Varmasti tutkimuksissa on vinha perä! Itsekin tiedän paljon perheitä joissa syödään todella paljon pitsaa, mäkkärieväitä ym. noutoruokaa, paljon valmiiksi marinoituja tuotteita ja herkkuja todella usein. Myös limsat ja pillimehut ovat vakiojuotavia jo pienillä lapsilla.
Itse olen tehnyt pph:n hommia jo vuosia, nyt kotiäitinä omille pienille lapsille ja ruokalistat on edelleen käytössä. Meillä syödään esim. makkararuokaa kerran kuussa.
Lihana on naudan paistihauhelihaa tai hirven jauhelihaa, possua ja hirven lihaa noin muutenkin. Kalaa syödään paljon (pyydetään itse verkoilla ). Perunoit, pastaa ja riisiä vaihdellen eri aterioilla. Kasviksia/vihanneksia/hedelmiä tarjolla runsaasti päivittäin, myös marjoja on todella usein (kesäisin tuoreena, talvisin pakasteesta puuron sekaan/jogurttiin/viiliin tai kiisselinä, joskus jäätelön kaverina tai peräti kermavaahdon kera )
Herkkujakin syödään: jäätelöä, nameja, pullaa, pannaria, mehua, mutta eivät ole päivittäisiä syötäviä eikä niitä syödä roppakaupalla vaan kokonaisuus on tasapainossa.
Teen itse ruuat alusta loppuun, eineksiä ei meillä juurikaan tavata. Rasvaa käytän harkiten ja kasviperäisiä rasvoja suosien. Maitotuotteet ovat rasvattomia tai vähärasvaisia.