Raivoaminen ja allergia

Hei,

Onko kenelläkään kokemusta allergiaoireiden muuttumisesta lapsen kasvaessa? Meillä on n. vuoden ikäinen poika, jolla todettiin mm. maitoallergia 3 kuukauden iässä. Hän oirehti pääasiassa ihollaan, jossain määrin myös vatsallaan. Aloitimme maitoaltistuksen n. 1, 5 kuukautta sitten eikä iho-oireita tullut. Nyt poika on ollut parisen viikkoa todella kiukkuinen hereillä ollessaan. Hän tosin nukkuu hyvin sekä yöllä että päivällä ja syö kohtalaisesti. Vanhempi isoveli oirehti yöhulinoinnilla maitoon. Hänellä ei toisin koko aikana iho-oireita
Pojan jatkuva kiukku alkaa jo kiristää perheenjäsentemme välejä ja kauhulla odotan miten jaksamme Joulun. Onko kenelläkään kokemusta allergian muuttumisesta tällaiseksi vai liekö kysymys jostain kehitysvaiheesta?

:/
 
En tiedä miten paljon viiveellä allergia voisi oireilla. Allergiaoireilu voi kyllä muuttua ajan myötä.
Voisikohan asia selvitä jättämällä maito pois (palaamalla entiseen) joksikin aikaa ja seurata miten vaikuttaa?
 
Ja viiveestä... Melko lailla viiveellä oireet voivat tulla. Itse olen järkeillyt asian niin, että esim. poikamme vatsa tuli todella hyvään kuntoon kun oli useamman kuukautta ilman epäsopivia ja ruokakokeiluja. Sitten kun otettiin uusi ruoka kokeiluun, niin ensin meni ihan hyvin johtuen vatsan hyvästä peruskunnosta, mutta pitkän päälle ei kuitenkaan sopinut.
 
siis onko totta että allergiat voi ilmetä öisin raivoamiseen? kertokaa lisää....meillä on mennyt nukkumiset ihan huonoiksi 7-8kk lähtien. sitä enne nukkui jo täydet yötkin....ja nyt poika vuoden ja yöt menee vaan pahempaan suuntaan...mitään iho oireita ei ole....mutta öiset raivoamaiset ja välillä ruoan syöminen takkuaa...voisiko lapsi vaistota että ruoasta tulee pahaolla...ja sen takia syönti on houkuttelua...syö kyllä hyvin kunhan on tarpeeksi virikkeitä....kertokaa minulle enempi...mistä lähtisin vyyhtiä selvittämään....
lapsella on selvästi penisliini ja sulfa allergia....mutta mistä tiedän mitä ruoka-ainetta alan välttää?
 
Lapsi voi hyvinkin "tietää", että jostain ruoasta tulee huono olo. Meillä monet ruoka-aineet joista lapsi kieltäytyy ovatkin sitten osoittautuneet epäsopiviksi. Kuulostaisi aika uskottavalta, että poikanne on 7-8 kk iästä lähtien saanut jotain ruoka-ainetta joka ei hänelle sovi.

Allergiset vatsavaivat kiusaavat tyypillisesti eniten yöllä (kuten myös korvatulehdukset, kannattaa tsekata).

Tavallisimmat lasten allergiat ovat maito, muna (nämä kaksi usein käsi kädessä) ja kotimaiset viljat. Näistä voi aloittaa ruokavalion karsimisen, ensin maito ja muna ja jos ei tule tulosta niin parin viikon päästä myös viljat. Mutta kehottaisin ensin käymään lastenallergologin vastaanotolla! Sieltä saa hyviä ohjeita ja vinkkejä. Lääkäri osaa neuvoa miten toteuttaa dieetti ja pitääkö ottaa käyttöön esim. lisäkalkki (yleensä lyhyessä kokeilussa ei juuri tarvitse korvata mitään). Lastenlääkärit eivät tiedä paljon allergioista, joten yksityinen lastenallergologi on ehdottomasti paras osoite.

Toinen hyvä apu vaivojen selvittämiseen on tarkka ruokapäiväkirja johon kirjataan myös oireet. Kun päiväkirjaa on pitänyt jonkin aikaa, niin saattaa ilmetä jotain.
 

Yhteistyössä