PESUKONEEN OSTO EDESSÄ, KUMPI PAREMPI? KÄYTTÖKOKEMUKSIA?

MOI!

Meillä on ollut Samsung silverwash, joka oli aivan susi, hajosi 2 kertaa tyhjennyspumpusta, meni kaupanpurkuun koko masina:/

Nyt tällä hetkellä on Electroluxin pesukone EWF12240W, 5 kg ja jättää pesuainetta pyykkiin :( 1 kerran käynyt huollossa ja toisen kerran huoltomies "vilkaissut" koneen ja sanonut, että laittaa vielä minimistäkin muka vähemmän pyykkijauhetta, pesuaine valmistajat kuulemma suosittelee liiallisia annostuksia jne..."hyviä vinkkejä" sanoisin? Minä taas luulen, että pesukoneiden vedenkulutus vedetty liian minimiin ja ne "pesee" kohta kuivapesuna vaatteet, mitä hyötyä siitä sitten on, että kohta kaikki on jotain allergikkoja tms.

Toisen kerran huoltomies koneen putsasi, muttei kuulemma löytänyt "teknistä vikaa" vähän aikaa tuo putsaus auttoi mielestäni, mutta nyt taas sama ongelma ja kone on alle vuoden ikäinen ja ollut ehkä n. 3-4 kk ikäinen, kun toi ongelma huomattiin, auki vielä miten jatko, mutta uusi pesukoneen osto jokatapauksessa edessä, eihän tollasella voi pestä jolla pitää pestä vielä normaali pyykin ja lisähuuhtelun jälkeen vähintään 1-2 uusintapesua. Huoltoliikkeen mielestä vähemmän kuulemma pesuainetta, jos niistä pyykinpesuaineiden minimeistä vielä vähentää, niin tuskin on kovin puhdasta pyykkikään? yleensä käytän pienintä annostusta jo nytkin, silti pyykkiin jää pesuainetta ja seuraavan kierroksen pesuvesi vaahtoaa ihan kunnolla, välillä saa tosiaan pestä sen tokankin uusintapesun. Pesen kyllä välillä sen 90 asteen pesunkin ja välillä olen senkin suorittanut ihan ylimääräisenä tyhjällä koneella, eikä kai alle vuoden vanhassa pitäisi mitään kamalia pesuainejäämiäkään olla, ei uskoisi.

Yksi vika mikä näissä varmaan monissa uusissa koneissa on, ne ottaa niin "simovähän" vettä, että sitä tuskin pyykissä näkyy, kun pesee vaikka kirjopyykkiä. Ainoa missä sitä vettä vähän enemmän "näkyy" on hienopyykki ja käsinpesuohjelmat jne....joilla peseekin paremmin, kun noilla kijropyykki ohjelmilla, missä ei ole kuin nimeksi vettä edes. Pesen vielä kaiken pyykin lisähuuhtelulla, joten käytännössä pitäisi tulla "puhdasta" ilman uusinta pesuja. Pesuaineista on kokeiltu mm. Lv, Minirisk, Ariel color, Percil, Omo color, Tend, myös Ariel ja Omo sensitive colorit, sekä nestemäiset versiot ja monta muutakin, jotka kaikki ei varmaan nyt tule mieleen. Ainoa mikä Lv:ssa on parempi, se vaahtoaa vähemmän (varmastikkin vähemmän saippuan takia) mutta Lv:stäpä jää sitten pyykkiin "jauhelpalleroita" eli +-0 tuo hyöty, pesuainetta vaatteissa on kumminkin vaikka sitä on vaikeampi huomata kun lv ei tuoksu, eikä vaahtoa niin paljon, mutta sukkapyykkiäkin kun laittaa niin pesuaine palleroita ropisee sukista.........että näin.

Ollaan nyt tosiaan mietitty uudeksi koneeksi joko: Hoover-Helkama HHET 9163, rumpu 9 kg TAI LG F1403TD 8KG .

Onko kellään kokemusta näistä koneista kummastakaan tai onko jotain muuta ehdotusta jostain koneesta joka osoittautunut lapsi perheen arjessa kunnolliseksi koneeksi.

Kiitos etukäteen vastauksistanne :)

Kuunsäde73
 
Meillä on LGn pyykkikone, en muista kyllä sitä mallia...vuoden vanha 7 kgn kone kuitenkin on. Ihan hyvin on toiminut mutta mua ÄRSYTTÄÄ siinä ne jalat... kone ei meinaa pysyä paikallaan, ei sitten olla uskallettu laittaa kuivuriakaan sen päälle ettei koko keksintö sitten lähde kaatumaan.
Hommattiin ne kumijalat jalkojen alle ja edelleen kone liikkuu linkouksen aikana. Mutta muuten ollut oikein hyvä kone.

Pesuainevalmistajat kyllä ylimitoittavat annostusohjeensa. Meillä käytetään allegroa eikä siitä ole jäänyt mitään. Yksi mahdollisuus saattaisi olla että pesuainetta jää jostain syystä putkiin joista aine menee rumpuun. Eli kokeilepa pestä kone ensin sitruunahapolla (saa apteekista) ja sen jälkeen annostella pesuaine suoraan rumpuun.
 
Ollaan kyllä ihan pääsääntöisesti kokonaan ton "ns. huollon putsauksen" jälkeen pesty pesupallon kanssa pyykki, eipä ole ollut mitään ratakaisevaa merkitystä asialla. Suurin "vika" tossa Electroluxin koneessa on mielestäni toi, että se ei vettä käytä juuri lainkaan kirjopyykkiin, siis jos peset vaikka lakana, pyyhe tms pyykkiä, tai on enemmän kun kaksi puseroa, ei vettä näy oikeastaan juuri lainkaan pyykissä, miten kone voi pestä kunnolla ihan tosissaan jos se ei ota edes vettä millä huuhtoo pyykin, kun vain sen verran, että vaatteet/pyykki on märkiä.

Siksipä uusintapesun olen suorittanut usein kirjopyykin lisäksi jollain "enemmän vettä" ottavalla ohjelmalla, kuten hienopesulla, sillä sitten lähtee tuo pyykkiin jäänyt pesuaine paremmin, kun jos pesen uuden "kirjopesun" saan pääsääntöisesti pestä sen 3 pesunkin vielä.

Omolla on esim. pienin annostus 25ml pehmeään veteen, siitä kun laittaisi tosiaan vähemmän, niin mitä pesutehoa siinä enää on? Ihan tosi. Jonkun Arielin "pienintä annostusta" joka n.55ml, pystyykin vielä vähentämään jonkin verran, mutta toi 25ml on mielestäni jo aikas vähän jo "olemassaankin". Onko tuo Allegro saman "tyylistä" pesuainetta kun vaikka LV , Minirisk ? Kun ainakaan tolla koneella ei se "LV" esimerkiksi peseenny vaatteista vaan jää ihan "palleroiksi" vaatteeseen ja sen lisäksi jos tahraisempaa pyykkiä tai rasvatahroja tms. ei se kyllä noilla Lv:llä ym vastaavilla lähde miksikään valitettavasti, vaikka muuten ihan hyviä normaalipyykin pesuaineita ovatkin.

Kuundäde73
 

Yhteistyössä