pesuaineista

Keittiössä käytän välillä valmiiksi laimennettua yleispuhdistusainetta (suihkupullossa), yleensä pyyhin tasot kyllä ihan vedellä. Keraamiselle liedelle Mr Muscle -puhdistusaine ja uunille K2r. Kaappien ovet puhdistuvat mainiosti ihan kostealla rätillä, ja sen jälkeen kuivaus mikrokuituliinalla. Ei tarvita puhdistusaineita eikä jää lääppimisjälkiä.

Lattiat pyyhin yleensä pelkällä vedellä Sini mikrokuitumopilla, joskus suihkautan moppiin hiukan tuota valmiiksi laimennettua yleispuhdistusainetta. On helppoa kun ei tarvitse erikseen pesuvettä ämpäriin, mopin huuhtelen lavuaarissa juoksevalla vedellä ja sitten suihkutan pesuaineen, jos tarvis. Ei tarvitse läträtä likaisen veden kanssa.

Pölyjen pyyhinnässä en käytä aineita, mikrokuituliinalla lähtee rasvaiset sormenjäljet ovista ym.

Vessassa käytän samaa yleispuhdistusainetta, mitään voimakkaalta tuoksuvia vessanpesuaineita en tykkää käyttää. Saunan pesen mäntysuovalla. Ja klooria kaapista löytyy, mutta sitä käytän todella harvoin.

Ei omassa kodissa paljon puhdistusaineita tarvita. Jos vesi olisi kovin kalkkipitoista, niin jokin emäksinen puhdistusaine olisi hyvä olla kylppäriun pesuun.
 
minä käytän
minä käytän super 10:ä keittiön pinnoille,kaappien oviin sekä wc:n lavuaariin ja pönttöön, suihkun seiniin jne. Pöntön sisäpuolen tosin tykkään pestä jollain tuoksuvalla yleispesuaineella, nyt on eukalyptus tuoksu. Lattiat pesen myös tuolla yleispesuaineella, jää kotiin raikas tuoksu. Saunan pesen yleensä miedolla tiskiainevedellä ----> ei ainakaan höyrysty mitään myrkkyjä siitä kun sauna kuumenee. Peilit yms. pyyhin mikrokuituliinalla, tai jos on klähmäset niin suihkutan ikkunanpesuainetta ja pyyhin talouspaperilla kuivaksi. Meiltä löytyy myös höyrypesuri jolla käsittelen ruokaryhmän istuinpehmusteet kun ovat likaantuneet, samoin tarviitaessa sängyn patjat, sohvan jne. Matot pestään aidolla mäntysuovalla pari kertaa vuodessa, tai kun tarve vaatii :)
 

Yhteistyössä