tälläisen reseptin löysin tuolta kasvisperheen sivuilta:
Piparkakut
1 dl siirappia
1 dl sokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
125 g margariinia
1 rkl soijajauhoa
½ dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita sooda, vehnä- ja soijajauhot keskenään. Lisää seokseen puolet jauhoista ja vesi. Lisää loput jauhoista ja sekoita.
Laita valmis taikina muovipussiin, leivinpaperin sisälle tai rasiaan. Anna kovettua yön yli viileässä. Paista piparkakut 200 asteessa n. 10 minuuttia.
ja tämä taas valion sivuilta:
Helvi Marian piparkakut
n. 100 kpl
3/4 dl siirappia
1 1/2 dl vettä
4 dl sokeria
3 tl soodaa
1 rkl pomeranssin kuorta
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
275 g Valio voita
n. 11 dl vehnäjauhoja
Mittaa teräskattilaan siirappi, vesi, sokeri, sooda ja mausteet. Kiehauta ja jäähdytä seos. Vatkaa voita kulhossa, kunnes se vaalenee hiukan. Lisää kattilaan voi ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Peitä taikina hyvin ja pidä jääkaapissa yli yön. Kauli taikina ohueksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista 175 asteessa 8 - 10 min.