Pienten lasten hääpukeutuminen

  • Viestiketjun aloittaja Mitä päälle?
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
No kyllä meillä on lapset puettu ihan kuin aikuisetkin. Eli viime kesänä esimerkiksi oli tytöillä hienot juhlamekot joita ei todellakaan arkena käytetä. On ne pari kertaa ollut päällä sen jälkeenkin kyllä, mutta juhlissa siis. Pojalla 7v oli mustat suorat housut, musta puvuntakki, violetti kauluspaita ja siihen sopiva kraka. Jalassa mustat juhlakengät.
 
"vieras"
Lapset tulee pukea yhtä juhlavasti kuin pukee itsensäkin. Monesti häissä näkee perheitä, joissa vanhemmilla on siistit kesäiset juhlavaatteet (miehellä puku, vaimolla mekko) ja perheen lapsista tyttö on puettu johonki satiini-sifonki-pitsiunelmaan, pitsisukkahousuihin ja lakerikenkiin ja poika taas farkkusortseihin ja lyhythihaiseen ruutukauluspaitaan tai pikeepaitaan. Siis tyttölapsia ylipuetaan ja poikia taas alipuetaan. Jos juhlan luonne vaatii mieheltä puvun, on silläpojallakin oltava vähintään suorat housut ja juhlakauluspaita ja sille tyttölapselle riittää siisti juhlamekko (joka voi hyvinkin olla sellaista mallia, että toisenlaisilla asusteilla tai ilman niitä sitä voidaan käyttää muutenkin).
 
"shihtzu"
Viime kesäisissä häissä pojalla oli t-paita slipoveri-yhdistelmä ja farkut sekä siistit sandaalit ja tänä kesänä oleviin häihin en vielä tiedä, hankinko suorat housut vai en, elikkä menee jossain siistissä kauluspaidassa ja joko suorat housut tai siistit farkut. Vauvalle olen hankkinut juhlapuvun, kun sellaisen halvalla sain :) Tosin jos se on sille silloin aivan liian iso, niin sitten laitan jotain muuta.
 
Mun mielestä tää on ihan hassu kysymys, kun lapsille on kaupoissa ihan yhtälailla juhlavaatetta tarjolla kuin on aikuisillekin.

Meillä on itsestäänselvää että lapset puetaan juhlaan kuin juhlaan arkivaatetuksesta poikkeavasti. Ainoastaan kenkien suhteen voin tehdä poikkeuksen, eli tyttärelläni juhlakengästä käy siistit (puhtaat) crocsitkin, jotka kestävät juoksentelemista ja leikkimistäkin.
- Niin, meillä niissä juhlavaatteissa saa leikkiäkin. Pesukone on sitä varten.
 
-
Niin, no eivät kyllä farkut tai farkkusortsit kuulu sen enempää aikuisten kuin lasten juhlapukeutumiseen! Haloo!

Tytöille on upeita juhlamekkoja kaupat täynnä, pojalle kauluspaita (+rusetti tai solmio, ilmankin käy mutta meidän poika aina haluaa koska isälläkin on) ja jotkut siistit suorat housut. Niitä sandaalejakin kyllä miettisin, mutta paremmathan ne on kuin lenkkarit jos ei muitakaan vaihtoehtoja ole (kangaskengät, juhlakengät...).

Pikkutakin sijaan minusta pikkupojalle sopii paremmin sellainen napillinen liivi, se on yleensä sopivammankokoinenkin useamman vuoden (koska ei ole niitä liian pitkiä tai lyhyitä hihoja). Niitäkin löytää edullisesti kaikkialta, ja palvelee tosiaan 2-3kin vuotta.
 
meillä
Meillä on omat häät reilun viikon päästä. Meijän lapsille tulee ihan hienot vaatteet. Tytölle kans ihan valkonen vähän kimmeltävää kangasta oleva puku, johon tulee vähän samaa, mitä äitin hääpuvussa :) Pojalle tulee sellainen juhlapuku, mikä on sellanen kokopuku tavallaan, mut siinä on suorat housut ja liivi ja kauluspaita ja sit tehdään samasta kankaasta rusetti hälle, kun iskän liivi on :) ja tytöllä on valkoset juhlakengät ja pojalla mustat nahkaiset kengät, kun juuri ja juuri osaa kävellä, niin vähän tukevammat kengät hällä :)
 
En ymmärrä, miksi niiden pitäisi olla juuri farkut, arkistakin arkisemmat? Vast. tilanteessa ostaisin varmaan jotkut beiget sammarit, joita voisi toki käyttää sitten hiekkiksellakin.
Meillä ei ainakaan ole pienellä lapsella farkut arkivaate.. :D Juurikin nimittäin kävin vartavasten ylioppilasjuhlien takia ostamassa pojalle uudet hienot farkut ja kauluspaidan ja oikein oli edustavan näköinen..
 
-
Meillä ei ainakaan ole pienellä lapsella farkut arkivaate.. :D Juurikin nimittäin kävin vartavasten ylioppilasjuhlien takia ostamassa pojalle uudet hienot farkut ja kauluspaidan ja oikein oli edustavan näköinen..
Okei, tyydymme olemaan eri mieltä... mun mielestä farkuissa ei VOI olla juhlavan näköinen. Edustavan näköinen varmaan... mutta jossain muualla kuin juhlissa.

Se vaan on loukkaavaa juhlien järjestäjää kohtaan, että saavutaan paikalle farkuissa. Piste. On yksivuotiaallekin muita vaihtoehtoja.
 
"nalkuttava talonmies"
juhlien pukukoodin mukaan. Se voi tarkoittaa pikkupojalla farkkuja, beigejä siistejä shortseja/kangashousuja&kauluspaitaa tai tummia housuja tai peräti frakki...

Meillä oli joku kesä sitten lapsella beiget shortsit, hienompi mutta rento kauluspaita sekä kuminauha kravatti. Isällä oli suorat housut ja pikkutakki. Minulla jakkupuku. Oltiin kaikki sävy sävyyn :)
 
[QUOTE="öö";23936169]"farkkushortsit & sandaalit"
On aika kaukana juhlapukeutumisesta.[/QUOTE]

Kyllä se ihan hyvältä näytti, kun osat kuitenkin sopi toisiinsa. Ei ollu mitkään 15v vanhat kirpparilta löydetyt puhki kuluneet sandaalit ja itte väsätyt farkkushortsit isän vanhoista housuista.

Ps, häissä oli muutenkin pukukoodina "rento pukeutuminen", joten tämä oli passeli valinta 2v:lle.
 
-
Ps, häissä oli muutenkin pukukoodina "rento pukeutuminen", joten tämä oli passeli valinta 2v:lle.
Tämän haluaisin minäkin vielä lisätä, että tosiaan häitäkin on moneen lähtöön. Toiset odottavat juhlavaa pukeutumista, toiset taas näkevät jo solmion "pönötyksenä". Vihiä saa jo ihan kutsukortinkin perusteella yms. - mitä enemmän järjestäjä on vaivaa nähnyt, sitä juhlavammat vaatteet.
 

Yhteistyössä