puolukkahyytelö tai survos ohje

Viestiketju alueella 'Ruokavinkit' , aloittaja Viiho, 07.03.2006.

  1. Viiho

    Viiho Vieras

    Kaipailisin puolukkahyytelö-ohjetta tai hillo tai survos...mitä niitä nyt onkaan... kiitos!
     
    #1
  2. tess

    tess Uusi jäsen

    Rekisteröitynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    olen tehnyt pakaste puolukoista niin että vaan survon niitä ja sit lisään sokeria joukkoon maun mukaan, sellaisena on oikein tuoreen ja raikkaan makuista, kun en oikein hillosta välitä. ja sitä on kätevä tehdä kerta-annos, ettei jää kaappiin pilaantumaan.

    toivottavasti auttoi edes vähän :)
     
    #2
  3. hoitsu

    hoitsu Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    02.07.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osta hillosokeripussi ja tee sen ohjeen mukaan pakastepuolukoista hilloa. Itse teen aina siten puolukoista hilloa ja hyvä tulee!
     
    #3
  4. hannuliina

    hannuliina Vieras

    hillo ja survos on aivan eri juttu ku hyytelö... hyviä kylläkin kaikki! minäkin sitä ohjetta metsästän.... :)
     
    #4
  5. taustalla

    taustalla Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    19.05.2004
    Viestejä:
    63 742
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puolukkahyytelön olen tehnyt tällä ohjeella:

    5 itraal puoliraakoja puolukoita (ei onnistu kypsistä)
    1/2 litraa vettä
    1,5 kg sokeria (ihan tavallista)

    Kaikki kattilaan, keitä 15 min. Pysy kattilan vieressä, kuohuu helposti yli. Kuumenna purkit uunissa ja keitä tiivisteet/korkit. Hyytelöä purkki täyteen, kansi kiini ja anna jäähtyä.

    Puolukkasurvoksen olen tehnyt pakastepuolukoita sulattamalla ja sekaan sokeria maun mukaan ja pultilla muusiksi. Tehdään vain pieni määrä kerrallaan, että pysyy raikkaan makuisena.
     
    #5
  6. taustalla

    taustalla Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    19.05.2004
    Viestejä:
    63 742
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä survotaan kaikki marjat sellasessa pirtelökoneessa samantien, lisätään hieman sokeria, pakasterasioihin ja pakkaseen.
    Sitten kun otetaan käyttöön lisätään vielä sokeria maun mukaan.
    En oikein ymmärrä tuota puolukka-hyytelöjuttua. Eiksne vitamiinitkin vähene keittämällä?
     
    #6
  7. taustalla

    taustalla Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    19.05.2004
    Viestejä:
    63 742
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyytelö säilyy ilman pakastamista.
     
    #7

Jaa tämä sivu