Ruokahaaste vol. 42

Tälle viikolle aihe on KINUSKI/TOFFEE


* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys alkaa sunnuntaisin n. klo:20 ja kestää tunnin
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen (viimeistään maanantaina selvillä)

Tähän mennessä olleet aiheet:
kala
kahvi
kerma
peruna
sinihomejuusto
kinkku
punainen
jauheliha
aamiainen
kaali
hedelmä
katkarapu
porkkana
broileri
makkara
suklaa
punajuuri
muna
maksa
sisäfilee
rahka
nakki
vaaleanpunainen
italia
venäläinen keittiö
pääsiäinen
käsin syötävä ruoka
kebab
Kiina
grillaus
Äitienpäivä
salaatti
kahvikutsut
lämpöset leivät
raparperi
wokki
jäätelö
paprika
pakastimen tyhjennys
mansikka
 
Sitruunainen lakritsitoffee-kakku

Parin viikon takaisella kakulla mennään, tulossa kiireinen viikko.



Kick-vaahto:
2,5 dl vispikermaa
4 Kick-patukkaa

Kiehauta kerma. Sekoita joukkoon Kick-palaset. Jäähdytä jääkaapissa aivan jääkaappikylmäksi. Kakun kasausvaiheessa vatkaa vaahdoksi.

Yhden munan kakkupohja:
1 muna
sokeria yhtä paljon kuin munan pinta lasissa
samoin saman verran jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta.

Riko muna lasiin ja kaada samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria ja kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon jauhot. Kypsennä 175 asteessa 10-20 min, niin ettei hammastikkuun tartu enää taikinaa kokeiltaessa.

Sitruunamousse:
1 dl kermaa löysäksi vaahdotettuna
1 dl creme fraichea
sokeria maun mukaan
sitruunan kuorta maun mukaan
1 sitruunan mehu
1,5 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon creme fraiche. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä sokeri. Maistele, koska on oman makusi mukaista. Purista liivatteista liotusvesi pois ja lisää kiehuvaan veteen. Sekoita nopeasti liivate kermaseokseen.

Kasaus:
Laita kakkupohja irtopohjavuoan tai kakkukehän pohjalle. Kostuta miedolla sitruunamehulla. Levitä päälle ohut kerros Kick-vaahtoa. Kaada sitten päälle sitruunavaahto. Sen päälle taas kerros Kick-vaahtoa. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Laita koristeet päälle viime hetkellä. Omat koristeeni ovat pehmeitä helmikuulia, lehdet kaulitsin Kick-patukasta, ruusu on tehty mustasta marsipaanista. (Kakku on pieni, käyttämäni vuoka on halkaisijaltaan 18 cm.)

Kuva on ollut aiemmin vanhalla nikilläni (Sateenkaaren väärässä päässä) ruokakuvaketjussa.
 
Viimeksi muokattu:


KINUSKIJUUSTOKAKKU
vadelmakastikkeen kera

pohja:
vanilja-toffee tuplamaku Dominokeksejä 1,5 pötköä
voita 70g

Murskaa dominot kulhossa, sulata voi ja sekoita joukkoon. Levitä seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.

täyte:
200g Philadelphia tms. tuorejuustoa (ei mitään light-versiota)
1 prk vispikermaa
1 prk flora vanillaa
3 prk Jacky makupalaa, kinuski
5 liivatelehteä
3 rkl maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa juusto ja makupala, vatkaa tasaiseksi.
Yhdistä sekoitukset.
Kuumenna maito. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota lehdet maitoon. Valuta täytteeseen ohuena nauhana samalla vatkaten.
Kaada täyte vuokaan ja pidä jääkaapissa yön yli.

kastike:
1 pss (200g) pakastevadelmia
vettä
1-2 rkl sokeria
1 rkl maizenaa tai ohrakasta

Keitä vadelmia vesitilkassa +sokeri, siivilöi. Suurusta ruokalusikallisella maizenaa tai ohrakasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
 
Viimeksi muokattu:
Kinuski-appelsiinikrokanttisuklaaleivos
Pieni ja makea



Kauramuropohja:

125g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Paista pohja 200 asteessa noin 13 minuuttia uunin alatasolla

Kinuski
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Kiehuta kunnes seos sakenee,mutta on pehmeää ja notkeaa. Irtoilee hieman kasarin reunoilta. Kattilassa tehtynä saat vaaleampaa ja paistinpannulla tummempaa kinuskia.

Kaada kinuski pohjan päälle tasaisesti ennen kuin se kerkee jäähtymään.

Sulata appelsiinikrokanttisuklaata ja levitä se jäähtyneen kinuskin päälle. Ripottele perhmeän suklaan päälle haluamiasi koristeita tai jätä sellaiseksi.

Pidä jääkaapissa kunnes suklaa on kovettunut. Ota huoneenlämpöön noin 15 min ennen leikkausta. Tee pieniä paloja koska leivos on todella makea :D
 
Viimeksi muokattu:
Keittiönoita
Marjoja, Baileys-kinuskikastiketta ja kermavaahtoa



Kinuskikastike:
- 0,5 dl Baileys-kermalikööriä (se minipullollinen)
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 0,5 tl vaniljajauhoa
- 1 rkl voita

Laita kerma, sokeri, siirappi ja vaniljajauho kattilaan. Jos haluat täysin alkoholittoman kinuskikastikkeen, lisää sekaan myös Baileys -kermalikööri. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja jatka sekoittamista 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kermalikööri (jos et sekoittanut jo alussa). Jäähdytä kastike.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan vaniljalla ja/tai sokerilla. Asettele lautaselle vadelmia, pensasmustikoita ja mansikoita. Kaada päälle kinuskikastiketta ja kermavaahtoa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
[QUOTE="pypylleröinen";26742652][/QUOTE]

Ok, tää siis mun osallistuja.

Kinuski-raparperipiirakka

pohja:
kääretorttupohja *2
4 munaa
1,5dl sokeri
0,5dl vehnäjauho
2 rkl perunajauho
1tl leivinjauhe
Munat ja sokeri vaahdoksi, perään kuivat keskenään sekotettuna. Tee tuplataikina. Laita 2 pellille, uuniin vajaa 10min.

täytteet:

raparperia
marmeladisokeria
Keittele ja jäähdytä. Levitä jäähtynyt toisen kääretorttupohjan päälle.

2.täyte
2 prk kermaa
1 prk rahkaa
Kerma vaahdoksi, joukkoon rahka. Levitä raparperin päälle.
Päällimmäiseksi toinen kääretorttupohja. Jääkaappiin.

Kinuski:
6 dl (fariini)sokeria
6 dl kermaa
Keittele reilu 20min, kunnes valmista. Lisää nokare voita. Kaada pohjan päälle, anna jähmettyä kylmässä.

Vie kielen mennessään, ja tulee syötyä toinenkin pala... :p Tästä tykännyt myös ne, ketkä ei tykkää makeesta tai raparperista... Tautisen hyvää!
 

Kylmänkuumayllätys

Kinuski-tofeejäätelöä
Kinuskikastiketta
Marjoja

Sokeroi marjat jos pakasteesta (mulla oli ku tuoreita ei ollu) lämmitä mikrossa (niin että pinta lämmin, muuten saa olla kohmeessa)
Tee jäätelöstä pirtelö
Laita pohjalle marjat ja pursota reilusti kinuskikastiketta päälle kaada lopuksi pirtelö päälle ja syö. :D


(mä unohdin koko haasteen taas ni tää oli tällanen kaikki valmiina suoraan tassille meininki :ashamed: )

Mut oli hyvää ja ripee :p
 
Mäki voin koittaa, jos Keittis ei ehdi. Tosin alan nyt muljata olkkaria uuteen järjestykseen, joten voi olla, etten huomaa seurata kelloa... No, mä teen sit vähän myöhässä, jos Keittis ei oo siihen mennessä tehnyt, ku mä oon saanut projektini valmiiksi :)
 
Veera Vaara


KINUSKIJUUSTOKAKKU
vadelmakastikkeen kera

pohja:
vanilja-toffee tuplamaku Dominokeksejä 1,5 pötköä
voita 70g

Murskaa dominot kulhossa, sulata voi ja sekoita joukkoon. Levitä seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.

täyte:
200g Philadelphia tms. tuorejuustoa (ei mitään light-versiota)
1 prk vispikermaa
1 prk flora vanillaa
3 prk Jacky makupalaa, kinuski
5 liivatelehteä
3 rkl maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa juusto ja makupala, vatkaa tasaiseksi.
Yhdistä sekoitukset.
Kuumenna maito. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota lehdet maitoon. Valuta täytteeseen ohuena nauhana samalla vatkaten.
Kaada täyte vuokaan ja pidä jääkaapissa yön yli.

kastike:
1 pss (200g) pakastevadelmia
vettä
1-2 rkl sokeria
1 rkl maizenaa tai ohrakasta

Keitä vadelmia vesitilkassa +sokeri, siivilöi. Suurusta ruokalusikallisella maizenaa tai ohrakasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
Oliko toi vaikea tehdä?
 

Yhteistyössä