Pienten lasten ukkumaanmeno (menemättömyys)

Nyt on mun vuoro urputtaa. Olen tänne palstalle joskus jaellut vinkkejä miten saada pienet lapset pelleilemättä ja vikuroimatta unten maille, mut nyt ei auta niin ei mikään. Sisarukset 1v ja 3v nukkuvat samassa makuuhuoneessa. Tähän asti on toinen vanhemmista joka ilta istunut huoneessa kunnes lapset nukkuvat. Viikkotolkulla meno on ollut ihan villiä - tänään kesti 3tuntia kunnes toinenkin lapsista vihdoin nukahti! |O

Jos ei olla paikalla, lapset huutaa ja itkee.

Jos ollaan paikalla, lapset huutaa ja nauraa.

Ovat väsyneitä kun menevät sänkyynsä. Silmiä hierovat ja pienempi pyytää sänkyynsä. Mut sit tulee joku ihme virtapiikki ja sählääminen alkaa! :O lelut ja petivaatteet lentää, kikatellaan, höpötellään, jne.

Miten teillä on saatu sisarusten yhteinen makuuhuonejärjestely toimimaan? Karkaako tässä mopo ihan käsistä ja pitäiskö nuo vaan laittaa eri huoneisiin nukkumaan? Isompi ei missään nimessä tätä haluaisi...
 
vaikea tapaus
Voi jos tietäisin vastauksen, kertoisin heti...Meillä sama juttu ollut jo vuosia! Lapset nytn 8 ja 6-vuotiaat, eikä iltaisin rauhan hiventäkään kun pienempi jaksaa meuhkata kaiket illat. Eikä ole mahdollista nukuttaa omaan huoneeseen, kun siellä se meno karkais täysin käsistä
 
"vieras"
Enpä voi minäkään kuin lohduttaa, että kohtalotovereita ollaan. Kun kaikkea on kokeiltu ja mikään ei auta ja pienikin muutos normaalirutiineissa syöksee sen vähäisenkin kehityksen raiteiltaan. Voimia!
 
[QUOTE="vieras";24199329]Homma on karannut käsistä siinä vaiheessa, kun toinen vanhemmista on alkanut istua makkarissa, kunnes lapset nukahtavat.[/QUOTE]

Tätä vähän ajattelinkin :/ Jossain vaiheessa "lipsuttiin" siihen, että jäätiin pyynnöstä vielä vähäksi aikaa iltasadun jälkeen huoneeseen. Ja lopulta istuttiin siellä kunnes molemmat nukkuvat.
 
Meil saman ikäiset nukkuvat samassa huoneessa.. täl hetkellä menee niin et isompi menee ensin nukkumaan (tai vastaavasti pienempi), pienempi juo sillä aikaa iltamaidot ja saattaa nukahtaa meidän sängylle josta siirretään sit omaan sänkyyn, jos ei ole nukahtanu viedään ison siskon nukahdettua omaan sänkyynsä. Ilta maidon ajan toisen meistä pitää köllötellä vieressä.

Mitä jos tekisitte niin et pienempi menee ensin nukkumaan, isompi jää sillä aikaa toisen vanhemman kanssa iltapesuille + lukemaan iltasatua.. tai vaik piirtämään (ajatuksena et rauhoittuu)
 
EH
Mun "vinkki" ei kyl auta mitään.. mut kaikilla meidän lapsilla ollu ihan samanlaista, tosin emme ole huoneessa koskaan istuneet. Palautettu vaan sänkyyn aina.
Ja mitäkö olen tehnyt asialle? Vetänyt henkeä ja yrittänyt uskoa että se menee ohi. Ja on se mennytkin. Oon ajatellu että tuo nukkumaanmenon vaikeus liittyy tiettyyn kehityskauteen, kun lapsi tulee jotenkin tietoisemmaksi siitä nukkumisesta ja nukahtamisesta. Näin ollen myös siitä että kun pelleilee niin ei nukahda. Lapsi sitten opettelee nukahtamista kun väsyttää, ja sitä että kaikkien on vaan pakko nukkua että jaksaa.
Lisäksi vielä on ollut niitä murroskausia kun unirytmi ja unentarve muuttuu.

Ja mikään edellämainituista ajatuksista ei auta kun menee hermo sitä nukahtamista odotellessa, kun itse ei pysty rentoutumaan täysin ja asettumaan nukkumaan ennenkuin lapset on untenmailla :D (saattaa joskus ilmetä hiljaista kiroilumonologia kun lastenhuoneesta vaan riemunkiljahdukset/taistelukiljahdukset raikaa, ja meet sen sadannen kerran ilmottaan että NYT NUKUTAAN)
 
ojojoj
Voi peeveli, täällä mietin ihan samaa. Likka huutelee sängyssään äitiä jo kolmattakymmenettä kertaa. Tahtoo, maitoa, vettä, on asiaa, peitto huonosti, tai haluaa toisen unilelun. Äsken tuli jo sanottua aika rumasti :( Ärsyttää, pitää naapureitakin hereillä tuolla kiljunnallaan...
 
..
mitä sinä teet siellä huoneessa? onko valot päällä?
kokeilisin ehkä niin etten tekisi mitään muuta kuin istuisin siellä huoneessa ihan hiljaa selin niihin lapsiin ja palauttaisin sänkyyn karkulaiset, muuten en puuttuisi mihinkään, jos peitot lentää niin sitten ne ovat lattialla. ja huone ihan pimeäksi.
ja sitten koittaisin lahjoa sen isomman hiljaiseksi. esim sovitte etukäteen että saa tarran tai jonkun muun jutun jos nukkumaanmeno sujuu hyvin jne, toki pienempikin saisi tarran hyvästä käytöksestä, mutta hänen kohallaan se tuskin auttaa siihen nukkumaanmenoon. mutta älä ala siinä nukkumaanmenotilanteessa enää neuvotella, sen pitää tapahtua etukäteen, ja palkinnon saa sitten seuraavana päivänä.
 
Meillä tämä eriaikaan nukkumaan meneminen onnistuu ku lapset on nukahdettuaan sikiunisia.. isompi ei nuku päiväunia ni menee siksi eka nukkumaan, yleensä lukee hetken ja sit alkaa nukkumaan.. pienempi viedään puoliunessa sänkyynsä, joskus pitää palauttaa mut yleensä jää. Toisinaan tosiaan nukahtaa iltamaidon jälkeen meidän sänkyy. Iltamaito tosin on jäämässä pois ku kesän lomareissut on tehty, mut sit sylitellään ja rauhotutaan siten
 
"sondersson"
ootko kokeillut laittaa aiemmin unille? Jos ovat yliväsyneitä? Jos taas ei oo siitä kyse niin onko päivällä tarpeeksi tekemistä, ulkoiletteko paljon? Jos on niin onko sitä liian pitkälle iltaan, ennen nukkumaanmenoa kannattaa olla joku rauhoittumissysteemi. Mites unilaulut, meillä nukahtaa pienempi melkeen heti kun hänelle laulaa tietyllä äänellä.
 
Vois tosiaan koittaa tuota eri aikaan unille -konstia. Lapset sais kyllä pienen järjestelyn kanssa niinkin nukkumaan, että eivät näkisi toisiaan. Unilaulut meillä on cd-soittimelta soimassa hissukseen joka ilta. Ei tosiaan tehdä mitään kun ollaan nukuttamassa lapsia. Istutaan vuorotellen miehen kanssa lattialla hämärässä (siks se niin kypsää touhua onkin kun kestää ja kestää ja kestää...). Ja sit on lapsella pissahätä. Ja jano. Ja kylmä. Ja kuuma. Ja sitä ja tätä.

Ai hitto kun helpottaa tietää että en oo yksin tän tilanteen kanssa :saint:
 
[QUOTE="sondersson";24199420]ootko kokeillut laittaa aiemmin unille? Jos ovat yliväsyneitä? Jos taas ei oo siitä kyse niin onko päivällä tarpeeksi tekemistä, ulkoiletteko paljon? Jos on niin onko sitä liian pitkälle iltaan, ennen nukkumaanmenoa kannattaa olla joku rauhoittumissysteemi. Mites unilaulut, meillä nukahtaa pienempi melkeen heti kun hänelle laulaa tietyllä äänellä.[/QUOTE]

Yliväsyneitä saattavat ollakin. Ulkoillaan tosi paljon ja muutenkin paljon menossa. Aina tuntuu, että nukkumaan mennään "viime tingassa". Iltapalalaa syövät kun ovat jo tosi väsyneitä (ja sen sujuminen väsyneenä onkin jo ihan toinen juttu ;)).
 
vieras myös
[QUOTE="vieras";24199329]Homma on karannut käsistä siinä vaiheessa, kun toinen vanhemmista on alkanut istua makkarissa, kunnes lapset nukahtavat.[/QUOTE]


Ei meillä ainakaan ole tuottaut minkäänlaista ongelmaa istua lattialla kunnes nukahtavat.
 
"vieras"
Meillä lapset 3,5v ja 1,5v, nukkuvat samassa huoneessa ilman ongelmia. Isompi ei enää nuku päikkäreitä, koska muuten ei illalla nukahtaisi kirveelläkään. Nyt väsyneenä nukahtaa 5-10 minuutissa. Pienempi nukkuu päikkärit, mutta suunnilleen max 1h-1,5h annan nukkua, sitten alan jo herättelemään, ettei nuku liikaa.

Illalla menevät iltarutiinien jälkeen omiin sänkyihinsä ja valot laitetaan kokonaan pois. Toinen meistä vanhemmista jää istumaan huoneeseen, koska muuten alkaisi pienemmän kanssa sänkyyn-sängystä pois-ralli. Mitään en lapsille enää valojen sammuttamisen jälkeen puhu, vaan pienemmän palautan sänkyyn vähäeleisesti jos lähtee karkailemaan, enkä katso sinne päinkään jos yrittää pitää jotain "showta" yllä. Kyllä se nopeasti rauhoittuu kun huomaa, että kukaan ei "näe eikä kuule".

Jos isompi yrittää pompottaa esim. "on jano, anna vettä", haen vesimukin ja sanon lapselle, että enempää ei saa, tämän jälkeen nukkumaan. Tosin nyt on tehty jo pitkään niin, että lapsi saa sen vesitilkkansa jo ennen valojen sammutusta ja on tehty selväksi, että enempää ei saa.
 

Yhteistyössä