Rs-virus pikkuisella, kokemuksia?



Meidän vajaa 6 vkon ikäinen poika sairastui rs-virukseen, jonka takia olimmekin pe-la illalla ja yöllä Tyksissä tarkistuksessa, mutta pääsimme kotihoitoon. Lauantaina oli syöminen nihkeämpää ja vaipat tunteja kuivat. Olimme vähän väliä yhteydessä Tyksiin ihan säännöllisin väliajoin, mutta illalla pissaa taas tuli suht normaalisti ja poika vähän ikäänkuin virkosi.

Tänään on taudin 4. tai 5. päivä ja kiinnostaisi tietää mitä vielä saattaa olla odotettavissa, voiko tauti mennä enää tässä vaiheessa huonompaan suuntaan? Miten kauan kestää?

Oireet tällä herkellä on yskä, rohinaa nenässä ja nielussa, lämpö nyt ollut ihan täysin normaali (korkeimmillaan oli 38.4, joka ei sekään mikään paha Tyksin mukaan), hengitys nukkuessa ja hereillä ollessa tiheämpää ja ns. pinnallista, mutta tätä on pojalla ollut syntymästä lähtien. Olen mitannut hengitystiheyttä joka ihan normaalikin 40 luokkaa mutta välillä nousee 60 paikkeille. Kakka myrkyn vihreetä ja löysää mutta koska vauvalla on myös korvatulehdus, niin anbtibiotit voivat vaikuttaa..

Kokemuksia otetaan kiitollisena vastaan! Tiedän että kyseessä on erittäin ärhäkkä tauti, joten olen luonnollisesti huolissani ja odotan kovasti että tauti olisi selätetty.

 
Meillä rs kesti reilut 2 viikoa. Tuosta puoltoista viikkoa oli pahinta aikaa...

Imussa käytiin ja mutuenkin oli toisella tukala olo.

Kuuemtta oli vaihtelevasti.

Korvatulehdus myös oli molemmissa korvissa.

Mutta taitaa kyllä olla hyvin yksilöllistä tuo taudin kulku ja toipuminen.
 
Minä olin tuon kolmosen kanssa osastohoidossa kun tyttö 4kk vanha, useampi päivä ihan oltiin, muistaakseni 6päivän ajan. Imuja, nenämahaletku ja spiiraa annettiin. Tästä kiitoksena infektioastma 2v2kk iässä. Nykyään onkin sitten joka flunssassa pelko persiissää että joudutaanko taas osastolle kun neiti vetää tukkoon.
 
Viime viikolla vietin sairaalassa reilun kahden kuukauden ikäisen kuopuksen kanssa kolme vuorokautta....Yskä alkoi edellisviikon keskiviikkona ja tiistaina saatiin lähete sairaalaan eli menossa oli silloin 6-7 päivä :/ Nuhaa oli ollut jo jonkin aikaa ennen sitä. Sairaalassa sanoivat, että eka viikko yleensä pahin ja sitten alkaa asteittain paranemaan. Spiraa ja keittosuolaliuosta hengitteli ja nenää imettiin tyhjäksi. Joka imetyksen yhteydessä piti punnita ennen ja jälkeen syötön ja meinattiin joutua laittaan nenämahaletku, mut viimäsenä sairaalapäivänä paino rupes nousemaan. Tänään käytiin painokontrollissa neuvolassa ja ihan hyvin oli takasin kiriny. Terkkari sanoi, että yskää voi olla kuukaudenkin päivät, mutta jos menee taudinkulku taaksepäin, niin sitten uudestaan lääkäriin!

Jos sinua yhtään huolettaa lapsen vointi, niin käy näyttämässä lääkärissä ja vaadi vaikka näytteenotto rs-viruksen varalta! Vointi voi mennä tosi nopeesti huonoksi ja sitten voi jo olla liian myöhäistä....itse ajoin sairaalamatkan niin sanotusti tuli hännän alla ja toivoin parasta :heart:
 
Eilen kotiuduttiin sairaalasta toisen kuukauden ikäisen kaksospojan kanssa. Sunnutain ja maanantain välisenä yönä mentiin päivystykseen ja siltä osastolle. En ole varma onko tauti tuota rs:ää mutta samoja oireita on eli yskää, nenässä rohisee ja lämpöä. Tulehdusarvot olivat kohollaan ja keuhkokuvista löytyi jotain joten lääkekuurilla ollaan. Vähän on neuroottinen olo nyt kotona koska yskä ja räkäisyys jatkuu ja huolestuttaa. Mutta vasta tässä nyt toista viikkoa sairastetaan. Poika kyllä syö hyvin ja on koko ajan syönnyt mikä on positiivista.
Sairaalassa pitivät kyllä hyvää huolta ja saamme mennä sinne heti takaisin jos vain siltä tuntuu. Mutta täytyy nyt yrittää olla kotona, eiköhän se tästä.
 
Vajaan 9kk ikäinen poju oli pari viikkoa räkäinen ja hiukka yskäinen. Sitten alko hengitys olla vinkuva niin sisään-kuin uloshengityksellä ja kuumeinen 39. Saimme heti lähetteen sairaalaan hengityksen ollessa 80krt/min. Olimme siellä kaksi päivää ja kotiuduimme eilen lisähapen, adrenaliinin ja kahden astmalääkkeen kera. Tietty epäillään nyt myös astmaa :'( No...katsotaan kesää kohti, jos oireet helpottuvat. Voimia kaikille sairaiden muksujen vanhemmille :flower:
 
Hei.

Meillä oli myös rs-virus, joka todettiin siitä räkänäytteesta. Ekan kerran, kun menimme jorvissa käymään, niin asialle ei tehty mitään. Seuraavan päivän illalla kävimme hakemassa omasta tk:st avaavaa, että pärjättiin yö ja sit seuraavana aamuna (to) tk:hon, kun hengitys oli liian tiheää yli 60 krt min. Lääkäri sai otettua happisaturaation ja se oli 82, jonka jälkeen tilasi lanssin ja sillä sitten jorviin.. Tyttö oli siellä sitten to-ma välisen ajan...

Jos hengitys on kovin pinnallista ja tulee sellainen astma kohtauksen oloinen hengitys, niin kannattaa lääkäriin mennä ja pyytää ottamaan happisaturaatio. Se ei saa olla alle 95...
Meillä neiti alkoi kuivumaan muutamassa päivässä, kun ei pystynyt syömään ja ikää oli 3,5 kk:t..
 

Yhteistyössä