Riittääkö vaunuilu vaatteiksi?

  • Viestiketjun aloittaja Eka vauva menossa..
  • Ensimmäinen viesti
Eka vauva menossa..
Siellä on siis about 5 astetta pakkasta, että riittääkö vaunuilu asuksi normaalit body + housut ja neulottu villainen nukkupussi + villasukat ja lapaset, kypärämyssy ja pipo? Niin ja vaunuissa on äitiyspakkauksen makuupussi. kyseessä siis sellainen 3,5kilonen mötkäle.:)
 
pha
Älä sen makuupussin lämmittävyyteen luota, sehän on ohut kuin mikä. Pue siten että lapsi pärjäisi ulkona ilman vaunuja. Makuupussi tuo sitten lisälämmön, kun vauva makaa vaunuissa paikoillaan. Pieni huopa on myös kätevä heittää päälle jos vaikka tuulisuus yllättää.
 
täh?
Miten voi olla ettei ole toppapukua kun vauva kuitenkin jo syntynyt ja ilmeisesti odotettukin syntyvän talviaikaan?
Etkö ottanut sitten äitiyspakkausta, siinähän ainakin tulee toppapuku. Tiedän kyllä että on iso ihan pikkuiselle, mutta ennemmin se turhan iso puku kuin että pikkuinen paleltuu...
 
..
Siellä on siis about 5 astetta pakkasta, että riittääkö vaunuilu asuksi normaalit body + housut ja neulottu villainen nukkupussi + villasukat ja lapaset, kypärämyssy ja pipo? Niin ja vaunuissa on äitiyspakkauksen makuupussi. kyseessä siis sellainen 3,5kilonen mötkäle.:)
siis jos sulla on se äpp makuupusssi niin onhan sulla se sen toppahaalarikin? se on oikein hyvä ollut meillä kuukaden iästä käytössä vaunuissa.
pelkät villavaatteet+äp makuupussi o0n pukenu noin +5 asteesta ylöspäin, -3-+5 pelkkä toppapuku+äp makuupussi sitä kylmemällä myös villapuku
 
Sisu harmaana
[QUOTE="mä";23231118]jep, ihmettelen minäkin miten voi olla ettei vauvalla ole toppapukua...
talvea kuitenkin takana jo aika monta kuukautta..[/QUOTE]

AP:n ekasta viestistä selviää, et kyseessä 3.5kilonen vauva. vasta syntyny, ja eka ulkoilu?
 
iik
Ei riitä lähimainkaan. Jos tulee tilanne, että vaunut hajoo kesken lenkin, joudut kantamaan vauvan lähestulkoon sisävaatteissa kotiin pakkasella. sisävaatteet, kunnon pipo ja hanskat, parit villasukat tai toppatöppöset villasukkien päälle. Fleeceasu ja kevyt toppahaalari, tai toppahaalari pelkästään, sen lisäksi kunnon makuupussi tai muhkea vaunu peitto. Vauvahan vain makaa vaunuissa, joissa on pakkasta, tulee kylmä nopeasti.
 
..
nyt kun luin tuon sun tekstin uudelleen niin jos vauva on 3.5kg niin ilmeisesti aivan vastasyntynyt? niillä ei juurikaan ole sitä omaa rasvaa lämmittämässä. mieti ite miten kauan jaksaisit olla PAIKOILLAAN, vaikka istua sammutetussa autossa pelkät toppavaatteet päällä jos on pakkasta.
 
itsehän
olen myös esikoistani tässä eilen juuri ensikertaa vaunutellut. päälle laitoin normi vaatteet, villa tumput ja -sukat, kypäräpipon ja villapipon (istuva mallia, sidottava), villahaalarin (suhteellisen ohut). topatun fleese-puvun missä kiristettävä huppu (täti tehnyt), sujautin muksun äp:n makuupussiin, pussin vaunukoppaan ja vaunujen peite päälle. ötökkäsuojan avulla kiinnitin harsoliinan kuomun aukon eteen jotta suojaisi paremmin tuulelta. yhtään vähempää en olisi laittanut mutta en myöskään enempää. ensin mietin josko olisin kudotun viltin vielä heittänyt vaunuihin mutta luovuin ajatuksesta (oli toki mukana libero-kassissa varmuuden vuoksi)
 
"vieras"
Mun kuopukset (7vko ja n. 4.5kg) nukkuvat nyt vaunuissa. Päällään heillä on:

-body, sukkiksest, collarihousut
-ohut villahaalari
-villasukat ja toppatöppöset
-kahdet lapaset
-kypärämyssy ja pipo
-toppahalaari
-lisäksi ovat vielä sellasissa toppapusseissa

Ja eilen kun oli vähän vielä kylmempi ol villapuvun alla vielä collaripaidat. Ei ainakaan ollut liian lämmin, mutta ei yhtään kylmäkään. Eli pue vauvalle ihan kunnon uloiluvaatteet vaunuihin! Meijän typyt ainakin nukkuvat sen 4tuntia vaunuissa, ja kun ihan paikallaan ovat pitää olla kunnolla päällä :)
 
Mulla on omalla ollut vaunuillessa kaks yläosaa ja alaosaa (body+pitkät kalsarit ja paita+housut) sitten fleece potkupuku paksumpi, toinen paksuhku potkupuku (molemmis suljettavat hihat/lahkeet) ja sitten vielä toppapuku. Sit meritähti äp:n maakuupussiin ja vaunukoppaan :) Jos autoillaan niin yks väliasu vähemmän.. Niin ja pipo tietty vielä :)
 
gaa
Meidän vauva on hikoilevaa sorttia ja ei tartte paljoa päällensä, mutta tottakai toppapuku puetaan pakkasella!!! :O Eihän noi villa/fleecevaatteet pidä edes tuulta yhtään vaikka olis kuinka päällekkäin. Vaikka nykyvaunuissa ei tuule yleensä mut silti.
 
"Minni"
Mä en vuosi sitten talvella pukenut koskaan vauvalleni toppahaalaria vaunuun. Hyvin on tarjennut. Päällä siis sisävaatteet (tosin käytin paljon ohuesta merinovillasta tehtyä bodya ja potkaria), äp:n villanen välipuku, villanen kypärämyssy, tumput ja pipo. Alla oli lampaantalja ja lapsi oli makuupussin sisällä.

Lapsi oli aina lämmin, ei koskaan hikisen nihkeä ja on pysynyt terveenä! Ei se toppapuku on mikään onni ja autuus, eli hyvällä kerrospukeutumisella pärjää hyvin. Etenkin nuo luonnonmateriaalit sopivat lapselle hyvin ja pitävät lämpöisenä.
 
gaa
Ja luulisi että kun hommaa vauvalle tarvikkeita, niin aika olennainen ostos olisi toppapuku (ellei ota pakkausta) kun vauva syntyy näin pahimpaan talviaikaan! Anteeksi ap, ei ole tarkoitus pahoittaa mieltäsi. Ihan yleisesti vaan pohdin, maalaisjärki kunniaan.
 
"vieras"
Ei todellakaan riitä!

Mieti kuinka kylmä tulee hetkessä, kun on PAIKOILLAAN.

Mene itse testaamaan asia ulos. Seiso 30 minuuttia paikoillaan noin vähässä varustuksessa tuolla pakkasessa.

VAuvalle pitää laittaa ton villapussin lisäksi toppahaalari ja vielä toppapussi. Äitiyspakkauksen makuupussi on tosi kylmä!
 
"vieras"
Jos ap ei tähän hätään saa sitä toppapukua mistään, niin ota vilttejä kotoa.

Muista myös vauvan selusta. Yleensä topataan päälle, mutta makuualusta jää vähemmälle huomiolle. Laita sinne vaunun pohjalle kunnon paksu viltti/peitto. Vauvan päälle pari paksua vilttiä ton lisäksi mitä aioit laittaa.
 

Yhteistyössä