Piirakoita

  • Viestiketjun aloittaja Hilde
  • Ensimmäinen viesti
Hilde
Voisko joku kertoa sellaisten pikkumustikkapiirakoiden ja rahkapiirakoiden ohjeet..niinku pullataikinaan ja sitten se mössö siihen keskelle..?

Muutkin piirakka ohjeet ois jees :)
 
Teet normaalin pullataikinan ja pyörität siitä pyöreitä pullia, nostat ne ja painat lasilla syvennöksen pullaan ja täytät sen marjoilla, hillolla tai rahkaseoksella, voitelet reunat munalla ja paistat uunissa.
 



» Mummon Mustikkapiirakka

Tarvitset:

POHJA:

3 dl Maitoa

1 dl Sokeria

1 Muna

1 pussi Kuivahiivaa

n. 10 dl Vehnäjauhoja

1 rkl Kardemummaa

1 tl suolaa

100 g Margariinia

TÄYTE:

1 l mustikoita ( osa voi olla myös vadelmia)

2 dl Sokeria

1 dl Vettä

2 rkl Perunajauhoja

VOITELUUN: Muna


Valmistus:

Kuumenna maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.

Lisää joukkoon kananmuna ja sokeri sekä keskänään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi pehmeä rasva.

Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa leivinliinalla peiteetynä.

Mittaa täyteainekset kattilaan.

Kuumenna ainekset koko ajan sekoittellen kiehumispisteeseen.

Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.

Vaivaa taikinaa jauhotellula leivinpöydällä ja kauli se pellin kokoiseksi levyksi.

Voit jättää vähän taikinaa ja muovata niistä piirakan päälle ristikon

Aseta taikinalevy leivinpaperilla peitetylle pellille.

Anna kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.

Kaada mustikkaseos päälle.

käännä reunat ja tee pinnalle taikina nauhoista ristikko.

Voitele ristikko ja reunat munalla.

Paista 225-asteisen uunin ala osassa noin 20 minuuttia.

Tarjoilu vinkki: Mustikka piirakka on parhaimmillaan kylmän maidon kanssa puutarhassa.munalla.

Paista 225-asteisen uunin ala osassa noin 20 minuuttia.

Tarjoilu vinkki: Mustikka piirakka on parhaimmillaan kylmän maidon kanssa puutarhassa.




» Omppupiirakka

Tarvitset:

300 g margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhoja
2-4 tl vanilliinisokeria

Päälle:
Sopiva määrä omenia maun mukaan (4-7 kpl)
kanelisokeria

Täyte:
2 tlk kermaviiliä/maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
4tl vanilliinisokeria


Valmistus:

1. Vatkaa margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Samalla kun odotat vaahdon syntymistä, voit kuoria ja viipaloida omenat odottamaan (siemenet pois).
2. Lisää munat.
3. Sekoita keskenään sekoitetut jauhot ja vanil.sok. taikinaan.
4. Kaada noin 2/3 osaa taikinasta pellille. Säästä loput taikinasta myöhemmäksi.
5. Laittele omenaviipaleet taikinan päälle pellille ja siroittele kanelisokeri päälle makusi mukaan.
6. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kumoa pellille mahdollisimman moneen paikkaan.
7. Lisää loput taikinat koko komeuksen päälle sinne tänne.
8. Paista 200 asteessa noin 25-40 min. Kunnes piirakka on kullan ruskea.




» Vorscmack-piirakka

Tarvitset:

Pohja:

250 g voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

2 dl grahamjauhoja

1/2 tl suolaa

1 dl vettä

Täyte:

600 g naudan jauhelihaa

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

3 rkl öljyä

1 rasia (100/65 g) Anjovisfileitä

100 g Aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 tl sambal oelekia

1/2 tl timjamia

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1 dl vettä

1 tlk (360/200 g) feta-

juustokuutioita

100 g mustia oliiveja

Lisäksi:

1/2 l maustamatonta

jogurttia


Valmistus:

Nypi pehmeä rasva ja jauhot sekä suola murumaiseksi seokseksi.

Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipannun pohjalle.

Nosta uunipannu kylmään. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha kahdessa erässä. Kaada ruskistettu jauheliha kattilaan.

Kuullota sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä ja kaada kattilaan.

Leikkaa anjovisfileet ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää jauhelihan joukkoon.

Mausta seos mustapippurilla, sambal oelekilla ja timjamilla.

Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi.

Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Paista piirakkapohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot ja oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Tarjoa piirakan kastikkeena maustamatonta jogurttia. 0D

Mausta seos mustapippurilla, sambal oelekilla ja timjamilla.

Lisää kattilaan tomaattimurska ja vesi.

Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Paista piirakkapohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot ja oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Tarjoa piirakan kastikkeena maustamatonta jogurttia.
 

Yhteistyössä