RUOKAHAASTE vko 26

  • Viestiketjun aloittaja Spencer Hastings
  • Ensimmäinen viesti
Spencer Hastings
RUOKAHAASTE vko 26
Tämän viikon aihe on kastike.

Ruokahaasteen säännöt:
- kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
- kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
- äänestys alkaa sunnuntaisin 19.45 jälkeen ja kestää
vuorokauden
- eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-
aineen/aiheen
- nahistelijat eivät pääse äänestykseen
- jos uuden aiheen antanut ei pääse tekemään sunnuntaina äänestystä niin hän ilmoittaa siitä etukäteen ja joku muu tekee äänestyksen


Menneet haasteet

vko 2 kana
vko 3 halpa liha
vko 4 makkara
vko 5 pinaatti
vko 6 pihvi
vko 7 keitto
vko 8 pikkulämpimät
vko 9 oranssi
vko 10 kala
vko 11 ylijääneet ruoka-aineet
vko 12 aamupala
vko 13 maksa
vko 14 herneet/pavut
vko 15 suklaa
vko 16 pääsiäinen
vko 17 grillattu ruoka
vko 18 vappu
vko 19 äitienpäivä
vko 20 eväs/eväät
vko 21 maitorahka
vko 22 peruna
vko 23 sienet
vko 24 hampurilainen
vko 25 finedining palstatyyliin
 
  • Tykkää
Reactions: Namppis88
Spencer Hastings
Ja jos tosiaan osallistuja tai joku muu ystävällinen palstalainen hoitaisi sitten sunnuntaina sen äänestyksen pystyyn, kun en usko että itse palstailen tässä ollenkaan. Kaunis kiitos :)
 
HippuTAR
Hyvä aihe! Tätä seuraan mielenkiinnolla, toivottavasti tulee paljon osallistujia. Mulle kaikkein vaikein asia ruuanlaitossa on kastikkeet, en siis aio osallistua mutta jos sais hyviä vinkkejä.
 


Vaalea peruskastike kananmunalla (kera keitetyn potun ja porkkanan sekä raa´an sipulin ja tomaatin)

Ohje: Sulata kattilassa 2 rkl rasvaa, lisää joukkoon 3 rkl vehnäjauhoja, sekoittele. Kaada 2,5 dl kylmää maitoa ja kiehauta. Lisää loput maidot (2,5 dl) vaikka kahdessa erässä. Kiehauttele taas. Mausta teelusikallisella suolaa. Lopuksi muussaa haarukalla joukkoon pari keitettyä kananmunaa.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Rätti Väsynyt
Ruisbucco-leipää nyhtöpossulla, BBQ-kastikkeella ja coleslaw-salaatilla.


Nyhtöpossu
1,6 kg kassleria (kaks 800g palaa)
sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. ½ litraa omenamehua
karkeaa merisuolaa
mustapippurirouhetta
chilimausteseos

Hieroin lihojen pintaan suolan, mustapippurin ja chilimausteseoksen ja annoon sitte olla huoneenlämmös tunnin. Pataan tuli lisäksi pilkottua sipulia ja valkosipulia. Mehun määrästä en oo aiva varma, mutta kyllä sitä varmaan yhteensä meni melkein puoli litraa. Kaadoin mehua vuokaan niin, että lihaa näkyi muutaman sentin kuitenki. Paistoon 110 astees tunnin ilman kantta, sitte lisäsin vähä mehua ja laitoon kannen päälle. Yhteensä paistoaikaa oli reilu 5 tuntia. Valmiista lihasta nyhdin haarukalla paloja ja laitoon lihan sekaan BBQ-kastiketta, mutta osan kastikkeen jätin päälle lisättäväksi.

BBQ-kastike
2 dl coca colaa
1/2 dl ketsuppia
1 limen mehu
2 rkl ruokosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 sipuli
4 valkosipulin kynttä
savusuolaa – tai suolaa
mustapippuria
1 prk tomaattipyrettä
1 kuivattu pieni chili (mulla täs tilalla chilimausteseosta)

Silppua sipuli, valkosipuli ja kuivattu chili (kannattaa säädellä chilin määrää oman maun mukaan). Laita kaikki ainekset kattilaan, keittele maltillisella lämmöllä reilu puoli tuntia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Ohje täältä: Nyhtöpossupurilaiset - Suolaa & hunajaa | Divaaniblogit

Salaatin ohje täällä:
Coleslaw - Reseptit - Valio.fi
 
Spencer Hastings
Tässä ois tällanen perus tuoretomaattikastike, josta voi jatkojalostaa kaikkea maukasta:



800g tomaatteja
punainen paprika
porkkana
3-4 valkosipulinkynttä
punasipuli
pieni punainen chili
kasviliiemikuutio tai pieni oksa lipstikkaa
paprikajauhetta
mustapippuria
pieni loraus soijakastiketta


Kalttaa tomaatit ja viipaloi ne.
Kuullota kattilassa sipuleita mausteiden kanssa ja lisää viipaloitu paprika ja porkkana, kääntele hetki. Lisää tomaatit, kasviliemikuutio/lipstikka ja vettä niin, että tomaatit ei ihan peity, ne kuitenkin painuu kasaan keittyessään. Keittele miedolla lämmöllä kannen alla 45 min - tunti. Mitä kauemmin, sen samettisempaa ja makeampaa. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää soijakastiketta ja muita mausteita vielä maun mukaan.

Tällä kertaa jatkojalostin tästä padan, lisäsin possua, vihreitä papuja, kikherneitä ja lisää punasipulia.
Keiton teen lisäämällä survontavaiheessa tuoretta basilikaa (loraus valkoviiniäkin sopii) ja notkistan kuohukermalla, tarjoiluun raejuustoa ja krutonkeja/patonkia.
Jauhelihakastikkeeseen purkkimurskan sijasta.
Pizzakastikkeeksi sopii kun lisää basilikaa ja muita yrttejä/oreganoa ja keittelee kasaan.

En halua kuitenkaan osallistua tällä äänestykseen, halusin vain jakaa omasta mielestäni oivan kastikkeen. Kelpaa aina perheelle ja kerännyt kehuja muiltakin, vaikka ei tässä nyt mitään erikoisen ihmeellistä ole :D

/tossa kun toi pata muhii, niin se ehkä näyttääkin vähän enemmän kastikkeelta.. saatan osallistua sillä ja vähän esteettisemmällä kuvalla......
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tässä ois tällanen perus tuoretomaattikastike, josta voi jatkojalostaa kaikkea maukasta:



800g tomaatteja
punainen paprika
porkkana
3-4 valkosipulinkynttä
punasipuli
pieni punainen chili
kasviliiemikuutio tai pieni oksa lipstikkaa
paprikajauhetta
mustapippuria
pieni loraus soijakastiketta


Kalttaa tomaatit ja viipaloi ne.
Kuullota kattilassa sipuleita mausteiden kanssa ja lisää viipaloitu paprika ja porkkana, kääntele hetki. Lisää tomaatit, kasviliemikuutio/lipstikka ja vettä niin, että tomaatit ei ihan peity, ne kuitenkin painuu kasaan keittyessään. Keittele miedolla lämmöllä kannen alla 45 min - tunti. Mitä kauemmin, sen samettisempaa ja makeampaa. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää soijakastiketta ja muita mausteita vielä maun mukaan.

Tällä kertaa jatkojalostin tästä padan, lisäsin possua, vihreitä papuja, kikherneitä ja lisää punasipulia.
Keiton teen lisäämällä survontavaiheessa tuoretta basilikaa (loraus valkoviiniäkin sopii) ja notkistan kuohukermalla, tarjoiluun raejuustoa ja krutonkeja/patonkia.
Jauhelihakastikkeeseen purkkimurskan sijasta.
Pizzakastikkeeksi sopii kun lisää basilikaa ja muita yrttejä/oreganoa ja keittelee kasaan.

En halua kuitenkaan osallistua tällä äänestykseen, halusin vain jakaa omasta mielestäni oivan kastikkeen. Kelpaa aina perheelle ja kerännyt kehuja muiltakin, vaikka ei tässä nyt mitään erikoisen ihmeellistä ole :D
Loraus punaviiniä toimii myös tomaattikastikkees.
 
  • Tykkää
Reactions: Spencer Hastings
Ruisbucco-leipää nyhtöpossulla, BBQ-kastikkeella ja coleslaw-salaatilla.


Nyhtöpossu
1,6 kg kassleria (kaks 800g palaa)
sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. ½ litraa omenamehua
karkeaa merisuolaa
mustapippurirouhetta
chilimausteseos

Hieroin lihojen pintaan suolan, mustapippurin ja chilimausteseoksen ja annoon sitte olla huoneenlämmös tunnin. Pataan tuli lisäksi pilkottua sipulia ja valkosipulia. Mehun määrästä en oo aiva varma, mutta kyllä sitä varmaan yhteensä meni melkein puoli litraa. Kaadoin mehua vuokaan niin, että lihaa näkyi muutaman sentin kuitenki. Paistoon 110 astees tunnin ilman kantta, sitte lisäsin vähä mehua ja laitoon kannen päälle. Yhteensä paistoaikaa oli reilu 5 tuntia. Valmiista lihasta nyhdin haarukalla paloja ja laitoon lihan sekaan BBQ-kastiketta, mutta osan kastikkeen jätin päälle lisättäväksi.

BBQ-kastike
2 dl coca colaa
1/2 dl ketsuppia
1 limen mehu
2 rkl ruokosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 sipuli
4 valkosipulin kynttä
savusuolaa – tai suolaa
mustapippuria
1 prk tomaattipyrettä
1 kuivattu pieni chili (mulla täs tilalla chilimausteseosta)

Silppua sipuli, valkosipuli ja kuivattu chili (kannattaa säädellä chilin määrää oman maun mukaan). Laita kaikki ainekset kattilaan, keittele maltillisella lämmöllä reilu puoli tuntia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Ohje täältä: Nyhtöpossupurilaiset - Suolaa & hunajaa | Divaaniblogit

Salaatin ohje täällä:
Coleslaw - Reseptit - Valio.fi
Nam,tätä pitää kokeilla:p Paljon tuosta tulee kastiketta?
 
Katkarapukastike


Ainekset:
1 purkki (70 g) tomaattipyrettä
2 purkkia (à 2 dl) ruokakermaa
1 pussi (180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 pieni sipuli silputtuna
nokare paistamiseen soveltuvaa rasvaa
+ maun mukaan: valkopippuria, oreganoa ja soijakastiketta

Kuullota silputtu sipuli kattilassa, pienessä määrässä rasvaa, lisää tomaattipyre ja kuullota sitäkin hetki. Lisää sitten kermat ja mausteet. Anna hyvin miedosti kiehua 5-10 min ja lisää viimeiseksi sulatetut katkaravut. Tarjoa esim. fettuccine-pastan kanssa.
 
  • Tykkää
Reactions: Rätti Väsynyt
punainen lihapullakastike.
oliivioljyä, sipulia, valkosipulia, rouhittua mustapippuria, pizzamaustetta, tabascoa, suolaa, sokeria, ketsuppia ja paseerattua tomaattia. haudutellaan sipuli ja mausteet öljyssä ja lisätään tomaatti, lämmitetään niin kauan että alkaa kuplimaan, lisätään lihapullat ja valkosipuli, odotellaan että kupli uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Rätti Väsynyt

Yhteistyössä