Radiopuhelin itkuhälyttimenä? Mikä merkki/malli?

Erinäisiä keskusteluja olen aiheesta jo löytänyt ja lukenut. Tuntuu löytyvän suosituksia puolesta ja vastaan. Monessa ei vain mainita muuta kuin merkki. Kiinnostaisi mistä mallista on ihmisillä kokemuksia ja millaisia.

Monet löytämistäni keskusteluista ovat vieläpä muutaman vuoden vanhoja, joten olisi kiva kuulla tuoreempiakin mielipiteitä :D
 
työläinen
Noi on aiheuttaneet töissä hauskoja tilanteita, kun työkaverien ilmoitusten sijaan kuuluukiin vauvojen itkua :) Kuuntelee varmaan vanhemmat sitten meidän keskusteluja kans. En kyllä suosittele, minusta on sen verran ärsyttävää niitä vauvoja kuunnella.
 
"Mari"
Meillä on muistaakseni Cobran radiopuhelin itkuhälytintoiminnolla ja on todella hyvä. Kantavuutta löytyy ja herkästi ottaa jopa lapsen liikehdinnän. Suosittelen lämpimästi. Ja radiopuhelimella on käyttöä myös itkuhälytinajan jälkeenkin.. Niin ja soveltuu ulkokäyttöönkin.
 
"minä"
Meillä tänä vuonna ostetut Cobra-radiopuhelimet (MT 975-2VP), joita olen käyttänyt itkuhälyttiminä. Olen ollut todella tyytyväinen hankintaan, vaikka satunnaiskäyttäjälle puhelimet ovat hankalammat kuin perinteinen itkuhälytin. Joka kerta joudun vähän miettimään, että mitkä ne asetukset olivatkaan, että toimii itkuhälyttimenä. Eli käyttömukavuus on pientä miinusta. Mutta puhelimilla on käyttöä muutenkin, etenkin ulkomailla, jossa kännykällä soittelulle tulee nopeasti hintaa.
 
"mari"
Alkuperäinen kirjoittaja työläinen;21945304:
Noi on aiheuttaneet töissä hauskoja tilanteita, kun työkaverien ilmoitusten sijaan kuuluukiin vauvojen itkua :) Kuuntelee varmaan vanhemmat sitten meidän keskusteluja kans. En kyllä suosittele, minusta on sen verran ärsyttävää niitä vauvoja kuunnella.
No meillä taas kuului itkuhälyttimestä hyvin usein rekkamiesten jorinoita.. Radiopuhelimesta ei ole kuulunut ylimääräisiä ääniä.
 
"myy"
Meillä on nyt ollut muutaman kuukauden käytössä cobran mt975 radiopuhelimet, mukavasti ovat toimineet. Tässä mallissa on itkuhälytin toiminto. Itkuhälytin toiminnon päälle laittaminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii muutaman näpytyksen lähettäjäpuhelimen päästä ja kun puhelimen sulkee, on toiminto taas valittava uudelleen. En ole asiaa kovin hankalaksi kokenut.

Lähetin on meillä riittävän herkkä, aukeaa kun lapsi äännähtää, tämä tosin tapahtuu parin sekunnin viiveellä eli puhelin tavallaan "syö" ensimmäisen sanan, jolloin lapsen pientä äännähdystä ei kuulu puhelimesta, kuuluu vain puhelimen aukeamisääni (mutta tästä tietää käydä katsomassa, jos haluaa). Mutta jos lapsi ääntelee enemmän tai alkaa itkeä, niin silloin toki myös lapsen ääni kuuluu vastaanottimesta. Olen ollut erittäin tyytyväinen myös siihen, että puhelin ei ota häiriötä autoista (lapsi nukkuu parvekkeella) niin kuin aventin normin hälläri teki eli se aukesi jokaisesta ohi ajavasti autosta ja hermohan siinä meni sisällä kokoaikaista suhinaa kuunnellessa. Toisin sanoen siis cobra on riittävän muttei liian herkkä (meillä lähettimen herkkyys säädetty maksimiin).

Mt975:ssa näytössä on akunkeston osoittavat palkit. Puhelimilla on loistava latausteline, johon ne on kätevä yöksi heittää ja ainakin toistaiseksi akut ovat kestäneet erittäin hyvin.

Meillä oli nämä puhelimet mukana kesälomareissulla toisen vauvaperheen kanssa. Tosi kätevät oli huudella väliaikatietoja autosta toiseen, milloin tarvitsee pysähtyä(nälkä,kakka,yms.), reittiohjeita tms. Kuuluivat hyvin vaikka välimatkaa oli muutamia satoja metrejä, kun autojen väli oli kilometrejä ei enää tahtonut sanoista saada selvää. Ja hauskaakin oli.... =)

Puhelin on kätevän kokoinen ja kulkee vyöllä mukana. Olen ollut erittäin tyytyväinen, hakkaa mennen tullen philipsin aventn perushällärin! Näihin cobriin päädyttiin juuri aiempien keskustelujen pohjalta ja erään radiopuhelimiin erikoistuneen kauppiaan suosituksesta. Kesällä 2010 verkkokaupassa hinta tais olla 59e vai 69e, ei voi enää muistaa.

Toivottavasti oli jotain apua.
 
"myy"
jatkampa vielä tuohon, että näissä meidän vekottimissa (cobra975) on valiittavana niin monta perus- ja alikanavan yhdistelmää, että varmasti saa valittua häiriöttömän kanavan. Ja kanavan kun on kerran valinnut, niin sama valinta pysyy, vaikka puhelimet on välillä kiinni (ei tarvitse joka kerta säätää).

Ja todellakin näitä saa käyttää pakkasessa, aventin perushälläriä ei.
 
"myy"
ja vielä jatkan, että cobran 975:ssa ei itkuhäytintoiminnolle säädetty lähetin vastaanota mitään viestiä eli nukkuvaa lasta ei voi rekkamiehet herättää! Asia voi tietysti olla toisin jossain muissa (pilipali) vehkeissä...
 
Kiitos kommenteista. Meillä on niin vähän ja satunnaista käyttöä itkuhälyttimille, ettei tavallista itkaria viitsitä ostaa. Toisaalta välillä on tilanteita, jolloin sitä todella kaipaa. Radiopuhelimessa houkutteleekin monipuolisuus, voisin hyödyntää sitä myös omassa harrastuksessani.

Cobrista ja Doroista tuntuu olevan eniten kokemuksia. Mielipiteet tosiaan jakautuvat. Hyvä kuulla, että cobra mt975:ssä näkee akun keston. Sitä ominaisuutta moni tuntui pitävän tärkeänä.

Vieläkö löytyy kokemuksia?
 

Yhteistyössä