Raskausmyrkytyksestä.

Hei te joilla on ollu raskaus myrkytys:
Minkälaisilla verenpaineilla teät on otettu sairaalaan, ohjattu ottamaan yhteyttä tai päädytty synnytyksen käynnistykseen?

Pohdiskelin tässä et mulla kun nuo paineet on pikkuhiljaa tässä nousseet ja ovat nyt 160/100 ->, mutta pissa kuitenkin puhdas ollu koko ajan. Perjantaina kävin illalla käyrillä ja kaikki oli hyvin. Siellä lepäillessäni paineetkin oli vain 150/95 Joten päästivät vielä kotiin.
Huomenna on kuitenkin laskettu aika ja varattu meno aamulla yhdeksältä äitipolille et kuinkahan hanakasti ne tahtoo alkaa käynnistään tän synnytyksen vai vieläköhän mahdetaan jäädä odottelemaan. Oma vointi on kyllä ihan P*stä, mutta en oikein mielellään lähtis siihen käynnistykseenkään. Olis niin paljon mukavampaa saaha semmonen luonnollinen lähtö tähän synnytkseen.
 
"minä"
paineet oli rv 27 yläpaineet 250, alapaineet 120.. pissa kolmella plussalla, vauva syntyi rv 30. Jos sulla oireita (pääkipu, puristuksen tunnetta rinnassa, näköhäiriöitä ym.) niin aika varmasti käynnistelevät, jos paineet pysyvät siellä 160/100 tietämissä..
 
Näköhäiriöitä ei onneksi ole vielä ollut ja tosiaan tuo pissa on pysyny puhtaana ainakin stikseillä mitatessa. Kaksi viikkoa sitten viimeksi ottivat verikokeet ja silloin ne oli siistit.
 
"Äippä"
40+1, menin itse illalla sairaalaan (kotona paineet 170/110), yö tarkkailussa, seuraavana päivänä piti lääkäreiden päättää lähettävätkö kotiin odottelemaan vai käynnistetäänkö... synnytys lähtikin itsestään liikkeelle ja vauva syntyi 40+2 =)
Itsellä EI MITÄÄN oireita.
 
"Karoliina83"
kaksi viikkoa makuutettiin sairaalassa ja syötettiin aina vain voimakkaampia särkylääkkeitä jotta pääkipu loppuisi ja 37viikkoa tulisi täyteen. Oksensin,tärisin, kärsin mahakivusta,jatkuvista näköhäiriöistä,pää meinasi haljeta, oli epätodellinen olo, pissa +3 :lla jne. En saanut nousta sängystä kuin vessaan ja huoneessa piti olla pimeää koko ajan, ja väkisin pidettiin vauvaa 37+0 viikolle asti mahassa kunnes sydänäänet eräänä aamuna hakkasivatkin yli 200/min eikä laskenut ollenkaan, sitten aloitettiin käynnistys ja vauva syntyi 37+3. NÄIN SEINÄJOELLA!!
 
"Karoliina83"
Karoliina: Aika hurjan kuuloista sulla. Ilmeisesti kaikesta huolimatta kaikki päättyi hyvin, vai?
Jouduitko pitkään ite oleen vielä synnytyksen jälkeen osastolla?
Kaikki päättyi lopulta hyvin,ihana 3,5kiloinen poika syntyi. Olin vuorokauden synnytyksen jälkeen sairaalassa ja sain kotiutua ns. varhaisella kotiutumisella", eli soittivat seuraavana päivänä sairaalasta kotiin. Myrkytyksen oireita kuten proteiinia pissassa oli vielä viikko synnytyksen jälkeen mutta pahimmat oireet kuten pää ja mahakipu katosivat oikeastaan heti synnytyksen jälkeen. Neuvolassa ihmettelivät sairaalan käytöstä että miksi piti väkisin pitää sinne 37viikolle asti, jotta mitäs sitten jos jotain olisi sitten vitkuttelun takia tapahtunut mutta en halua edes ajatella enää asiaa :/
 
vieras*
Itselläni alapaine oli noin 100 ja pissassa valkuista 1 plussan verran. Lääkäri määräsi testattavaksi valkuaisen keräilynäytteen vuorokausipissasta ja se arvo ylitti jonkin rajan, jonka jälkeen sain lähetteen synnärille ja synnytys käynnistettiin samana päivänä kuin LA oli.
 

Yhteistyössä