Pidänkö lapset nyt sitten nälässä vai teenkö jotain spesiaalia?

  • Viestiketjun aloittaja miten on
  • Ensimmäinen viesti
miten on
Meillä syödään viikonlppuisin vain kerran päivässä lämmin ruoka. Tänään syötiin eilisen jämät ja sattuneesta syystä kahdelle lapselle kyseinen ruoka ei juurikaan maistu :( Kolmas söi ja on kylläinen.

Kauheen huono omatunto, kun nirsot syöneet vain voileipää... Pitäiskö kuitenkin tehdä niille jotain "oikeaa" ruokaa vai pitää vain sitkeästi kiinni siitä, että aina (ei läheskään aina!!) ole jotain superherkkua pöydässä? Kyllähän leivälläkin hengissä kestää ja mun mielestä sitä syödään mitä pöydässä on - eikä ronklata!

En muutenkaan pidä ruuanlaitosta ja sitten olen saanut kaksi nirsoa lasta :D Ei, en ole ikinä tehnyt heille erikseen mitään "mieluisampaa", vaan pienestä pitäen pitänyt kiinni siitä ettei mikään ruoka ole yök ja aina ei voi olla omaa lempparia. Jne jne.
 
viera.s
Tuossa tilanteessa tarjoaisin jotain muuta toiseksi ruuaksi. Viikonloppuna voi ruokarytmi muuttua eikä mekään välttämättä kahta kertaa ihan kunnon ruokaa tehdä/syödä, mutta kaksi lämmintä ruokaa on kuitenkin normaali lähtökohta. En pitäisi lasta koko loppupäivää nälässä, jos lounaalla ei olisi tarjolla ollut ruoka maistunut.
 
ap.
Alkuperäinen kirjoittaja Meillä;30207096:
kyllä mä aina huolehdin että pöydässä on jotain lapsillekin maistuvaa.
Oli meilläkin: sitä leipää ;)

Itse en ymmärrä sitä, että jos muu perhe syö vaikka kanawokkia niin nirppikselle pitäis tehdä jotain nakkimössöä koska se nyt vaan ei tykkää kanasta?
Allergiat, sairaudet ym ovat asia erikseen, mutta pelkän nirsoilun vuoksi meillä ei montaa ruokaa kokata.
 
"jaana"
Ei aina tarvi tehdä ruokaa, joka maistuisi kaikille.

ruokaa tehdään vaihtelevasti, joskus äidin, joskus isän, joskus lapsen lempparia.
mutta kyllä sinuna ap olisin nyt noille kahdelle tehnyt jotain muuta.
tarjosit inhokkiruokaa heille eilen.
et voi taas tarjota kasvaville lapsille ruokaa jota eivät syö.
ei kahta kertaa peräkkäin
 
ap.
[QUOTE="jaana";30207183]et voi taas tarjota kasvaville lapsille ruokaa jota eivät syö.
ei kahta kertaa peräkkäin[/QUOTE]

Eilen oli vaihtoehtoa tarjolla, tänään ei.
Tiedän, olisi ehkä pitänyt mainita jo aloitusviestissä...
 
Minkä ikäsiä lapsia teillä on? Meillä ei mitenkää onnistuis, että ei olisi sitä 5 ateriaa tarjolla joista kaksi on lämmin ruoka. Sen verran on kova syömään ja ei mullakaan nälkä millää leivällä lähe vaan itekki tarviin kaksi kunnon ruokaa jotta jaksaa, muuten sitä vaa napostelis.
 
ap.
Minkä ikäsiä lapsia teillä on? Meillä ei mitenkää onnistuis, että ei olisi sitä 5 ateriaa tarjolla joista kaksi on lämmin ruoka. Sen verran on kova syömään ja ei mullakaan nälkä millää leivällä lähe vaan itekki tarviin kaksi kunnon ruokaa jotta jaksaa, muuten sitä vaa napostelis.
Isoja koululaisia :)
Vkl-aamuisin nukkuvat pitkään, joten siihen vauva-aikaan kun jo keiteltiin perunoita klo11, syödään nykyisin aamupala. Ja ei kellään ole iso nälkä vielä puolilta päivin, joten lämmin ruoka syödään noin 14-15 maissa. Sen jälkeen jotain välipalan tyyppistä (aikuisille päiväkahvit) ja joskus klo20-21 iltapala.
 
en todellakaan tekisi eri ruokaa isoille lapsille, jos johtuu vaan siitä ettei kelpaa. jatkossa vois antaa etukäteen vaihtoehtoja, vaikka että äiti vois näistä kolmesta jotain laittaa? jos säkällä kelpais yks niistä kaikille, eikä siis aina joku tietty sama :D helppo täällä ny huudella ku itellä vasta yks 2v joka syö mitä annetaan eikä ymmärrä valittaa :D
 

Yhteistyössä