaan itelleen kelpaavaa ruokaa vaan sitä mitä ruokalassa tarjotaan.
 
ex-koululaine
Se että kukin ei saa haluamaansa syötävää, ei tarkoita yksilöllisen hoidon puuttumista. Eihän sitä voi tehdä niin että jokaisella on omat systeeminsä. Pakko olla tietyt kaavat joiden sisällä huomoidaan lasten yksilöllisyyskin. Hoidossa ollaan ryhmässä,koulussa tullaan olemaan ryhmässä ja jos ei osaa toimia sen mukaan, tulee hankalaa koulussa kun ei saakaan itelleen kelpaavaa ruokaa vaan sitä mitä ruokalassa tarjotaan.
Ne, jotka eivät syö päivähoidossa eikä mikään kelpaa niin ei ne syö koulussakaan. Samaa ruokaa se pitkälti on. Tosin aamupalan saavat sitten syödä kotona. Ehkäpä niitä sokerihuurrettuja muroja, kun ei puuro kelpaa. Jo omaan kouluaikaan oli näitä prinsessaruokailijoita ja nykyään kai enemmän. Osa tytöistä söi koulussa AINA vain palan näkkäriä ja maidon. Pinaattilettuja muistaakseni kyllä söivät. Itse söin kaikkea. Välillä pitkin hampain, mutta nälkäisenäkään en halunnut olla =D

Sama siis päivähoidossa. Lapsi joko syö tai ei syö tarjottua ruokaa. Puuro on oikein hyvä aamupala.
 

Yhteistyössä