Putkitetuissa korvissa tulehdus, molemmissa :( Miten muilla joilla putket, onko ollut tulehduksia?

  • Viestiketjun aloittaja "höh"
  • Ensimmäinen viesti
"höh"
Johan ehtikin tässä 2.5kk mennä ilman tulehduksia kun lapsen korvat putkitettiin, mutta nyt sitten kuitenkin iski tulehdus :( Mitenkähän tästä eteen päin, onko noista putkistakaan mitään hyötyä??
 
Toisilla auttaa putkitus ja toisilla ei.Meillä esikoisella putkitettu useamman kerran ja ei mitään apua,kakkosella kerran ja auttoi heti eikä yhtään tulehdusta ole ollut sen jälkeen kun putket irtosi.Mutta tosiaan esikoisella meni pahimmillaan 2vkoa kun oli tulehdus vaikka oli putket.Toisella kertaa kesti 3kk ennen kun tulehdukset alkoi ja tuossa ajassa jo luulin että ihanaa se auttaa. Tiedän toki sellaisiakin lapsia joilla tulee tyyliin ekan 3kk aikana kun laitetaan putket niin tulehdus mutta se jää siihen.
 
"hippu"
Vuotaako korvista eritettä? Meidän pojalla oli putket aikoinaan ja yhden flunssan kans sitten mentiin lääkäriin. Lääkäri sanoi että on korvatulehdus ja määräs antibiootit. Seuraavas korvakontrollis sairaalassa kerroin tästä lääkärille joka sanoi että mitään tulehdusta ei oo ollu jos ei oo eritettä tullu. Eli poika söi ihan turhen kuurin...
Eli meillä putket autto eikä niiden aikana eikä jälkeen oo ollu tulehduksia.
 
Meillä tulee välillä eritettä ja välillä ei.Yleensä siis ainakin meillä kun erite valuu ulos niin on korvatulehdus päällä ja siksi se valuu pois kun on ne putket.Toki aina se erite ei ole sitä tulehduksesta johtuvaa joskus voi erite olla esim korvavaikkua joka valuu pois.
 
Meil ei menny ihan putkeen putkituksen jälkeen:

Mein keskimmäine kun sai putket, tulehuksia oli ihan kokoajan (joulukuusta huhti- vai toukokuuhun). Kerran viikkoon käytiin lääkärissä, antibioottia antibiootin perään, bakteeritulehusta kun todettiin. Ihan joka kerta ei viljelyä otettu, mut joka toinen tai kolmas kuitekii.
Sit korvapolilla korvalääkäri imuiroi korvaa, löyti putken suulta pöpöpesäkkeen minkä poisti ja siihe jäi tulehukset.
Toine putki irtos sit heti koht, ja toinekii muutaman kuukauden päästä. Ei ollu siis putket ees vuotta korvissa.
Seuraavan vuonna oli pari tulehusta ja siihen ne jäi. Melkei 2 vuotta ollu jo ilman tulehuksia :)
Korvatulehukset alkoi 2kk iässä, putket sai VASTA 6 vuotiaana (sinä vuonna olikii tulehuksia joka toine kuukaus).
 
teisu harmaana
meillä on 2 kertaa putkitettu.. ensimmäisellä kerralla meni 1 kk niin tippui toinen putki ja 2 kk niin tuli ensimmäiset tulehdukset...siitä sitten odotettiin seuraavat 3 tulehdusta ja päästiin uuteen putkitukseen.. tosin noi 4 tulehdusta oli vuoden sisällä.. nyt sitten kultaputket ollut alle 4 kk.. toinen lähteny reilu kk putkituksesta pois..tuli tulehdus ja samalla tuli putkikin korvasta ulos.. ja eilen taas käytiin lääkärissä ja tulehdus on.. eli meillä ei auta mitään noi putket.. niin siis tämä nykyinen tulehdus on siinä korvassa missä putkikin vielä paikoillaan...
 
"hippu"
Meillä tulee välillä eritettä ja välillä ei.Yleensä siis ainakin meillä kun erite valuu ulos niin on korvatulehdus päällä ja siksi se valuu pois kun on ne putket.Toki aina se erite ei ole sitä tulehduksesta johtuvaa joskus voi erite olla esim korvavaikkua joka valuu pois.
Siis aivan näin. Mutta korvalääkärin mukaan putkitetuista korvista tulee aina eritettä jos ne ovat tulehtuneet.
 
"a p"
Jaa en tiedä tuleeko korvista eritettä, en ole huomannut... tai jotain märkää tuli mutta luulin että korviin oli päässyt vettä, kun poika kävi uimassa. Saatiin myös jotain korvaan laitettavia silmätippoja jotka poistavat vaikkua putkista tms.
 
...
Meillä pojalla tuli kerran putkitettuihin korviin tulehdus, raukka huusi suoraa huutoa kun olivat niin kipeät. Yleensä kuulemma putkitetussa korvassa ei ole suurta kipua kun tulehdus tulee, vaan märkä pääsee valumaan korvasta pois putken kautta.
Meillä kuitenkin pojalla meni putki tulehduksen myötä tukkoon ja lähti sitten muutaman viikon sisällä pois. Sitten laitettiin uudet putket, ja tulehduksia ei enää tullut.
Nyt on mennyt jo noin 4v ilman putkia ja tulehduksia =)
 
ratamouutetta korviin
meillä ei auttanut, lopetin antibioottejen syöttämisen ja tulehdukset loppuivat, en tiedä johtuuko suoraan tuosta, mutta turhaan en enää syötä ainuttakaan kuuria!
juu eipä ne antibiootit paranna ite tulehdusta vaan vain siirtää sitä.itsekkin lopetin antibiootin syötöt tytöltä ja vein tytön vyökyketerapeutille&homeopaatille niin kylläpä loppu korvakierre!

ihan uskomatonta et porukka vaan antaa kuuria toisen perään..
 

Yhteistyössä