Piparitaikina

Onko kellään kokemusta piparitaikinasta ilman munaa?
Vaikuttaako makuun jos kananmunaa ei laita?
Otan mielelläni myös vastaan hyviä ohjeita.
Teen ensimmäistä kertaa itse taikinan, aina ennen ostanut kaupasta.
 
Ei kokemusta munattomasta taikinasta, mut teen joka vuosi piparitaikinan itse ja paras taikina tulee mielestäni Valion ohjeella( löytyy Valion sivuilta), siihen tulee oikeaa voita ja kuohukermaa.
 
hi-5
Muna sitoo taikinaa ja meidän ohjeessa vatkattu muna antaa myös hieman kuohkeutta (perunajauhojen lisäksi). En tiedä, saako sieltä kananmunankorviketta nimeltä "No Eggs", paketissa oli meinaan myös suomenkielinen selostus. On lähinnä erillaisia tärkkelyksiä ja siitä tuli ihan ok pipareita, joskin hieman kovempia kuin tavalliset. Oletko käynyt allergialiiton sivuilla (en aavistusta mikä oli osoite, mutta eiköhän googlaamalla löydy), josko siellä olisi neuvottu?
 
tälläisen reseptin löysin tuolta kasvisperheen sivuilta:

Piparkakut
1 dl siirappia
1 dl sokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
125 g margariinia
1 rkl soijajauhoa
½ dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita sooda, vehnä- ja soijajauhot keskenään. Lisää seokseen puolet jauhoista ja vesi. Lisää loput jauhoista ja sekoita.

Laita valmis taikina muovipussiin, leivinpaperin sisälle tai rasiaan. Anna kovettua yön yli viileässä. Paista piparkakut 200 asteessa n. 10 minuuttia.

ja tämä taas valion sivuilta:


Helvi Marian piparkakut

n. 100 kpl
3/4 dl siirappia
1 1/2 dl vettä
4 dl sokeria
3 tl soodaa
1 rkl pomeranssin kuorta
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
275 g Valio voita
n. 11 dl vehnäjauhoja

Mittaa teräskattilaan siirappi, vesi, sokeri, sooda ja mausteet. Kiehauta ja jäähdytä seos. Vatkaa voita kulhossa, kunnes se vaalenee hiukan. Lisää kattilaan voi ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä taikina hyvin ja pidä jääkaapissa yli yön. Kauli taikina ohueksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista 175 asteessa 8 - 10 min.


 

Yhteistyössä