Ruokailut kesälomalla?

Mites teillä menee ruoka-ajat ja ruokailut yleensä kesälomien/lomien/vapaiden aikaan alakouluikäisillä? Laitatteko kaksi (lämmintä) ruokaa, siis ihan aterioita vai skipataanko esim lounas välipalalla? Meillä menee hyvin usein noin, kun aamulla herätään usein vasta 9-10 aikaan, aamupala syödään n 10.30 ja sitten välipalaa n klo 14, silloin leipää/karjalanpiirakkaa/jogurttia/viiliä/pannaria tms ja päivällinen sitten klo 17 aikoihin, iltapalaa n klo 21. Joskus, kun herätään aikaisemmin, voi lounas olla vaikka edellispäivän jämiä tai vaikka grillataan makkarat. Mut aika usein kesällä päivällinen on uusia pottuja voisipulisoosilla + jotain pihviä tai lohta grillissä, eikä niistä aina jää jämiä.

Nyt on tytön kaveri meillä usein yötä päivää tässä ja yritän miettiä, että saavathan tarpeeksi ruokaa jne, kun tuntuvat olevan koko ajan nälissään. Tänään söivät aamupalaa klo 10, ruisleipää oivariinilla, juustolla ja kurkulla sekä jogurtit. Klo 13.30 aikoihin muroja ja maitoa sekä hapankorppua oivariinilla, juustolla ja kurkulla sekä omenat. Päivällinen valmiina n klo 16.30 ja saavat perunoita sekä itsetehtyjä lihapullia kastikkeessa sekä salaattia...iltapala auki, tuntuu, että kaikkia vaihtoehtoja on tarjottu tässä viikonlopun aikana eri vaiheissa...vinkkejä?
 
vierailija
Kyllä syödään 2 lämmintä ateriaa joka päivä. Lomalla mennään vasta 21.30 nukkumaan. Herätään klo 8, aamiainen 8.30, lounas 11.30, välipalaa klo 14.30, päivällinen klo 17.30, ja iltapala klo 20.00. Helpompi sopeutua taas arkeen kun pidetään kaikki päivärytmistä kiinni.
 
vierailija
Kyllä kaksi lämmintä ateriaa syödään. Jos aamulla uni maistuu pitkään niin aamupala voi olla tuhdimpi eli vaikka munakas, kasviksia ja leipää. Tai lämpöiset voileivät ja salaatti jne. Eli yhdistää aamupala &lounaan.

Kuvaamasi kuulosti kyllä aamu-ja välipalan osalta melko vähäiseltä, eikä kovin ravitsevalta ( muroja, sokeroitua(?) Jugurtti...)

Tuntuuhan tämä jatkuvalta ruuanlaitolta, mutta en keksi miksi kesällä lapsen pitäisi syödä erilailla kuin muulloin. Lapsi kasvaa ja kesällä kuluttaakin jos leikkii ulkona, ui, pyöräilee jne. Aikuinen pärjää varmasti vähemmälläkin. Itse koetan tehdämsellaisia ruokia että voi useampana päivänä syödä eikä koko päivä mee kokkaukseen. Kokkaillasn myös paljon lasten kanssa ja ulkona :)
 
vierailija
Kyllä kesällä ja muutenkin vapaapäivinä ruokailujen aikataulu elää menojen mukaan. Joskus lounasta siis lykätään välipalalla, jolloin päivällinen voikin olla tuhti iltapala. Jotain ravitsevampaa ja pääsääntöisesti lämmintä syödään kuitenkin kaksi kertaa päivässä, ettei pelkillä tavallisilla välipalajutuilla korvata pääaterioita. Mutta siis aamiainen ja lounas voi joskus yhdistyä, joskus taas päivällinen ja iltapala, mutta silloin ne ovat täyttäviä aterioita.

Mutta vaikka oman perheen kesken voi siis ruokailut jossain tapauksissa jäädä 4 kertaan päivässä, tämä ei tule kyseeseen kun meillä on kylässä pari meillä säännöllisesti vierailevaa lasta. Heillä kun on aina kova nälkä viimeistään kolme tuntia edellisestä ruokailusta, vaikka se edellinen ruokailu olisi ollut hyvin runsaskin. He vaativat vähintään sen 5 ruokailukertaa päivässä ja olisivat usein vailla ylimääräisiäkin välipaloja. Ylimääräisiä välipaloja harvoin annan, mutta koen kuitenkin velvollisuudekseni ruokkia lapset 5 kertaa päivässä, vaikka oma perhe voisi esim. jättää välipalan väliin. Lapset ovat yksilöitä eivätkä nuokaan tiheästi ruokaa kaipaavat lapset ole mitenkään pulleita, heillä vaan tuntuu olevan kovin vilkas aineenvaihdunta.
 
Syödään kaksi lämmintä useimpina päivinä,aamupala jää välillä isommilta välistä jos heräävät vasta 11 maissa. Samaten välillä iltaruoka on niin myöhään että iltapalalle ei ole tarvetta erikseen. Munkin korvaan kuullostaa aika vähäiseltä,jos ei kahta lämmintä niin kyllä sitten pitäis olla vähän runsaampaa välipalaa.
 
Kokkivierailija
vaihda välipalan tilalle kunnon lounas.
Lasten on nälkä silloin.

Uudet perunat melko kevyttä joten päivällinen voisi olla myös illemmalla.

Iltapalan syövät jos jaksavat.
 
vierailija
Näin suunnilleen menee lomalla meillä, esim. tältä päivältä.

Aamupala n. Klo 11. Tänään oli munakasta, hedelmiä ja paahtoleipää.

Lounas jää välistä. Välipalana oli mansikoita, herneitä, leipäjuustoa ja karjalanpiirakoita (leivoin itse)

Päivällisellä lasagnea, salaattia, fetaa. Poikkeuksellisesti tänään jälkkäriä kun tyttö halusi leipoa mansikkakakun.

Iltapalalla riisipuuronjämistä tehtyä "riisifruttia", hedelmiä ja raejuustoa.

Kukaan ei näiden välissä juokse jääkaapilla tai valita nälkäänsä.

Huomenna aamupalalla amerikkalaisia pannareita, taikina oottaa valmiina jääkaapissa jo.
 
vierailija
Aamupuuro syödään kun herätään, siinä 9-10 aikoihin. Lounas puoliltapäivin koska kaikilla on silloin nälkä. Välipala on tasan klo 14, siitä pitävät pojat huolen, vaikka pistelisivät sen myslinsä suoraan lounaan perään :D nuorempi kun selittää silmät pyöreinä että hän voi kuolla nälkään jos hän ei saa välipalaa tasan kahdelta. Päivällinen venyy usein 18-19 asti kun käydään harrastuksissa, uimassa, kylässä, tms. tai itsellä menee töissä myöhään. Iltapalaa on taas pakko saada edes pieni suupala ennen nukkumaanmenoa, "muuten ei jaksa nukkua".
 
vierailija
Aamupuuro syödään kun herätään, siinä 9-10 aikoihin. Lounas puoliltapäivin koska kaikilla on silloin nälkä. Välipala on tasan klo 14, siitä pitävät pojat huolen, vaikka pistelisivät sen myslinsä suoraan lounaan perään :D nuorempi kun selittää silmät pyöreinä että hän voi kuolla nälkään jos hän ei saa välipalaa tasan kahdelta. Päivällinen venyy usein 18-19 asti kun käydään harrastuksissa, uimassa, kylässä, tms. tai itsellä menee töissä myöhään. Iltapalaa on taas pakko saada edes pieni suupala ennen nukkumaanmenoa, "muuten ei jaksa nukkua".
 
vierailija
emmä tiiä. yritän tuputtaa aamupalaa ees jotain. Sitten syödään kun on nälkä. omat lapset vähän samanlaisia kuin mä, voidaan syödä 2-6 h välein miten milloinkin. No yks lämmin ruoka viritelmä/pv yritetään pitää. Mut lounas ei oikein tarpeen kun nukutaan niin myöhään. Joo, ongelma kun on vieraita kylässä niin toiset ehkä menis eri tyylillä. Tosin meidän vieraat niin tuttuja että saavat menneä itse tekemään leipää ym jos nälkä. samoin omat muksut.
 
vierailijaaaaaa
Tää kesä on yhtä ruuanlaittoo, pois korjaamista, syömään huutelua, tiskaamista, pöytien pyyhkimistä.....ja taas kaikki alusta...Mutta siis, joo..kuopus ja keskimmäinen 7 ja 10v pojat syövät aina kaksi lämmintä ruokaa...esikoinen 13v tyttö myöskin useinmiten...joskus saattaa tytöllä korvautua toinen lämmin ruoka vaikka subilla, jos ovat kavereidensa kanssa jossain menossa ruoka-aikaan....pojilla pyritään pitämään kiinni 2 lämpimästä ruuasta....joskus harvoin se toinen ruoka voi olla vaikka hodari, jos ollaan vaikka linnanmäellä...
 
vierailija
Meillä pidetään rytmistä kiinni. 15, 12 ja 3 vuotiaat lapset.

Aamupala klo 8..8.30, ruoka 11.30, välipala klo 14.00, ruoka 17.00, iltapala 19.30. Nuorimmainen menee nukkumaan kahdeksan jälkeen, vanhemmat viimeistään 21.30 omissa huoneissaan. Ja aivan loistavasti on toiminut. Kesälomalla yritetään pitää sama, vaikka isompien puolesta liukuma onnistuukin. Kaikki harrastukset on noiden ruokien puitteissa niin ei kukaan jää ilman ruokaakaan. Ja aikuisetkin kerkeää tulla töistä olivat missä vuorossa tahansa.

Juhannuksena oli varsin vapaata ruokien ja muiden suhteen ja itse kukin valitti jaksamattomuuttaan ja päänsärkyä. Mutta kun palattiin sunnuntaina rytmiin niin eipä ole valituksia kuulunut.
 
xcv
Meillä yleensä nyt ollut aamupala 10 aikoihin, noin klo 14 ruoka. Sitten joko toinen ruoka tai tukevampi iltapala siinä 18-20 välillä. Välipalaa johonkin väliin jos tarvii.
 

Yhteistyössä